Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Evolution crashes when attaching a file or receiving a file
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
graadz
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2002
Posts: 55
Location: Enschede, Netherlands

PostPosted: Sun Nov 24, 2002 4:31 pm    Post subject: Evolution crashes when attaching a file or receiving a file Reply with quote

I had the problem above. When I traced the evolution-mail process
I saw that it crashed while processing /etc/gnome-vfs-mime-magic.

In the URL below you can find a working gnome-vfs-mime-magic file.
Before using this file, first make a backup of your original gnome-vfs-mime-magic file.

G

URL: http://www.xs4all.nl/~graadz/gnome-vfs-mime-magic.working
Back to top
View user's profile Send private message
PartyCharly
n00b
n00b


Joined: 24 Nov 2002
Posts: 33
Location: Stralsund

PostPosted: Sun Nov 24, 2002 11:21 pm    Post subject: Yes, works fine ;) Reply with quote

but now i got another problem with evolution.

starting evolution i got an errormessage like that !
"** WARNING **: Invalid UTF-8 sequence"

maybe thats the cause my evolution is crashing now permanently.

before i changed the mime file my evolution crashed only on attachements, now it crashes even i read a new message.

anybody out there who can help me?
Back to top
View user's profile Send private message
Luxus
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 98
Location: Germany / Frankfurt

PostPosted: Sun Nov 24, 2002 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

i have the same problem.. after i click on a mail it crash

"** WARNING **: Invalid UTF-8 sequence" for me too
Back to top
View user's profile Send private message
graadz
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2002
Posts: 55
Location: Enschede, Netherlands

PostPosted: Mon Nov 25, 2002 11:57 am    Post subject: Re: Yes, works fine ;) Reply with quote

Upgrade to Evolution 1.2.0 with the most recent version of gtkhml, soup and pilot-link. If that doesn't work then do a:

$ strace -f -v -t -o /tmp/evo_crash.txt evolution
(for this you need to emerge dev-util/strace)

and send the output, /tmp/evo_crash.txt, to the forum

G

PartyCharly wrote:
but now i got another problem with evolution.

starting evolution i got an errormessage like that !
"** WARNING **: Invalid UTF-8 sequence"

maybe thats the cause my evolution is crashing now permanently.

before i changed the mime file my evolution crashed only on attachements, now it crashes even i read a new message.

anybody out there who can help me?
Back to top
View user's profile Send private message
PartyCharly
n00b
n00b


Joined: 24 Nov 2002
Posts: 33
Location: Stralsund

PostPosted: Mon Nov 25, 2002 7:41 pm    Post subject: i think i found it ... Reply with quote

recently i tried a lot,

but nothing would help ...

so i deinstalled evolution.
somewhere i found a link that means gtk2 is also possible for USE-variables, there would be no more problems with using gtk and gtk2 together.

I added gtk2 into my USE-Variables and reinstalled evolution.
The i copied the gnome mime files above.
my evolution is working fine now.

I love debugging in linux, remember u can't debug in windows ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Luxus
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 98
Location: Germany / Frankfurt

PostPosted: Tue Nov 26, 2002 6:18 pm    Post subject: Reply with quote

thx i try it with gtk2 in use flag..
compiling evolution atm
Back to top
View user's profile Send private message
Luxus
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 98
Location: Germany / Frankfurt

PostPosted: Tue Nov 26, 2002 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

still have the same prob.. after some clicks evolution hangs :(
update
the hangs came after i click on my inbox
and some options miss text
Back to top
View user's profile Send private message
PartyCharly
n00b
n00b


Joined: 24 Nov 2002
Posts: 33
Location: Stralsund

PostPosted: Wed Nov 27, 2002 8:54 am    Post subject: try this Reply with quote

backup your evolution directory in aour home dir ...
start evolution and try to get the error again.

if evolution works now fin u can copy your
cp ~/evolutionbackup/local/* ~/evolution/local/

don't forget 2 reconfigure your mail.
Back to top
View user's profile Send private message
divinerites
n00b
n00b


Joined: 31 May 2002
Posts: 15

PostPosted: Sat Dec 07, 2002 10:00 am    Post subject: Reply with quote

Luxus wrote:
still have the same prob.. after some clicks evolution hangs :(
update
the hangs came after i click on my inbox
and some options miss text


FYI, i had same hangs and crashes after emerging from 1.0.8 to 1.2.0.
I solved the problem by changing my locale (i have a fr_FR locale)

Code:

# export LC_ALL="en_US"
# evolution &
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum