Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ibm_acpi problems switching LCD/DVI on Thinkpad T40 (ATI M9)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
azazello
n00b
n00b


Joined: 07 Apr 2005
Posts: 25

PostPosted: Fri Apr 08, 2005 10:30 am    Post subject: ibm_acpi problems switching LCD/DVI on Thinkpad T40 (ATI M9) Reply with quote

Hi all,
I'm having problems using my Minidock 2 pass-through DVI with my Radeon M9 on an IBM Thinkpad T40. ibm_acpi is what I should be using for switching devices, but when booting with dvi, it doesn't recognize dvi as up (although it outputs to the dvi monitor) and is totally non-responsive to any /proc/acpi/ibm/video command.
Code:

bash-2.05b# cat /proc/acpi/ibm/video
lcd:            disabled
crt:            disabled
dvi:            disabled
auto:           enabled
commands:       lcd_enable, lcd_disable, crt_enable, crt_disable
commands:       dvi_enable, dvi_disable, auto_enable, auto_disable
commands:       video_switch, expand_toggle

...and there is no reaction whatsoever when I send any of the commands like this:
Code:

echo dvi_enable > /proc/acpi/ibm/video

I can tweak and switch video settings between lcd and crt when booting without dvi, but again, nothing convinces ibm_acpi there's a dvi device connected when plugging into the (dumb, passthrough) Minidock.

This doesn't seem to be connected to the problem in https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=2000 - ibm_acpi doesn't see dvi even when loading into an installation console from a gentoo 2005.0 livecd. I did switch BIOSHotkeys to enabled in xorg.conf for the full installation, and the Radeon driver does acknowledge them, but that doesn't help.

The kernel is 2.6.11-gentoo-r5.

ibm_acpi is compiled into the kernel, not as a module.

Any ideas?
Thanks

p.s. I've just disabled the ibm_acpi 0.8 in the kernel, emerged ibm-acpi-0.11, recompiled, and loaded the module. This did not help at all - same situation exactly.


Last edited by azazello on Fri May 20, 2005 4:17 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
azazello
n00b
n00b


Joined: 07 Apr 2005
Posts: 25

PostPosted: Fri May 20, 2005 1:42 am    Post subject: bump! Reply with quote

This is still unresolved! Is anyone here using the Thinkpad Minidock DVI?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum