Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[OT] Monotheka
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

Goto page Previous  1, 2, 3  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Raku
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 28 Feb 2004
Posts: 2375
Location: Poland

PostPosted: Tue Feb 08, 2005 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

no mi chodziło o tą twoją wypowiedź:

joker wrote:
... i fajnie by bylo jeszcze informacje odnoscie pliku video (rozdzielczosc, kodek itp) tez pobierac z netu o ile jest to wogole mozliwe

_________________
raku

Powered by Archlinux ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Mon Feb 21, 2005 1:22 am    Post subject: Reply with quote

Dla porządku - jest już pierwszy Release.
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
ryszardzonk
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Dec 2003
Posts: 182
Location: Rzeszów, POLAND

PostPosted: Mon Feb 21, 2005 10:14 am    Post subject: totalnie OT Reply with quote

Witam

1) Czym program "Monotheka" roznil by się od programu "CDCollect" http://cdcollect.sourceforge.net/index.php ? W zalozeniach (projektowany pod Gnome przy uzyciu MONO) widze, ze sa identyczne, wiec moze autorzy by polaczyli wysilki zamiast doublowac swoja prace? Osobiscie nie mam nic przeciwko prowadzeniu osobnych projektow, lecz IMHO połaczenie wysilkow dało by przynajmniej w zalozeniu jakim jest praca grupowa lepsze rezultaty :D

2) Odnosnie twojego pierwszego postu w ktorym przedstawiasz wizje programu i pytasz o dodatkowe funkcje jakie by uzytkownicy oczekiwali. Oczywiscie ze jak by chwile pomyslal jakies by sie znalazly, lecz twoja lista jest na tyle wycerpujaca " http://monotheka.enove.pl/index.php?page=features ", ze mam nadzieje ze uda sie je wszystkie dodac do wersji 1.0 8) w czym zycze powodzenia :wink:
_________________
Sky is not the limit...
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Sun Feb 27, 2005 1:39 am    Post subject: Reply with quote

1) Chyba nie bardzo przyjrzałeś się temu CDCollect. To jest program do katalogowania zawartości płytek CD, a nie zarządzania bazą filmów. Jeżeli ktoś ma parę filmów, to może to mu wystarcza. Ale jeżeli zbierasz/wypożyczasz filmy, to w niczym ci nie pomoże. Chodzi mi o proste operacje typu:
- Wyświetlenie wszystkich filmów danego rezysera
- Sprawdzenie, czy do danego filmu mam polskie napisy
- Wyeksportowanie katalogu do jakiejś sensownej listy HTML/TXT by wysłać ją znajomym
etc.

CDCollect ma podejście per-płytka, a Monotheka ma podejście per-film (który może być np. na kilku płytkach).

2) Lista "features" które sobie wymyśliłem jest bardzo ogólna, i nie ma tu żadnej rewolucji. Oczekiwałem raczej jakiś prostych pomysłów związanych z codziennym użytkowniem. Na przykład dzisiaj wpadłem na to, że fajnie by było jakby w bazie było (automatycznie wypełniane) pole pt. "data wypożyczenia". A filmy wypożyczone (np) dłużej niż 30 dni były automatycznie podkreślane w głównym widoku.
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
Pepek
Guru
Guru


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 313
Location: Tarnowskie Góry - Poland - Europe

PostPosted: Sun Feb 27, 2005 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

mdk wrote:
2) Lista "features" które sobie wymyśliłem jest bardzo ogólna, i nie ma tu żadnej rewolucji. Oczekiwałem raczej jakiś prostych pomysłów związanych z codziennym użytkowniem. Na przykład dzisiaj wpadłem na to, że fajnie by było jakby w bazie było (automatycznie wypełniane) pole pt. "data wypożyczenia". A filmy wypożyczone (np) dłużej niż 30 dni były automatycznie podkreślane w głównym widoku.

A ja z kolei wpadłem na pomysł, że może mogłoby się pojawić takie cuś :
Do każdej osoby, której wypożyczamy film można by było przypisać adres e-mail, a w ustawieniach programu można by było wybrać ilość dni, po której upłynięciu od wypożyczenia filmu film ten nie tylko byłby podkreślany w głównym widoku, ale także byłby generowany i/lub automatycznie wysyłany mail do osoby, której ten film pożyczyliśmy z przypomnieniem, że ma już go długo i/lub z prośbą o zwrot. Może trochę rozbudowane by to było, ale fajne. :D

P.S. Jedno pytanko. Po kiego grzyba Monothece do działania jest potrzebne całe Mono ? Jak zobaczyłem ile u mnie trzeba by było dla monotheki instalować, to mi się odechciało. Nie można jakoś uprościć/ograniczyć zależności ?

Pozdrówki. 8)
_________________
For Polish users :
$ man mas
Nie ma strony manuala dla mas
For Other users :
Sorry for my english, I know it's bad, but I think it's at least understandable ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Robert W.
Guru
Guru


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 364
Location: Kobyłka

PostPosted: Sun Feb 27, 2005 4:21 pm    Post subject: Reply with quote

mdk wrote:
Dla porządku - jest już pierwszy Release.

Widze że nikt nie porusza tego tematu, więc jak poruszę. A może u mnie tylko to ma miejsce?
Otóż nie mogę dodać filmu. Klikam: Dodaj, następnie: Get From i nic sie nie dzieje. Powinno chyba w tym momencie pojawić sie jakieś okno z mozliwością wyboru ścieżki do filmu. Ale nic takiego się nie dzieje.
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Sun Feb 27, 2005 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

Klikam: Dodaj, następnie: Get From i nic sie nie dzieje.


Uhm. Po prostu nie ma jeszcze pluginu, który by to obsługiwał... trzeba ręcznie :wink: W tym tygodniu będzie nowy release z wieloma zmianami, może już coś tu będzie.

Quote:

A ja z kolei wpadłem na pomysł, że może mogłoby się pojawić takie cuś...


Pomysł wart grzechu.

Quote:

P.S. Jedno pytanko. Po kiego grzyba Monothece do działania jest potrzebne całe Mono ?


Hmm... Monotheka jest pisana docelowo dla GNOME'a i przez Mono korzysta z komponentów GNOME'a (gconf, glade, glib, etc...). Wychodzę z założenia, że jak ktoś korzysta z GNOME'a jako swojego głównego środowiska pracy, to ma/za chwilę będzie i tak miał mono (ze względu na inne b. dobre aplikacje napisane w Mono - fspot, beagle, muine, tomboy...). Dystrybucje oparte o GNOME instalują mono w standardzie (np. Ubuntu czy NLD).

Jak ktoś nie korzysta z GNOME'a, to raczej nie ma sensu, żeby instalował Monothekę. Oczywiście - da się taki program napisać bez zależności GNOME'a, ale wcześniej pisałem dlaczego nie jestem tym zainteresowany.
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
ryszardzonk
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Dec 2003
Posts: 182
Location: Rzeszów, POLAND

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

mdk wrote:
1) Chyba nie bardzo przyjrzałeś się temu CDCollect. To jest program do katalogowania zawartości płytek CD, a nie zarządzania bazą filmów... CDCollect ma podejście per-płytka, a Monotheka ma podejście per-film (który może być np. na kilku płytkach).


Najwyrazniej masz racje. Sa to fundamentalne roznice

mdk wrote:
2) Lista "features" które sobie wymyśliłem jest bardzo ogólna, i nie ma tu żadnej rewolucji. Oczekiwałem raczej jakiś prostych pomysłów związanych z codziennym użytkowniem.


Ogolna moze i tak, ale za to dajaca duze pole do popisu. Domniemalem, wiec ze prosby o "ficzery" tak naprawde byly na planie dalszym, stad te zyczenia dokonczenia progromu zgodnie z podanym opisem :)

P.S. Wlasnie zdecydowalem zainstalowac Mono i zaraz po nim Monotheke. Zobaczymy, moze cos sie da wymyslec ciekawego do programu ;)
_________________
Sky is not the limit...
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

Wlasnie zdecydowalem zainstalowac Mono i zaraz po nim Monotheke. Zobaczymy, moze cos sie da wymyslec ciekawego do programu Wink


Poczekaj sekunde :) Dziś będzie release 0.0.2.
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
ryszardzonk
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Dec 2003
Posts: 182
Location: Rzeszów, POLAND

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

mdk wrote:
Poczekaj sekunde :) Dziś będzie release 0.0.2.


8)

Nie wiedzac o tym zainstalowalem wersje 0.0.1. Moje uwagi to

1) ebuild monotheki zainstalowal mnie sqlite w wersji
Code:
[ebuild   R   ] dev-db/sqlite-3.1.2  +nls -nothreadsafe 0 kB
po czym sama monotheka oznajmila ze brakuje mnie sqlite

Code:
Checking for required components...
   Checking for pkg dependencies...
      * mono [OK]
      * gtk-sharp [OK]
      * glade-sharp [OK]
      * gnome-sharp [OK]
      * sqlite [NOT FOUND!]


   |--- ERROR ---
   | The required package could not be found in your
   | system! Make sure it's installed and pkg-config'ed
   |
   | This software was NOT configured! If you think
   | this is a script error please report it to
   | bugzilla (NovelForge, project Monotheka). You can
   | obatin some more information how monoBOIL works
   | by typing './configure --help'


Zainstalowanie reczne sqlite w wersji 2.8.16 zmienilo sytuacje na pomyslna. W zwiazku z tym ebuild musi byc jakos zmieniony by to wlasnie ten pakiet instalowal lub tez zmienic program do dzialania z nowszym :?

2) klikniecie w zakladce "Dodaj" "search in IMDB" powoduje u mnie nastepujacy blad
Code:
Initializing database...
Loaded plugin CSVImport by Michael Dominic K. (mdk@mdk.org.pl)

Unhandled Exception: GLib.GException: Błąd przy uruchamianiu domyślnego polecenia powiązanego z bieżącym położeniem.
in <0x00064> Gnome.Url:Show (string)
in <0x00067> EditMovie_Window:On_IMDBSearch (object,System.EventArgs)
in <0x00069> (wrapper delegate-invoke) System.MulticastDelegate:invoke_void_object_EventArgs (object,System.EventArgs)
in <0x0012d> GtkSharp.voidObjectSignal:voidObjectCallback (intptr,int)
in <0x0005a> (wrapper native-to-managed) GtkSharp.voidObjectSignal:voidObjectCallback (intptr,int)
in (unmanaged) (wrapper managed-to-native) Gtk.Application:gtk_main ()
in <0x00004> (wrapper managed-to-native) Gtk.Application:gtk_main ()
in <0x00007> Gtk.Application:Run ()
in <0x00007> EditMovie_Window:Run ()
in <0x0004d> Window_Main:On_AddMovie (object,System.EventArgs)
in <0x00069> (wrapper delegate-invoke) System.MulticastDelegate:invoke_void_object_EventArgs (object,System.EventArgs)
in <0x0012d> GtkSharp.voidObjectSignal:voidObjectCallback (intptr,int)
in <0x0005a> (wrapper native-to-managed) GtkSharp.voidObjectSignal:voidObjectCallback (intptr,int)
in (unmanaged) (wrapper managed-to-native) Gtk.Application:gtk_main ()
in <0x00004> (wrapper managed-to-native) Gtk.Application:gtk_main ()
in <0x00007> Gtk.Application:Run ()
in <0x00a04> Window_Main:.ctor (string[])
in <0x00377> Global:Main (string[])


czy jest to wina programu, czy raczej mojej instalacji? Flagi mam raczej stabilne. Mono w wersji 1.0.6

3. Dodaj i usun pozatym dzialaj bez zarzutu, wiec z niecierpliwoscia czekamna kolejne wersje 8)
_________________
Sky is not the limit...
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

ad 1.

Hmm... musiałeś w jakiś sposób zainstalować z ebuildu 0.0.1 a nie nowszego (zawartego w tar.gz) 0.0.1-r1, w którym ten błąd jest poprawiony. Chodzi o to, że sqlite > 3 nie jest kompatybilny wstecz z sqlite2. Do pewnego stopnia są to dwie różne biblioteki.

ad 2.

"Search IMDB" odpala domyślną przeglądarkę GNOME'a. Przypuszczam, że błąd wynika z niekompletnej (?) instalacji Gnome'a. W każdym razie w obecnej wersji jest tu małe zabezpieczenie, i program się nie wysypuje.

ad 3.

Jest już 0.0.2.
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
ryszardzonk
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Dec 2003
Posts: 182
Location: Rzeszów, POLAND

PostPosted: Wed Mar 02, 2005 12:19 pm    Post subject: monotheka Reply with quote

mdk wrote:
"Search IMDB" odpala domyślną przeglądarkę GNOME'a. Przypuszczam, że błąd wynika z niekompletnej (?) instalacji Gnome'a. W każdym razie w obecnej wersji jest tu małe zabezpieczenie, i program się nie wysypuje.

Masz racje. W zyciu bym na to nie wpadl. Co prawda problem byl troche inny, gdyz ustawiony mialem w domyslnych aplikacjach "firebird/firefox" wiec powinno hulac, lecz okazalo sie ze odwoluje sie do nieistaniejacej komendy "mozilla-firefox". Reczne ustawienie na "firefox %s" pomoglo.

mdk wrote:
Jest już 0.0.2.

Jest i dziala znakomicie :)
_________________
Sky is not the limit...
Back to top
View user's profile Send private message
joker
l33t
l33t


Joined: 03 May 2003
Posts: 681
Location: www

PostPosted: Wed Mar 02, 2005 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

a da sie zmienic przegladarke w programie albo pliku konfiguracyjnym? bo nie mam gnome i miec nie chce. nie moge nic zlelezc, a przydalaby sie taka opcja
_________________
http://amarok.org.pl | http://koffice.org.pl | http://kde.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
watex
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Mar 2004
Posts: 80
Location: [Poland] [Lublin]

PostPosted: Sat Mar 05, 2005 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Ja mam takie pytanie jak długi moze byc opis filmu ?
czy to ma jakies znaczenie bo mi przy dłuzszych opisach filmu
wywala sie program
to jest wyjscie na konsoli
Code:
 watex@underground ~ $ monotheka
Initializing database...
Loaded plugin Import from CSV by Michael Dominic K. <mdk@mdk.org.pl>
Loaded plugin Export to TXT by Michael Dominic K. <mdk@mdk.org.pl>

Unhandled Exception: System.NullReferenceException: A null value was found where an object instance was required.
in (unmanaged) (wrapper managed-to-native) Gtk.HTML:gtk_html_load_from_string (intptr,string,int)
in <0x00004> (wrapper managed-to-native) Gtk.HTML:gtk_html_load_from_string (intptr,string,int)
in <0x00029> Gtk.HTML:LoadFromString (string)
in <0x00ef7> MovieView:RenderData (MovieDatabase.Movie)
in <0x00031> Window_Main:On_MovieSelected (object,string)
in <0x00069> (wrapper delegate-invoke) System.MulticastDelegate:invoke_void_object_string (object,string)
in <0x000dd> DataView:OnCursorChanged ()
in <0x00049> Gtk.TreeView:cursorchanged_cb (intptr)
in <0x00040> (wrapper native-to-managed) Gtk.TreeView:cursorchanged_cb (intptr)
in (unmanaged) (wrapper managed-to-native) Gtk.Application:gtk_main ()
in <0x00004> (wrapper managed-to-native) Gtk.Application:gtk_main ()
in <0x00007> Gtk.Application:Run ()
in <0x00c36> Window_Main:.ctor (string[])
in <0x00374> Global:Main (string[])

pozdrawiam
_________________
----------------------------
[ man woman ]
[ No entry for woman ]
----------------------------
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

a da sie zmienic przegladarke w programie albo pliku konfiguracyjnym? bo nie mam gnome i miec nie chce. nie moge nic zlelezc, a przydalaby sie taka opcja


Będzie się dało w kolejnej wersji (do wyboru: systemowa GNOME lub dowolna). Będzie to miało trochę inne znaczenie, bo w wersji 0.0.3 będzie już automatyczne pobieranie z IMDB (już jest) i pewnie z jakiegoś innego, polskiego serwisu (filmweb?).

Quote:

Ja mam takie pytanie jak długi moze byc opis filmu ?


Hmm... dziwna sprawa. Teoretycznie opis może być dowolnie długi. Nie udało mi się samemu wywołać tego błędu, mimo wpisania paronasto-stronicowego opisu. Przypuszczam więc, że chodzi o co innego... :
1) Jakieś znaki w opisie coś krzaczą w bazie
2) Bug w mono

Możesz mi podesłać ten opis lub bazę danych w której go masz? (~/gnome2/monotheka/monotheka.db). Adres: mdk (at) mdk (dot) org (dot) pl . Z której wersji mono korzystasz?
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
tomek_22
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Dec 2004
Posts: 93
Location: Poland ---> Lubaczów

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

mdk, jak rozwiazac nastepujacy problem:
Code:
 # emerge world -uDpv

These are the packages that I would merge, in order:

Calculating world dependencies -
emerge: there are no ebuilds to satisfy ">=dev-dotnet/mono-1.0.5-r3".


!!! Problem with ebuild app-misc/monotheka-0.0.2
!!! Possibly a DEPEND/*DEPEND problem.

!!! Depgraph creation failed.

:?: przeniesiono mono z dev-dotnet do dev-lang, mozesz to poprawic?
_________________
flying with 2.6.11-love2
Back to top
View user's profile Send private message
nelchael
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 20 Mar 2004
Posts: 1948
Location: /dev/drzewo

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

Teraz to jest dev-lang/mono
_________________
[color=gray:17697d0166]http://dev.gentoo.org/~nelchael/[/color:17697d0166]

[size=14:17697d0166]>> [b:17697d0166]Zasady na f.g.o->Polish[/b:17697d0166] <<[/size:17697d0166]
Back to top
View user's profile Send private message
tomek_22
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Dec 2004
Posts: 93
Location: Poland ---> Lubaczów

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

no, dokladnie :) czyzbym sie zle wyrazil? :P wczesniej bylo w dev-dotnet/mono a teraz jest w dev-lang/mono, co nietrudno sprawdzic wydajac komende
Code:
emerge mono -pv
, poprawic ebuild tez nie jest problem, samemu zmienic tylko wpis w DEPEND, pozniej jeszcze ebuild montheka-0.0.2-r1.ebuild digest, ale niektorzy moga miec z tym problem :wink: (sorry, ze zawlaszczylem sobie prawo do zmieniania numeracji, ale to tylko czasowa prowizorka :P az do nastepnego wydania przez mdk)
_________________
flying with 2.6.11-love2
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

Hej,

zupgradowałem ebuildy, można je ściągnąć ze strony (0.0.2). Nie zmieniałem nazewnictwa wersji, żeby (niepotrzebnie) nie trzeba było reemergować tej samej wersji.

W ciągu paru najbliższych dni pojawi się 0.0.3.

P.S Aż mnie dziwi, że nikt nie zgłosił bug'a pt. "Nowe filmy zaraz po dodaniu przez chwilę kolorowane są jakby były wypożyczone" :oops:
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
watex
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Mar 2004
Posts: 80
Location: [Poland] [Lublin]

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

hmm mi to w sumie nieprzszkadzalo :)
w sumie to by moglo je kolorowac na jakis kolor
i tak np przez tydzien kolorowac nowe :)
pozdrawiam
_________________
----------------------------
[ man woman ]
[ No entry for woman ]
----------------------------
Back to top
View user's profile Send private message
Pepek
Guru
Guru


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 313
Location: Tarnowskie Góry - Poland - Europe

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

watex wrote:
hmm mi to w sumie nieprzszkadzalo :)
w sumie to by moglo je kolorowac na jakis kolor
i tak np przez tydzien kolorowac nowe :)
pozdrawiam

No to by była fajna sprawa. Tylko najlepiej, żeby ten czas (np. tydzień) można było samemu sobie ustawić w programie. Ja np. mam kumpla, który wpada do mnie co jakiś czas i wtedy zawsze mamy problem, żeby stwierdzić co mam nowego czego ostatnio nie miałem. A tak to mógłbym sobie zajrzeć do programu i od razu bym wiedział po kolorkach.

Pozdrówki. 8)
_________________
For Polish users :
$ man mas
Nie ma strony manuala dla mas
For Other users :
Sorry for my english, I know it's bad, but I think it's at least understandable ;)
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Thu Mar 17, 2005 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

a da sie zmienic przegladarke w programie albo pliku konfiguracyjnym? bo nie mam gnome i miec nie chce. nie moge nic zlelezc, a przydalaby sie taka opcja


Jest w wersji 0.0.3, łącznie z ustawieniami proxy (dla wewnętrznego HTTP browsera do pluginów)

Quote:

Ja np. mam kumpla, który wpada do mnie co jakiś czas i wtedy zawsze mamy problem, żeby stwierdzić co mam nowego czego ostatnio nie miałem. A tak to mógłbym sobie zajrzeć do programu i od razu bym wiedział po kolorkach.


Taaa... to jest dobry pomysł. Kolorowanie "nowości" + kolorowanie filmów "przepożyczonych" (pożyczonych dłużej niż X dni, do zwrotu). Postaram się to wrzucić w 0.0.4. Trochę bez sensu zaprojektowałem parę rzeczy w programie, i ciężko to teraz zaimplementować.
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
ryszardzonk
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Dec 2003
Posts: 182
Location: Rzeszów, POLAND

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 10:33 am    Post subject: powrót do wersji 0.0.2 Reply with quote

a mnie w nowej wersji spotkał błąd
Code:
Auto-generating non-recursive Makefile...
   Parsing all package 'boil' files...
      * all (collection) [OK]
      * Util (library) [OK]
      * Plugins (collection) [OK]
      * CSVImport (library) [OK]
      * TXTExport (library) [OK]
      * IMDBGet (library) [OK]
      * MovieDatabase (library) [OK]
      * PluginLib (library) [OK]
      * Monotheka (exe) [OK]
   Creating the clean object...
   Creating the install object...
9 packages processed.

Running custom post configure script...
   Patching for mono 1.0.x...
   (making symlinks)

Everything done! You should now type:
   $> make
   $> make install

... to compile & install it in your system. Happy hunting!


>>> Test phase [not enabled]: app-misc/monotheka-0.0.3
[color=darkred]
>>> Install monotheka-0.0.3 into /var/tmp/portage/monotheka-0.0.3/image/ category app-misc
(MCS) ./Util/Util.dll
./Util/PleaseWaitWindow.cs(92) error CS1501: No overload for method `Add' takes `2' arguments
./Util/PleaseWaitWindow.cs(92) error CS8006: Could not find any applicable function for this argument list
Compilation failed: 2 error(s), 0 warnings
make: *** [Util/Util.dll] Error 1
[/color]
man:
prepallstrip:
strip: i686-pc-linux-gnu-strip --strip-unneeded
>>> Completed installing monotheka-0.0.3 into /var/tmp/portage/monotheka-0.0.3/image/
który w efekcie odinstalował mnie całkowicie monothekę
Code:
* Caching service dependencies ...                                                                                                      [ ok ]>>> app-misc/monotheka-0.0.3 merged.

 app-misc/monotheka
    selected: 0.0.2
   protected: 0.0.3
     omitted: none

>>> 'Selected' packages are slated for removal.
>>> 'Protected' and 'omitted' packages will not be removed.

>>> Waiting 5 seconds before starting...
>>> (Control-C to abort)...
>>> Unmerging in: 5 4 3 2 1
>>> Unmerging app-misc/monotheka-0.0.2...
No package files given... Grabbing a set.
<<<        obj /usr/share/pixmaps/monotheka.png
<<<        obj /usr/share/applications/monotheka.desktop
<<<        obj /usr/lib/Monotheka/Util.dll
<<<        obj /usr/lib/Monotheka/Plugins/TXTExport.dll
<<<        obj /usr/lib/Monotheka/Plugins/CSVImport.dll
<<<        obj /usr/lib/Monotheka/PluginLib.dll
<<<        obj /usr/lib/Monotheka/MovieDatabase.dll
<<<        obj /usr/lib/Monotheka/Monotheka.exe
<<<        obj /usr/bin/monotheka
<<<        dir /usr/lib/Monotheka/Plugins
<<<        dir /usr/lib/Monotheka
--- !empty dir /usr/share/pixmaps
--- !empty dir /usr/share/applications
--- !empty dir /usr/share
--- !empty dir /usr/lib
--- !empty dir /usr/bin
--- !empty dir /usr
>>> Updating Scrollkeeper
 * Updating desktop mime database ...
 * Updating shared mime info database ...


powrót do wersji 0.0.2 przywrócił monothekę. Używam wersji 1.0.6 mono, więc możliwe że to powoduje błąd, lecz z poisu widzę że program powinien działać z wersjami wcześniejszymi niż 1.1.1

Czekam na poprawki :wink:
_________________
Sky is not the limit...
Back to top
View user's profile Send private message
watex
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Mar 2004
Posts: 80
Location: [Poland] [Lublin]

PostPosted: Sat Mar 19, 2005 8:23 am    Post subject: Reply with quote

u mnie to saamo co u przedmowcy :(
_________________
----------------------------
[ man woman ]
[ No entry for woman ]
----------------------------
Back to top
View user's profile Send private message
mdk
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 243
Location: Warsaw / Poland

PostPosted: Sat Mar 19, 2005 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

Jest już update na stronach (0.0.3-r1). Bug związany był z mono 1.0.x (testowałem na mono 1.1.x). Poprawiłem błąd w kodzie, ale przy okazji wynikły inne błędy związane z mono 1.0.5. Stąd - nowy ebuild wymaga mono 1.0.6.

Poprawiłem też błąd w buildzie, który powodował deinstalację (pakiety kompilowane były w sekcji "install" zamiast sekcji "compile")
_________________
Michael Dominic K.
www.mdk.org.pl
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum