Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
**rkele
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hanta
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Jun 2002
Posts: 115
Location: Vantaa - Finland

PostPosted: Thu Jul 01, 2004 3:32 pm    Post subject: **rkele Reply with quote

pakko hieman purkaa...

meni nimittäin gentoon asennus uusiksi. kauanhan sitä on verta nenästä kaivettukin breakmygenoon ebuildeilla, love-sorsilla, gcc:n positamisella ja epämääräisillä asennuksilla. nyt sitten viimein koko homma tyssäsi omaan virheeseen :(

siistin konetta ja käänsin osia softasta uusiksi, kun kone hyytyi. tyhmänä sällinä en jaksanut logata toisselta koneelta sisään, vaan painoin kylmän rauhallisesti reset-nappia. kone boottasi, mutta ei saanut ladattua yhtäkään modulia. ei se mitään, koetan kääntää kerneliä uusikis saadakseni modulit kasaan, mutta modulien asennus ei onnistu. ja-hah, taisin rikkoa module-init-toolsin tai jotiaan siltä suunnalta. ei muuta kun ko. softat uudelleen kääntymään paitsi, että... normaalisti loistava systeemini, jossa portage puu on vain yhdellä koneella (web, ssh, tiedosto, ym. palvelin) ei tietysti toimikaan, kun en saa verkkokortin ajureita ladatuksi, paketteja ei tetysti ole myöskään lokaalilla koneella joten homman voi muutenkin unohtaa.

vaihtoehdoiksi jäi kääntää verkkokortin ajurit kerneliin sisään ja koettaa temppuilla kone kuntoon tai asentaa koko homma alusta. puhdas asennus (/home tietty säilyy) sitten lopulta voitti. olin muutenkin ollut aikeissa hieman siivoilla ja tavallaan olin myös halunnut juuriosion reiserfs:ksi. nyt molempiin tarjoutui loistava tilaisuus.

vaan en minä siltikään tästä asennustouhusta niin kamalasti nauti. hidastahan se on. tosin edellinen asennus olikin kestänyt jos pari vuotta (1.2:n ilmestymisestä asti), joten ei tätä nyt niin kamalan usein ole joutunut tekemään. lisäksi kun homman voi hoitaa tältä projektikoneelta etänä, niin homma alkaa jo olemaan siedettävissä.

tunnin päästä on tuurilla perusasennus ohi. sitten enää x.org, gnome, openoffice, ...
_________________
Janne
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum