Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[HOWTO] how I use to prelink (nvidia included) [x86] [~x86]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
soya
Guru
Guru


Joined: 29 Jan 2004
Posts: 425

PostPosted: Mon May 16, 2005 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

i have to say some things:

who the fuck do you think you are? i've seen lots of posts and you're the tipic posting always the same and beeing rude when someone tells you're wrong.
if you don't understand the output simply stand, read and learn and stop saying silly things.

Doing this:
Code:

USE="pic" emerge -D world --newuse
emerge prelink
prelink -amRv

it's difficult enought so i repeat if you don't understand the error shutup and i hope someone could quit the status you've got repeating always the same, and please try to help and be productive that's why these forums are.
And to end after doing prelink -amR i've got the errors i posted, if someone knows why i have those errors post please, thanks in advanced. And if someone thinks iv mistaken a step what obviusly don't, due to the simplyness of the process tell me please, cause also obviusly something is wrong :P

PD: and yes, what you posted doesn't work that's why i'm here,maybe yo think i'm stupid, and also yes you offended me what really doesn't mind to me
_________________
Si el tonto te alaba lamentalo, si el listo te censura piensalo...
Back to top
View user's profile Send private message
soya
Guru
Guru


Joined: 29 Jan 2004
Posts: 425

PostPosted: Mon May 16, 2005 8:05 pm    Post subject: Reply with quote

Problem is solved, for all people with same/similar problem try this to:

for every library/whatever you recieve de fpic non blah blah library error,

qpkg -f/equery b /path/to/library

and then reemerge the package.

Then prelink -amR WITHOUT -f, -f is to force i don't recommend using it.

What makes sense to me is, that after compiling glibc with USE="pic" some libraries need to be recompiled with this glibc setting, cause if you don't those libraries are compiled without pic and that's what the output error shows.
I hope it helps someone :)

And for those that always replies without using their mind what i'm sure they have, try to read and understand with good porposes cause finally we all are here for the same thing :)
_________________
Si el tonto te alaba lamentalo, si el listo te censura piensalo...
Back to top
View user's profile Send private message
ScRaTcHi
n00b
n00b


Joined: 21 Dec 2004
Posts: 62

PostPosted: Thu May 19, 2005 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

I'm having trouble prelinking my system since I'm using opengl-update ~x86.
However it supports old type of setting opengl interface using --use-old parameter,
it does not work on my system very well. Few months ago it worked ok but now
it calls env-update after each run, even with --use-old parameter. This is not desired
when trying to prelink my system. I don't feel like downgrading opengl-update 'cause
I'm having nvidia-glx and nvidia-kernel set ~x86 too.

Any ideas?

Thanx!
_________________
ScRaTcHi

-----------------------------------------------------------

Never trust an operating system you don't have sources for.
Back to top
View user's profile Send private message
alinv
Guru
Guru


Joined: 19 Nov 2002
Posts: 395
Location: Bucharest

PostPosted: Thu May 19, 2005 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

soya wrote:
i have to say some things:

who the fuck do you think you are? i've seen lots of posts and you're the tipic posting always the same and beeing rude when someone tells you're wrong.
if you don't understand the output simply stand, read and learn and stop saying silly things.


Good point!
_________________
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
S.B.
Back to top
View user's profile Send private message
hds
Advocate
Advocate


Joined: 21 Aug 2004
Posts: 2629
Location: Sprockhoevel [GER]

PostPosted: Thu May 19, 2005 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

alinv wrote:
soya wrote:
i have to say some things:
who the fuck do you think you are? i've seen lots of posts and you're the tipic posting always the same and beeing rude when someone tells you're wrong.
if you don't understand the output simply stand, read and learn and stop saying silly things.

Good point!

nice if both of you agree to each other, so why not joining a general (or creating a new) topic about prelinking?
both of you might not have realized (obviously) that this topic is about improveing the HOWTO *I* created.
comments are of course OK if you find errors in this HOWTO, or if you have improvements to it.

both of your comments are simply offtopic, and you didnt even realize. go elsewhere, thx.
and thx for this hilarious one:
Code:

USE="pic" emerge -D world --newuse

:lol:
time to learn how portage works, perhaps?

OK, i make this one easy, so that even you understand:
put "pic" in your USEflags, because obviously you would like it to be anabled for *all * ebuild you emerge.
now run
emerge -upDv --newuse world
look what gets changed! like it?
emerge -uDv --newuse world

thats it


Last edited by hds on Thu May 19, 2005 3:42 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
alinv
Guru
Guru


Joined: 19 Nov 2002
Posts: 395
Location: Bucharest

PostPosted: Thu May 19, 2005 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

hds wrote:
both of your comments are simply offtopic, and you didnt even realize. go elsewhere, thx.


Maybe you're right and we were offtopic, but this does not justify your rudeness.
_________________
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
S.B.
Back to top
View user's profile Send private message
hds
Advocate
Advocate


Joined: 21 Aug 2004
Posts: 2629
Location: Sprockhoevel [GER]

PostPosted: Thu May 19, 2005 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

it is obvious you never saw me rude, and now please - back to topic! otherwise i will get rude, and you will not like to see this happen! :twisted:
this thread ( a HOWTO thread) got filled with garbage by people who dont even understand how portage or USEflags work (and i posted that in my original post, page1). neither a "man portage" was used by most of them! not to speak about "man prelink", right?
now please!
RTFM - and then come back!
thx

just a reminder: my very 1st post (which *IS* the HOWTO we are talking about) *does* mention the pic flag! so wtf are you argueing here?
meanwhile we are on page6, and no improvements have been done! of course not, the very very 1st post works!
none of the other posts reflects problems with this HOWTO.
Back to top
View user's profile Send private message
ScRaTcHi
n00b
n00b


Joined: 21 Dec 2004
Posts: 62

PostPosted: Fri May 20, 2005 1:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, I figured it out.

I had to comment out line 316 in file /usr/sbin/opengl-update
in function set-new-implementation(). It executed env-update
each run time not accepting parameter --use-old.

Bye!
_________________
ScRaTcHi

-----------------------------------------------------------

Never trust an operating system you don't have sources for.
Back to top
View user's profile Send private message
mr.ed
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 75

PostPosted: Fri May 20, 2005 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
it is obvious you never saw me rude, and now please - back to topic! otherwise i will get rude, and you will not like to see this happen! :twisted:
this thread ( a HOWTO thread) got filled with garbage by people who dont even understand how portage or USEflags work (and i posted that in my original post, page1). neither a "man portage" was used by most of them! not to speak about "man prelink", right?
now please!
RTFM - and then come back!
thx


Totally off topic, i know... But, hds act like a grownup man! U flaming others cause they do some commenting on your posting and language used? U don't OWN this thread, no matter how many posts u made in this forum... U starting to sound like a real german to me here, bout 60 years ago...

This forum isn't about flaming others, but u compelled me to react to your childish behaviour. This is not done!

Noobs read these posts too and are willing to learn, respect that or go somewhere else yourself... Because we don't need your kind of people in here!


P.s.: Any rude reaction to this post is considered proof of your lack off human interest and capabilities to interact with them...
_________________
(Ex-Pornstar)
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4879
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Sat May 21, 2005 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

mr.ed wrote:
U starting to sound like a real german to me here, bout 60 years ago...

Banned.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
soya
Guru
Guru


Joined: 29 Jan 2004
Posts: 425

PostPosted: Sun May 22, 2005 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

Code:

USE="pic" emerge -D world --newuse

:lol:
time to learn how portage works, perhaps?

OK, i make this one easy, so that even you understand:
put "pic" in your USEflags, because obviously you would like it to be anabled for *all * ebuild you emerge.
now run
emerge -upDv --newuse world
look what gets changed! like it?
emerge -uDv --newuse world

thats it


Maybe you don't realized that your "howto" isn't complicated enought so i don't understand why you rewrite some steps. I supposed it's because you don't know nothing more than rewritting. Maybe you are who dind'nt realized that i obviusly have my system fully prelinked and working. I have pic in make.conf since a year ago, but never did prelink because i've never dedcided, so as i said my glibc was compiled with pic, and yes i had some errors which you didn't helped enought to resolve beacause you didin't understand them so your ignorance made you seem stupid. instead of helping you criticized something you obviusly don't understand which tells a lot of wrong things of you. And yes after finding why i recieved the errors i try to improve your howto, you need some apps to be conmpiled with a glibc compiled with the USE="pic" setted. If you don't do it you will recieve the famous "agains fpic" errors. NOTE: i know that some libraries liek the nvidia ones can't be prelinked, i note it cause your ignorance probably could make you think i don't know it... Now you can say it in your howto cause lots of people will recieve errors which will solve just recompiling the packages where the libraries are from.
And i know how portage works very well although i'm sure i can learn lots of new things, doublty from you...
Ah the command is ok, maybe man emerge will help you...

PD: I want to make special notice that i my use pic was setted before posting and i have followed the guide, but i got some error in the apps compiled before having a glibc emerged with pic USE
_________________
Si el tonto te alaba lamentalo, si el listo te censura piensalo...


Last edited by soya on Fri Jun 17, 2005 5:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
mr.ed
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 75

PostPosted: Mon May 23, 2005 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

kallamej wrote:
Quote:
mr.ed wrote:
U starting to sound like a real german to me here, bout 60 years ago...

Banned.



I apologise for posting that line in these forums, this conduct was unbecoming. I apologise to any1 who is or was offended by this remark, but there was no malicious intent to hurt any1. I shouldn't have lowered my self to that level.

Greetz,

Mr-Ed
_________________
(Ex-Pornstar)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 6 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum