Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.9-rc4-nitro1 "Made in the classroom"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Illissius
Guru
Guru


Joined: 31 Jul 2004
Posts: 395
Location: Hungary

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

drakos7 wrote:
Illissius: are you using reiser4 by any chance? Any lockups under high load (like emerge sync and compiling a new kernel)?

No. I have ext2 for /boot, ext3 for /, ntfs for /win, and vfat for /misc.

seppe wrote:
Quote:
would it be possible to have some sort of changelog in the post about (a) the major changes since the last nitro, and (b) the major changes in the kernel revision itself?


I'll try, but I don't have much time lately to read LKML so much :(

Oh. I thought patchset developers read LKML by default or something. If you don't, then don't go through to bother of reading it just to tell me about it ;).
_________________
Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
last.fm
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

Yay! New nitro! I'll post results later... 8)

Thanks seppe for excellent patchset!

BTW, there should be irc-channel for nitro-sources (just like love-sources have one ;))
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

Ohh yeah, no more oops @ shutdown! :P
Back to top
View user's profile Send private message
mope
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 Feb 2003
Posts: 206

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

Oktane wrote:
BTW, there should be irc-channel for nitro-sources (just like love-sources have one ;))


There is ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

Yup, looks like ;) #nitro-sources @ freenode
Back to top
View user's profile Send private message
guitarman
Guru
Guru


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 307
Location: http://mattsbox.dyndns.org:81/

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,
Just updated my kernel and everything works good except I cant get the realtime-lsm module to work :
Code:
MattsBox linux # modprobe realtime
FATAL: Error inserting realtime (/lib/modules/2.6.9-rc4-nitro1/extra/realtime.ko): Invalid module format
Any ideas?
Also, when I do make modules modules_install I get:
Code:
WARNING: /lib/modules/2.6.9-rc4-nitro1/kernel/security/commoncap.ko needs unknown symbol vm_hardmaplimit
WARNING: /lib/modules/2.6.9-rc4-nitro1/kernel/security/commoncap.ko needs unknown symbol vm_mapped
Back to top
View user's profile Send private message
Khan
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Feb 2003
Posts: 96

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

seppe wrote:
vlado wrote:
what about swsusp2?

I made an addon patch, see my original post. If anyone knows how to get it working with a Dell Inspiron 8600 + ATI mobile radeon 9600, let me know ;)


seppe,
I actually have it working on my T42p which has a FireGL on it. And oh yeah, I have fbsplash working too. Don't ask me how I got it working. Mostly trail and error. Also, VMware compiles and runs nicely on it (woohoo!). The only thing that still won't compile are the madwifi drivers. Any chance you could patch what's needed for those on the next release?
Back to top
View user's profile Send private message
arch4nge1
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2004
Posts: 57

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 2:03 am    Post subject: Hang on boot up Reply with quote

Unusual behaviour here, tried to boot into this new kernel and it hangs around the section where it is starting hotplug or setting the user font. It does complain that hotplug has already been started, though in other kernels I've never seen this if this gives any ideas.

It locks to the point where I can't do anything except hitting the power button.

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 2:07 am    Post subject: Reply with quote

Code:

oktane@thoroughbred ~ $ uname -r && uptime
2.6.9-rc4-nitro1
05:05:13 up  8:02,  5 users,  load average: 0.04, 0.20, 0.18

Working very well here! I cannot help you because I compiled this without hotplug support (I don't need it)
Back to top
View user's profile Send private message
yohan
n00b
n00b


Joined: 15 Oct 2004
Posts: 3

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 2:17 am    Post subject: Reply with quote

This is great! I'm glad somebody is working on this ..

But how about checking out http://www.hoochzone.com/vdr in the forums section, there is a Gentoo forum with a how-to setting up VDR

Everybody lately has to patch the kernel driver for the DVB card in order to use the Nexus-S / Technotrend DVB satellit cards. These are the best for *nix using it with VDR because it has hardware decoding and puts out everything on the tv screen out of the sat. card including EPG.

You would save so many people so many problems and especially time with a kernel source that had both LIRC and the patched drivers in.

my 2cents... I'd be downloading now for LIRC support if I didnt have to re-configure everything in that tutorial
Back to top
View user's profile Send private message
deadmoo
n00b
n00b


Joined: 02 Feb 2004
Posts: 55
Location: MD

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 2:40 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
xconfig seems to be broken:

Code:

/usr/qt/3/lib/./libqt-mt.so: undefined reference to `__pthread_register_cancel@GLIBC_2.3.3'
/usr/qt/3/lib/./libqt-mt.so: undefined reference to `__pthread_unregister_cancel@GLIBC_2.3.3'
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [scripts/kconfig/qconf] Error 1
make: *** [xconfig] Error 2


Menuconfig works fine though


i think you can fix this by re-emerge-ing qt
Back to top
View user's profile Send private message
pleusicles
n00b
n00b


Joined: 26 May 2004
Posts: 44

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 6:12 am    Post subject: Re: Hang on boot up Reply with quote

arch4nge1 wrote:
Unusual behaviour here, tried to boot into this new kernel and it hangs around the section where it is starting hotplug or setting the user font. It does complain that hotplug has already been started, though in other kernels I've never seen this if this gives any ideas.

It locks to the point where I can't do anything except hitting the power button.

Any ideas?


Try setting RC_PARALLEL_STARTUP="no" in /etc/conf.d/rc; I had similar lockups on boot with parallel startup and ck/nitro sources.
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Khan wrote:
seppe wrote:
vlado wrote:
what about swsusp2?

I made an addon patch, see my original post. If anyone knows how to get it working with a Dell Inspiron 8600 + ATI mobile radeon 9600, let me know ;)


seppe,
I actually have it working on my T42p which has a FireGL on it. And oh yeah, I have fbsplash working too. Don't ask me how I got it working. Mostly trail and error. Also, VMware compiles and runs nicely on it (woohoo!). The only thing that still won't compile are the madwifi drivers. Any chance you could patch what's needed for those on the next release?


Would you mind sharing your hibernate.conf file? Thanks ;)

Oh and hotplug works fine here
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
MrGreen
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Nov 2003
Posts: 211

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 9:48 am    Post subject: Only one thing Reply with quote

Hi,

nitro1 up & running ..... 8)

Noticed only one thing ....

in top kswapd0 was running at 99% (ouch) may not be nitro's fault

Thanks

Mr Green
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 10:09 am    Post subject: Re: Only one thing Reply with quote

MrGreen wrote:
Hi,

nitro1 up & running ..... 8)

Noticed only one thing ....

in top kswapd0 was running at 99% (ouch) may not be nitro's fault

Thanks

Mr Green


It's a bug in the mapped_watermark6 patch. A new nitro will be up soon with updated CK patches. See http://bhhdoa.org.au/pipermail/ck/2004-October/001218.html for more info
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
teutzz
Guru
Guru


Joined: 22 Apr 2004
Posts: 333
Location: .ro

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 10:38 am    Post subject: Reply with quote

@seppe; pls don't forget about the bio-copy paches (they last were present in 2.6.8.1-nitro6, or was it nitro5? can't remember

10x
_________________
Cand nu stii ce sa raspunzi sau ce sa spui un simplu BLA ajunge... lolz
Back to top
View user's profile Send private message
crazy-bee
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Jan 2003
Posts: 170

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 11:05 am    Post subject: Reply with quote

Still the same as with all nitro since rc1-nitro1; freeze very early when trying to compile something. Strange, since rc4-mm1 even with preemptive works rock solid since some days here.
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

Should I use pre-emptive kernel or not? I am not using because Con says it's a Bad Thing(tm). What's the advantages of pre-emptive kernel? I have tried to run with it, and without it. but I haven't noticed any difference.
Back to top
View user's profile Send private message
Pink
Veteran
Veteran


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 1062

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

Oktane wrote:
Should I use pre-emptive kernel or not? I am not using because Con says it's a Bad Thing(tm). What's the advantages of pre-emptive kernel? I have tried to run with it, and without it. but I haven't noticed any difference.


If you haven't noticed any difference then leave it how you want. A lot of people (me included) noticed a huge difference in permace/latency with it not selected, even on 'non-ck' kernels and I haven't had it on since 2.6.0 came out.

It looks like YMMV, you will also find people who notice a degrading of performance with it not selected so they go back to using it (I personally find that doubtful and I think their own predjudice is getting in the way of their judgement but it is possible).

It comes down to performance on your machine.
_________________
usefuljaja.com - VPS Tutorials
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

PickledOnion wrote:
Oktane wrote:
Should I use pre-emptive kernel or not? I am not using because Con says it's a Bad Thing(tm). What's the advantages of pre-emptive kernel? I have tried to run with it, and without it. but I haven't noticed any difference.


If you haven't noticed any difference then leave it how you want. A lot of people (me included) noticed a huge difference in permace/latency with it not selected, even on 'non-ck' kernels and I haven't had it on since 2.6.0 came out.

It looks like YMMV, you will also find people who notice a degrading of performance with it not selected so they go back to using it (I personally find that doubtful and I think their own predjudice is getting in the way of their judgement but it is possible).

It comes down to performance on your machine.

Yeah, I don't see any difference so I leave it disabled. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
dblaci
n00b
n00b


Joined: 05 Oct 2004
Posts: 26

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 3:24 pm    Post subject: Vmware XP dies. Reply with quote

WinXP in Vmware dies, with IRQ_LESS_OR_EQUAL blue death.
It worked with 2.6.9-rc3-nitro2 (well, at least it booted, and run for hours).
The config is the same.
1GB lowmem patch is disabled. (i have 512M)
Except this it seems to be working fine, compiles, boot, nothing unusual in this first 10-20 minutes of usage:)
Thx.
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

WinXP in Vmware dies

That's normal, don't worry :P
Back to top
View user's profile Send private message
Isaiah
Guru
Guru


Joined: 25 Feb 2003
Posts: 359

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 6:17 pm    Post subject: Reply with quote

drakos7 wrote:
Illissius: are you using reiser4 by any chance? Any lockups under high load (like emerge sync and compiling a new kernel)?

I myself had problems like this, along with segfaults during emerges on reiser4 - not having any problems with this kernel on xfs 8)
Back to top
View user's profile Send private message
Robin79
l33t
l33t


Joined: 18 Oct 2003
Posts: 632
Location: /home/valdemarsvik

PostPosted: Fri Oct 15, 2004 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

Still running nicely :)

Code:

(siegfried@gentoo)-(pts)-(22:07:56 Fri Oct 15)->
(~/)-> uname -a && uptime
Linux gentoo 2.6.9-rc4-nitro1 #1 Wed Oct 13 17:31:22 CEST 2004 i686 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.60GHz GenuineIntel GNU/Linux
 22:08:00 up 2 days,  4:13,  7 users,  load average: 0.50, 0.43, 0.36

_________________
Gentoo 2005.0
ASUS P5AD2 Deluxe MB
Intel P4 3.2GHz
PCI-E Nvidia Geforce PCX 5750
--------------------

Registered Linux User Nr # 319050 http://counter.li.org
Back to top
View user's profile Send private message
p-i
n00b
n00b


Joined: 20 Apr 2004
Posts: 8

PostPosted: Sat Oct 16, 2004 12:58 am    Post subject: Reply with quote

Very nifty patchset! Everything bar vesafb-tng and bootsplash working fine so far. Thanks a lot :D
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum