Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Have I f****d up my emerge?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Peter
Guest





PostPosted: Tue May 21, 2002 10:19 am    Post subject: Have I f****d up my emerge? Reply with quote

I ran

Code:
emerge portmap


and got a message telling me a few configs needed updates... I then followed instructions and ran

Code:
emerge --help config


I got the impression from this help that it might help setting the variable CONFIG_PROTECT_MASK in /etc/make.conf to something like ="/etc/wget /et/rc.conf". I don't remember exactly what the help told me to set this variable too because now I cant get portage running anymore. I do believe I have set it to the exact thing that the example in the help told me to. After that whwnever i run emerge I get this error message:

Quote:
bash-2.05a# emerge
!!! Invalid token (not "=") options
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/emerge", line 6, in ?
import output
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/output.py", line 4, in ?
import portage;
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 3328, in ?
db["/"]["porttree"]=portagetree("/",virts)
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 2458, in __init__
self.portroot=settings["PORTDIR"]
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 675, in __getitem__
self.populate()
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 664, in populate
useorder=self["USE_ORDER"]
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 682, in __getitem__
if x.has_key(mykey):
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'has_key'
bash-2.05a#


Offcource I removed this line I added to my make.conf but it didn't help me much. Perhaps this error didn't have anything to do with me editing this file then? Can anyone please help me because I would really hate to haveto reinstall my system again, I just got it working almost as I wanted to. Btw I am running the stage2 version of the 1.2 Gentoo build.

I really appreciate all help on this guys.

Peter
Back to top
klieber
Administrator
Administrator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 3657
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Tue May 21, 2002 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Are you able to rsync? If so, try:

Code:
emerge --clean rsync


If you've made any customizations to your portage tree, this will overwrite them, so backup as necessary.

--kurt
_________________
The problem with political jokes is that they get elected
Back to top
View user's profile Send private message
TheWart
Guru
Guru


Joined: 10 May 2002
Posts: 432
Location: Nashville,TN - USA

PostPosted: Tue May 21, 2002 10:22 pm    Post subject: Reply with quote

addtionally, in /usr/portage, i belive there is a file telling you how to get emerge back up, even after all but hosing it.
_________________
Face it, we are all noobs.

On the box it said it was designed for Win XP or better, so why won't it work with Linux?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum