Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
fstab problem [ löst]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
moltas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Jan 2005
Posts: 103

PostPosted: Sat Aug 20, 2005 3:50 pm    Post subject: fstab problem [ löst] Reply with quote

Hej
Jag har använt gentoo nu ett tag, i går startade jag en nyinstallation efter Bob P:s 1/3 NPTL 2005 gcc 3.4.4.
Efter installatonen var klar, bootade jag in och fick en varning om att det var fel format på alla raderna i fstab.
Men det konstiga är, att allt fungerar som det ska. Jag skrev om fstab men resultatet blev det samma.
Är det någon som kan hjälpa mig och lista ut vad detta kan bero på.
Tackar på förhand.
Bertil


Last edited by moltas on Sun Aug 21, 2005 7:48 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
creideiki
n00b
n00b


Joined: 19 Feb 2003
Posts: 59
Location: Linköping, Sweden

PostPosted: Sat Aug 20, 2005 4:13 pm    Post subject: Re: fstab problem Reply with quote

moltas wrote:
Är det någon som kan hjälpa mig och lista ut vad detta kan bero på.


Inte om du inte talar om vad det exakta felmeddelandet var, varifrån (eller åtminstone i vilken kontext) det kom och hur din /etc/fstab ser ut.
Back to top
View user's profile Send private message
moltas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Jan 2005
Posts: 103

PostPosted: Sat Aug 20, 2005 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

Hej
Tack för att du svara, min engelska är urusel men vad jag får är detta när allt rullar upp i starten
Warning bad format on line 7.8 9 också vidare, normalt om detta sker får du också därefter upp att systemet kunde inte ladda alla lockala filer. Men i detta fallet får jag inte upp något som säger detta.
Jag har cp min fstab från Bob.P guid, likaså resten av installationen. Hade det varit något alvarligt fel i fstab skulle inte grub acsepterat det.
här är min fstab
# <fs> <mountpoint> <type> <opts> <dump/pass>
/dev/hda1 /boot reiserfs noauto,notail 1 2
/dev/hda3 / reiserfs notail 0 1
/dev/hda2 none swap sw 0 0
/dev/cdroms/cdrom0 /mnt/cdrom iso9660 user,noauto,ro,exec 0 0
/dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,users 0 0

# NOTE: The next line is critical for boot!
none /proc proc defaults 0 0

# glibc 2.2 and above expects tmpfs to be mounted at /dev/shm for
# POSIX shared memory (shm_open, shm_unlink).
# (tmpfs is a dynamically expandable/shrinkable ramdisk, and will
# use almost no memory if not populated with files)
# Adding the following line to /etc/fstab should take care of this:

none /dev/shm tmpfs nodev,nosuid 0 0

Jag har svårt att hitta något som inte stämmer i den

Bertil
Back to top
View user's profile Send private message
moltas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Jan 2005
Posts: 103

PostPosted: Sun Aug 21, 2005 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Hej
Det tog sin tid att lista ut detta, men det var enkelt när jag väl kom på det. Fstab är kånsligt alla små detaljer, när jag flyttade ut de rader som det var varning på, blev allt bra
De rader som är blanka tog jag bort.
så nu är varningen borta i uppstarten.
Bertil
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum