Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
D-Link 220 ISA troubles...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Joined: 01 May 2002
Posts: 310
Location: Halifax, NS

PostPosted: Sat May 11, 2002 9:41 pm    Post subject: D-Link 220 ISA troubles... Reply with quote

Hi everyone...

I was wondering if anyone out there has a D-Link 220 that you have successfully setup with Gentoo.

when I boot off the CD, first thing I do is 'modprobe ne'
that brings the following up:
"ISAPNP: Scanning for PnP Cards...
ISAPNP: Card 'D-Link DE-220P PnP ISA Card'
ISAPNP: 1 Plug & Play card detected total
ne.c: ISAPnP reports Generic PNP at i/o 0x240, irg 12
eth0: NE2000 Found at 0x240, using IRG 12"

after that, I 'dhcpcd eth0'
after a couple seconds...
"NETDEV WATCHDOG: eth0: transmit timed out"

anyone have any suggestions?
I also tried to hardcode all values in, it didn't work either

thanks for any help,
Back to top
View user's profile Send private message

PostPosted: Thu May 23, 2002 1:03 am    Post subject: Reply with quote

He ya ...
try disable the pnp on the card ... ( you need to boot in dos and do it whit the floppy drivers )

and putting the card on a irq that is free ( event try to reserve it in the bios )

mine is working ok on irq 9 i/o 0x280

its a bad ne2000 clone but got it to work on linux and all bsd
Back to top
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum