Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Realtek 8180L doesn't work on AMD64
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64
View previous topic :: View next topic  
Author Message
majiin
n00b
n00b


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 3

PostPosted: Tue Jun 13, 2006 5:17 pm    Post subject: Realtek 8180L doesn't work on AMD64 Reply with quote

Hi. I've installed base system from Gentoo CD but I can't get my wireless rtl8180l card to work :( . When i try to load ndiswrapper with Realtek 64bit XP driver i get this error on startup:
Code:
ndiswrapper version 1.17 loaded (preempt=no,smp=no)
ndiswrapper (load_pe_images:573): fixing KI_USER_SHARED_DATA address in the driver
ndiswrapper: driver netrtw (,) loaded
ACPI: PCI Interrupt Link [APC3] BIOS reported IRQ 11, using IRQ 18
ACPI: PCI Interrupt Link [APC3] enabled at IRQ 18
GSI 18 sharing vector 0xC1 and IRQ 18
ACPI: PCI Interrupt 0000:05:08.0[A] -> Link [APC3] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
ndiswrapper (NdisWriteErrorLogEntry:243): log: C0001388, count: 1, return_address: ffffffff8802f8a5
ndiswrapper (NdisWriteErrorLogEntry:246): code: 1539
ndiswrapper (miniport_init:262): couldn't initialize device: C001001E
ndiswrapper (pnp_start_device:438): Windows driver couldn't initialize the device (C0000001)
ndiswrapper (miniport_halt:303): device ffff81003f7083c0 is not initialized - not halting
ndiswrapper: device eth%d removed
unregister_netdevice: device eth%d/ffff81003f708000 never was registered
ACPI: PCI interrupt for device 0000:05:08.0 disabled
ndiswrapper: probe of 0000:05:08.0 failed with error -22


Code:
lspci -v

05:08.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8180L 802.11b MAC (rev 20)
   Subsystem: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8180L 802.11b MAC
   Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 18
   I/O ports at <ignored>
   Memory at <ignored> (32-bit, non-prefetchable)
   Capabilities: [50] Power Management version 2

It works without problems on Knoppix, however on Kanotix 64 i get similar error. I also tried rtl8180-sa2400 driver but no success. Is there any way to get this card working on AMD64? I don't want to use driverloader.
My mobo: Asus K8N4-E Deluxe + Sempron 3400+

Thanks for any info
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum