Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
xfce erroring out on install
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
esherrouse
Guest





PostPosted: Thu May 23, 2002 10:26 pm    Post subject: xfce erroring out on install Reply with quote

Hello, I am new to Gentoo and trying to install the supposedly sleak and compact XFCE Desktop environment and each time I attempt to emerge xfce I get the following error. Please note I am also getting assistance from someone who has a working system with out issues.

ANY ADVICE will be great!!

Error is as follows :

runs through emerge until...
../../exports/lib/libGLU.so:undefined reference to '__builtin__new'
collect2:ld returned 1 exit status
make[3] *** [glxinfo] Error1
make[3]: Leaving directory 'var/tmp/portage/xfree-4.2.0-r9/work/xc/programs/glx info'
make[2] *** [install] Error 2
make [2] Leving directory 'var/tmp/portage/xfree-4.2.0-r9/work/xc/programs'
make[1] *** [install] Error 2
make [1] Leaving directory 'var/tmp/portage/xfree-4.2.0-r9/work/xc'
make *** [install] Error 2

!!!ERROR: The ebuild did not complete successfully
!!! Function src_install, LIne 2, Exitcode 2
!!!(no error message)
!!!! emerge aborting on /usr/portage/x11-base/xfree-4.2.0-r9.ebuild.


I am hoping this is an obvious error... but any help is appreciated.

Thanks,

esh
Back to top
lunatc
Guru
Guru


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 409
Location: Canary Islands. Spain

PostPosted: Thu May 23, 2002 11:01 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

!!!! emerge aborting on /usr/portage/x11-base/xfree-4.2.0-r9.ebuild.


hmmm...
Seems to me that the problem is the Xfree86
"instalation process" (due it's a dependency of xfce) not the xfce itself.

I have an issue emerging xfree a week ago.
I don't know if it will help you but see this post

If you have X installed, simply ignore this post! :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
esherrouse
n00b
n00b


Joined: 24 May 2002
Posts: 21
Location: http://pwog.net

PostPosted: Sun May 26, 2002 1:02 am    Post subject: same Reply with quote

Still having issues... looks like lib/GLU.so is where it is locking up.
It says that ./exports/lib/libGLU.so, not found (try using -rpath or -rpath-link)

and then it lists all the undefined references prior to the error message I listed last time.

Thoughs?
Oh and this was in an attempt to just emerge xfree and not xfce to see how far i got.

Thanks,

Esh
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum