Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Luminocity
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2, 3  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MusclePup
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 16

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 2:06 pm    Post subject: Luminocity Reply with quote

Wow, has any one managed to build or test this... I have a laptop with a IGP320M and actualy it's a Sh&* card but it does get hardware 3D support. I'm building now.


http://www.gnome.org/~seth/blog//xshots
http://www.mirrordot.org/stories/fab87b04e493ae02466a8d72d9f60123/index.html


Last edited by MusclePup on Thu Mar 24, 2005 3:27 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
vrln
Guru
Guru


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 534
Location: Finland

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

looks awesome :) Please post a howto etc if you manage to get it working
_________________
Interested in E17? Get Enlightened by reading the user guide.
Back to top
View user's profile Send private message
MusclePup
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 16

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 3:12 pm    Post subject: Re: Luminocity Reply with quote

MusclePup wrote:
Wow, has any one managed to build or test this... I have a laptop with a IGP320M and actualy it's a Sh&* card but it does get hardware 3D support. I'm building now.


http://www.gnome.org/~seth/blog//xshots


Well it did not build for me... any ideas?

Code:

*** Building Xext *** [14/17]

make
make  all-recursive
make[1]: Entering directory `/root/cvs/gnome2/Xext'
Making all in man
make[2]: Entering directory `/root/cvs/gnome2/Xext/man'
make[2]: Nothing to be done for `all'.
make[2]: Leaving directory `/root/cvs/gnome2/Xext/man'
make[2]: Entering directory `/root/cvs/gnome2/Xext'
if /bin/sh ./libtool --tag=CC --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I.    -include config.h -D_XOPEN_SOURCE=500 @XTHREADS_CFLAGS@ -I/opt/gnome2/include   -g -O2 -MT libXext_la-DPMS.lo -MD -MP -MF ".deps/libXext_la-DPMS.Tpo" -c -o libXext_la-DPMS.lo `test -f 'DPMS.c' || echo './'`DPMS.c; \
then mv -f ".deps/libXext_la-DPMS.Tpo" ".deps/libXext_la-DPMS.Plo"; else rm -f ".deps/libXext_la-DPMS.Tpo"; exit 1; fi
 gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. -include config.h -D_XOPEN_SOURCE=500 @XTHREADS_CFLAGS@ -I/opt/gnome2/include -g -O2 -MT libXext_la-DPMS.lo -MD -MP -MF .deps/libXext_la-DPMS.Tpo -c DPMS.c  -fPIC -DPIC -o .libs/libXext_la-DPMS.o
gcc: cannot specify -o with -c or -S and multiple compilations
make[2]: *** [libXext_la-DPMS.lo] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/cvs/gnome2/Xext'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/cvs/gnome2/Xext'
make: *** [all] Error 2
Back to top
View user's profile Send private message
sjokki
n00b
n00b


Joined: 13 Jul 2003
Posts: 7

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

Mirror:
http://www.mirrordot.org/stories/fab87b04e493ae02466a8d72d9f60123/index.html
Back to top
View user's profile Send private message
GaMMa
l33t
l33t


Joined: 23 Aug 2002
Posts: 684
Location: USA

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

I get this error...

Code:
-include config.h -D_XOPEN_SOURCE=500 @XTHREADS_CFLAGS@ -I/opt/gnome2/include   -g -O2 -MT libXext_la-DPMS.lo -MD -MP -MF ".deps/libXext_la-DPMS.Tpo" -c -o libXext_la-DPMS.lo `test -f 'DPMS.c' || echo './'`DPMS.c; \
then mv -f ".deps/libXext_la-DPMS.Tpo" ".deps/libXext_la-DPMS.Plo"; else rm -f ".deps/libXext_la-DPMS.Tpo"; exit 1; fi
 gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. -include config.h -D_XOPEN_SOURCE=500 @XTHREADS_CFLAGS@ -I/opt/gnome2/include -g -O2 -MT libXext_la-DPMS.lo -MD -MP -MF .deps/libXext_la-DPMS.Tpo -c DPMS.c  -fPIC -DPIC -o .libs/libXext_la-DPMS.o
gcc: @XTHREADS_CFLAGS@: No such file or directory
make[2]: *** [libXext_la-DPMS.lo] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/cvs/gnome2/Xext'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/cvs/gnome2/Xext'
make: *** [all] Error 2
*** error during stage build of Xext: could not build module *** [14/17


UPDATE:
To fix this error, and possibly the previous error replace @XTHREADS_CFLAGS@ in the Makefile with -DXTHREADS. I got this from karl on osnews.com. MusclePup see if that fixes your error too.

UPDATE2: I'm getting an error on xserver and it's complaining about @XTHREADS_LIBS@ any idea what to change that to?

UPDATE3: Alright changed that to -DXTHREADS too, seems to compile.
_________________
Ubuntu Linux Dapper Drake running Gnome-2.14.1
[Website | Screenshot | Portage Guide]


Last edited by GaMMa on Thu Mar 24, 2005 6:06 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Gentoonie
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Apr 2004
Posts: 205
Location: near Munich | Bavaria | Germany

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

just read about it on slashdot.
Looks like some pretty cool eyecandy stuff :)
_________________
Do you know the secret hand shake - you best use it.

GCC 4, Kernel 2.6.14-ck7, NPTL
Back to top
View user's profile Send private message
mouacha
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 24

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 6:43 pm    Post subject: A few last problems... Reply with quote

The first time checking out luminocity, I get the DNS SPOOFING WARNING (probably not a big deal) and checkout fails.
Then, on subsequent checkouts, a password is required... this isn't really anonymous is it? As you can see in the log, I just hit ENTER but it said permission denied.

I followed the instructions here: http://cvs.gnome.org/viewcvs/luminocity/README.jhbuild?view=markup

Code:

*** Checking out luminocity *** [19/19]

cvs -z3 -q -d :ext:anonymous@anoncvs.gnome.org:/cvs/gnome checkout -P -A luminocity
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@       WARNING: POSSIBLE DNS SPOOFING DETECTED!          @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
The RSA host key for anoncvs.gnome.org has changed,
and the key for the according IP address 138.100.8.6
is unknown. This could either mean that
DNS SPOOFING is happening or the IP address for the host
and its host key have changed at the same time.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@    WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED!     @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
IT IS POSSIBLE THAT SOMEONE IS DOING SOMETHING NASTY!
Someone could be eavesdropping on you right now (man-in-the-middle attack)!
It is also possible that the RSA host key has just been changed.
The fingerprint for the RSA key sent by the remote host is
82:9d:b4:bb:90:04:bd:00:1f:6e:5c:ec:7e:ef:3a:f1.
Please contact your system administrator.
Add correct host key in /root/.ssh/known_hosts to get rid of this message.
Offending key in /root/.ssh/known_hosts:2
RSA host key for anoncvs.gnome.org has changed and you have requested strict checking.
Host key verification failed.
cvs [checkout aborted]: end of file from server (consult above messages if any)
*** error during stage checkout of luminocity: could not update module *** [19/19]


  [1] rerun stage checkout
  [2] ignore error and continue to configure
  [3] give up on module
  [4] start shell
  [5] go to stage force_checkout
choice: 1
*** Checking out luminocity *** [19/19]

cvs -z3 -q -d :ext:anonymous@anoncvs.gnome.org:/cvs/gnome checkout -P -A luminocity
anonymous@anoncvs.gnome.org's password:
anonymous@anoncvs.gnome.org's password: Permission denied, please try again.


UPDATE1: fixed the permission problem
In the ~/.jhbuilrc file, changed this line:
Code:
cvsroot = ':ext:anonymous@anoncvs.gnome.org:/cvs/gnome

to this:
Code:
cvsroot = ':pserver:anonymous@anoncvs.gnome.org:/cvs/gnome


UPDATE2: *** success *** [24/24]
Back to top
View user's profile Send private message
scoy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Jun 2002
Posts: 93

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

I just saw those videos and this toy looks so sweet. Has anyone started to fuck around with an ebuild yet? I don't have much experience creating ebuilds but maybe this would be a good place to start.
Back to top
View user's profile Send private message
mouacha
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 24

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 8:23 pm    Post subject: It works Reply with quote

Finally got it to work. Title bars don't seem to be "movable" until you use to super-key to move it. Afterwards, windows will move just by dragging their title bar.

I like it -- it's very nice, especially the wobbly window effect. On my Radeon 9700 Pro with GLX, it's still kinda sluggish -- for big windows. The proof of concept is definitely there and promising, but Luminocity is nowhere near usable. Also, the windows don't fully go back to "rest" state where all the edges are straight.

My screenshots:

screen 1
screen 2
screen 3
Back to top
View user's profile Send private message
hacnslash
n00b
n00b


Joined: 23 Dec 2004
Posts: 54
Location: west virginia

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

mouacha: I assume you compiled the xserver as well right? I just tried compiling it without having compiled xserver (just runing xorg) and it's telling me that xext is not present, I assume that's an xserver extension.
_________________
http://freshmeat.net/projecs/hacburn
Back to top
View user's profile Send private message
mouacha
n00b
n00b


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 24

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 11:38 pm    Post subject: Reply with quote

From the readme I mentioned, I built both the xserver and luminocity with the line:
Code:
jhbuild -f ~/.jhbuildrc-luminocity build xserver luminocity


This "xserver" doesn't replace your current xorg server -- instead it runs like another program in your current xserver. I guess that's why it's also called "Xfake".
Back to top
View user's profile Send private message
hellraiser
Guru
Guru


Joined: 14 Jun 2003
Posts: 431
Location: Pescara [Italy]

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 11:59 pm    Post subject: Reply with quote

when start luminocity :1 -ac, open a window with luminocity of only 200/300 pixel...

how i do ?

[sorry for english]
_________________
Io non sono nessuno...ma nessuno è come me!

"Open Source is a good idea..."
Back to top
View user's profile Send private message
Guarana Platypus
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2005
Posts: 1

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 12:50 am    Post subject: Reply with quote

hellraiser wrote:
when start luminocity :1 -ac, open a window with luminocity of only 200/300 pixel...

how i do ?

[sorry for english]


Run Xfake as:

Code:
jhbuild run Xfake -screen SCREENHRESxSCREENVRES*4xBPP :1


ie:

Code:
jhbuild run Xfake -screen 1920x4800x32 :1
for 1920x1200@32bpp
Back to top
View user's profile Send private message
posthuman_5
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Feb 2004
Posts: 154
Location: San Juan, PR

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 1:13 am    Post subject: Reply with quote

any ebuilds?
Back to top
View user's profile Send private message
anfpunk
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 May 2003
Posts: 275
Location: Columbus, Oh

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 2:01 am    Post subject: Reply with quote

How fast and smooth is it running on your computers?
Back to top
View user's profile Send private message
Drag0n
n00b
n00b


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 73

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 2:12 am    Post subject: Reply with quote

I get the following error when attempting to connect to my fake server:

Code:
luminocity -f :20 sunset_by_stephjeu.jpg
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":20.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual.
Segmentation fault


So how do I get GLX to run on the fake display? Any ideas?

Thx in advance!

EDIT: It works on my normal :0, but I can't really create windows for luminocity on :0.

EDIT2: Nevermind, got it working now. In case anybody is interested: You need to start luminocity on :0 but with the parameter :1 (or whatever you run Xfake on).

Cheers,
Drag0n
_________________
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the universe is winning." -- Rich Cook
Back to top
View user's profile Send private message
GaMMa
l33t
l33t


Joined: 23 Aug 2002
Posts: 684
Location: USA

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 4:21 am    Post subject: Reply with quote

Wahoo I got it working! Ok here you go..

start the fake server..

export DISPLAY=:1
run xterm or something to execute programs
then open another term and run luminocity -f :1 and it should start up..
_________________
Ubuntu Linux Dapper Drake running Gnome-2.14.1
[Website | Screenshot | Portage Guide]
Back to top
View user's profile Send private message
rel
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Apr 2002
Posts: 137

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Someone in the mood to create a small howto for this?

:D
Back to top
View user's profile Send private message
vrln
Guru
Guru


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 534
Location: Finland

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 9:13 am    Post subject: Reply with quote

rel wrote:
Someone in the mood to create a small howto for this?

:D


My thoughts exactly - a nice howto (or perhaps even an ebuild) would really be great. Those screenshots look awesome btw, sounds like a very nice toy to play around with :)
_________________
Interested in E17? Get Enlightened by reading the user guide.
Back to top
View user's profile Send private message
TruffelGuus
n00b
n00b


Joined: 21 Mar 2005
Posts: 4
Location: Netherlands

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 9:33 am    Post subject: Reply with quote

I agree, can someone make a ebuild for it? And a simple how-to for noobs like me, and other noobs :P ????
_________________
"The world is going crazy when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, France is acusing the US of arrogance and Germany doesn't want to go to war"
Back to top
View user's profile Send private message
omné
Guru
Guru


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 355
Location: Paris / France

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 11:14 am    Post subject: Re: A few last problems... Reply with quote

mouacha wrote:

I followed the instructions here: http://cvs.gnome.org/viewcvs/luminocity/README.jhbuild?view=markup


Hello, i tried to use it, but get this error :
Code:
Traceback (most recent call last):
  File "/home/nemo/bin/jhbuild", line 6, in ?
    jhbuild.main.main(sys.argv[1:])
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/main.py", line 115, in main
    jhbuild.commands.run(command, config, args)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/commands/base.py", line 44, in run
    return func(config, args)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/commands/base.py", line 120, in do_build
    module_set = jhbuild.moduleset.load(config)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/moduleset.py", line 168, in load
    return _parse_module_set(config, uri)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/moduleset.py", line 175, in _parse_module_set    document = xml.dom.minidom.parse(filename)
  File "/usr/lib/python2.3/site-packages/_xmlplus/dom/minidom.py", line 1908, in parse
    return expatbuilder.parse(file)
  File "/usr/lib/python2.3/site-packages/_xmlplus/dom/expatbuilder.py", line 924, in parse
    result = builder.parseFile(fp)
  File "/usr/lib/python2.3/site-packages/_xmlplus/dom/expatbuilder.py", line 207, in parseFile
    parser.Parse(buffer, 0)
xml.parsers.expat.ExpatError: mismatched tag: line 14, column 2
zsh: exit 1     jhbuild -f ~/.jhbuildrc-luminocity build xserver luminocity


And, what must I do to set automake and aclocal ? I never can remeber this.

Any idear ?
Thx,
Omné

[EDIT] For my first problem, I solve it, it wasn't the good luminocity.modules, you hace to use the download link in the cvs viewer.
Back to top
View user's profile Send private message
GaMMa
l33t
l33t


Joined: 23 Aug 2002
Posts: 684
Location: USA

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.gnome.org/~seth/blog//xshots was the guide I used. Follow README.jhbuild to add luminocity.

Omne the script spits out errors for anything that could possibly go wrong (no error handling at all :/). do you have a ~/.jhbuildrc in addition to the other rc? Do the directories where CVS is going to be dumped exist? Does the luminocity moduleset also exist? Those were the issues I had.

An ebuild for this wouldn't be practical, jhbuild installs 24 packages, so we'd need to make ebuilds for those too. Follow a guide, it's easy :).
_________________
Ubuntu Linux Dapper Drake running Gnome-2.14.1
[Website | Screenshot | Portage Guide]
Back to top
View user's profile Send private message
hellraiser
Guru
Guru


Joined: 14 Jun 2003
Posts: 431
Location: Pescara [Italy]

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

Guarana Platypus wrote:
hellraiser wrote:
when start luminocity :1 -ac, open a window with luminocity of only 200/300 pixel...

how i do ?

[sorry for english]


Run Xfake as:

Code:
jhbuild run Xfake -screen SCREENHRESxSCREENVRES*4xBPP :1


ie:

Code:
jhbuild run Xfake -screen 1920x4800x32 :1
for 1920x1200@32bpp


Oh thanks, now works in fullscreen!

But luminocity is not usable now...i have problem when move window...
_________________
Io non sono nessuno...ma nessuno è come me!

"Open Source is a good idea..."
Back to top
View user's profile Send private message
omné
Guru
Guru


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 355
Location: Paris / France

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

I got it running, but problem for having it in full screen. 1280x1024 don't seem to be the right argument. Not a big problem.
Can't run a gnome-session :roll:
But it's cool.
Let's see the future.
Back to top
View user's profile Send private message
bong
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Oct 2004
Posts: 276
Location: Brest / Metz

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 3:16 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,
When i try to launch luminocity, I get a weird error:
Code:
$ ./luminocity/bin/luminocity -f :1
./luminocity/bin/luminocity: error while loading shared libraries: libXdamage.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

I don't know wher I can find this lib... I've read many threads talking about but they never tells the package name.
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum