Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
dev-sources 2.6.8.1 + nvidia-kernel-1.0.6111 = modprobe prob
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
anarka
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 14
Location: Oporto,Portugal

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 7:34 pm    Post subject: dev-sources 2.6.8.1 + nvidia-kernel-1.0.6111 = modprobe prob Reply with quote

I've emerged nvidia-kernel + nvidia-glx v1.0.6111(among every other versions) but when i do

Code:

# modprobe nvidia
 FATAL: Module nvidia not found.


he doens't find the module???

Code:

# ls -l /lib/modules/2.6.8.1/video/
total 5076
-rw-r--r--    1 root     root      5183446 Aug 20 20:27 nvidia.ko


can anybody help me?
_________________
rm $world 2> /dev/null
Back to top
View user's profile Send private message
OldTango
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 630

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

Have you tried
Code:
modules-update
before modprobeing nvidia. I am not sure it matters but it is worth a try.

Also make sure your simlink in /usr/src/linux points to the kernel you are building the module for, before emerging. I seem to have annoying troubles with nvidia if it isn't pointing to the right kernel. Why this should matter, I have no idea. I am still learning linux from the ground up.

If you get it working let me know I have been trying for a while to get nvidia to work with gentoo-dev-sources-2.6.8-r1.

On modprobe I get an insertion error telling me that the module is the incorrect format.
Back to top
View user's profile Send private message
anarka
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 14
Location: Oporto,Portugal

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

yeah i've already done that... n the simbolic link is correct... :?
_________________
rm $world 2> /dev/null
Back to top
View user's profile Send private message
OldTango
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2004
Posts: 630

PostPosted: Fri Aug 20, 2004 11:20 pm    Post subject: Reply with quote

All I can think of at this point is that the kernel is looking someplace other than /lib/modules/2.6.8.1/video for the nvidia module.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum