Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Abrir iso ?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portuguese
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Fri Dec 31, 2004 6:33 pm    Post subject: Abrir iso ? Reply with quote

Eu baixei um DVD pelo torrent, ele ta Linux-DVD.iso, têm como abrir esse iso pra ver o video sem gravar ?
Back to top
View user's profile Send private message
fctk
Veteran
Veteran


Joined: 28 Jan 2004
Posts: 1424
Location: Milan, Italy, EU

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 10:51 am    Post subject: Reply with quote

sorry but i don't know portoguese...
anyway if i understood correctly you have to do:
Code:
mount -o loop /path/to/image.iso /path/to/another/empty/dir/

if you get a loopback module related error you probably have to recompile the kernel.
Back to top
View user's profile Send private message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks.

What in Kernel is loopback. ?


Alguem sabe onde fica loopback ?
Back to top
View user's profile Send private message
fctk
Veteran
Veteran


Joined: 28 Jan 2004
Posts: 1424
Location: Milan, Italy, EU

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

not sure having understood, anyway you can enable it in:
Code:
Loadable module support
[*] Enable loadable module support
[*]   Module unloading
Back to top
View user's profile Send private message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

Help, in mount.

Quote:


mount -o loop LCA2004-dvd.iso /mnt/dvd/

mount: could not find any device /dev/loop#



or

Quote:


mount -t iso9660 -o loop LCA2004-dvd.iso /mnt/dvd/

mount: could not find any device /dev/loop#



Last edited by Kobal on Sat Jan 01, 2005 9:59 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
fctk
Veteran
Veteran


Joined: 28 Jan 2004
Posts: 1424
Location: Milan, Italy, EU

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

sorry :oops: :oops: :oops:
i made a mistake... you have to enable this option:

Device Drivers > Block devices:
<*> Loopback device support
Back to top
View user's profile Send private message
Kobal
Guru
Guru


Joined: 12 Feb 2004
Posts: 323
Location: Brasil / Brazil / Brésil / Brasilien / el Brasil

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks. :D

mount -o loop LCA2004-dvd.iso /mnt/dvd/
bash-2.05b# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/hda1 8321340 1539032 6782308 19% /
/dev/hda4 28289564 8814680 19474884 32% /mnt/boot
/mnt/boot/Linux-DVD/LCA2004-dvd.iso
4379086 4379086 0 100% /mnt/dvd
bash-2.05b# cd /mnt/dvd/
bash-2.05b# ls
apple inc index.html keynotes misc talks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portuguese All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum