Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Moz Firefox 0.9 (all versions) general discussion thread.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Chat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Der_Kaplan
n00b
n00b


Joined: 17 Jun 2004
Posts: 23

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 6:02 pm    Post subject: problems compliling firefox-0.9-r1.ebuild Reply with quote

does anybody else have such problems ?

lude ../../mozilla-config.h -Wp,-MD,.deps/nsHttpGssapiAuth.pp nsHttpGssapiAuth.cpp
nsHttpGssapiAuth.cpp:161: error: Fehler beim Parsen before `)' token
nsHttpGssapiAuth.cpp:163: error: ISO C++ forbids defining types within return
type
nsHttpGssapiAuth.cpp:163: error: Syntaxfehler before `;' token
nsHttpGssapiAuth.cpp: In constructor `
nsGssapiContinuationState::nsGssapiContinuationState()':
nsHttpGssapiAuth.cpp:170: error: `OM_uint32' undeclared (first use this
function)
nsHttpGssapiAuth.cpp:170: error: (Each undeclared identifier is reported only
once for each function it appears in.)
nsHttpGssapiAuth.cpp:170: error: Fehler beim Parsen before `,' token
nsHttpGssapiAuth.cpp:171: error: `gss_OID_set' undeclared (first use this
function)
nsHttpGssapiAuth.cpp:172: error: `gss_OID' undeclared (first use this function)
nsHttpGssapiAuth.cpp:174: error: ISO C++ forbids declaration of `gss_OID_desc'
with no type
nsHttpGssapiAuth.cpp:174: error: Fehler beim Parsen before `=' token
... more errors

thanks

Kaplan
Back to top
View user's profile Send private message
dsd
Developer
Developer


Joined: 30 Mar 2003
Posts: 2162
Location: nr London

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

allucid wrote:
that's odd. after I installed it I was able to run it as a normal user. It asked me to move my preferences over but I did not have to run it as root. maybe some people have the wrong permissions set on their prefs dir.


as i pointed out, we now work around this issue so theres no need to run as root first. the problem is not related to prefs directories either, and no, removing your old profile directories first will not help the situation. the problem is something like that some files need to be created in /usr/lib/MozillaFirefox on first run, which only root has the power to do. either way, its all irrelevant now, because the ebuilds work around the problem.
_________________
http://dev.gentoo.org/~dsd
Back to top
View user's profile Send private message
viperlin
Veteran
Veteran


Joined: 15 Apr 2003
Posts: 1317
Location: UK

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

anyone else have a permanent horisontal scroll bar on the gentoo forums.

some banner adverts too which causes a vertical one to exist because the picture wont fit in the frame
Back to top
View user's profile Send private message
lizardloop
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Mar 2003
Posts: 278

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

viperlin wrote:
anyone else have a permanent horisontal scroll bar on the gentoo forums.

some banner adverts too which causes a vertical one to exist because the picture wont fit in the frame

I hadn't noticed until you mentioned it but yes I do.
Back to top
View user's profile Send private message
yngwin
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 19 Dec 2002
Posts: 4572
Location: Suzhou, China

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

lizardloop wrote:
viperlin wrote:
anyone else have a permanent horisontal scroll bar on the gentoo forums.

I hadn't noticed until you mentioned it but yes I do.

Me too. :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
Given M. Sur
l33t
l33t


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 648
Location: No such file or directory

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 11:05 pm    Post subject: Reply with quote

<rant>Alright I got AdBlock installed! But it doesn't work! Selecting "Block *" from the menu doesn't add anything to the list of blocked elements. And adding things to the list manually works, except it doesn't actually block anything!

This is by far the roughest transition I've experienced since using firefox/bird. I've at least gotten used to the fonts and the icons, but I NEED MY ADBLOCK!
</rant>
_________________
What is the best [insert-type-of-program-here]?
Back to top
View user's profile Send private message
placeholder
Advocate
Advocate


Joined: 07 Feb 2004
Posts: 2500

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 11:14 pm    Post subject: Reply with quote

You made sure to install the Adblock compatible with 0.9 right? It works fine for me so.... You're sure that it's enabled and such right?
Back to top
View user's profile Send private message
aethyr
Veteran
Veteran


Joined: 06 Apr 2003
Posts: 1085
Location: NYC

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 12:41 am    Post subject: Reply with quote

viperlin wrote:
anyone else have a permanent horisontal scroll bar on the gentoo forums.

some banner adverts too which causes a vertical one to exist because the picture wont fit in the frame


Wow, I just noticed this. It happens on 0.9 and today's trunk build. I searched mozilla's bugzilla, and found a few bugs, but I'm not sure which ones apply here.
Back to top
View user's profile Send private message
placeholder
Advocate
Advocate


Joined: 07 Feb 2004
Posts: 2500

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 12:49 am    Post subject: Reply with quote

The horizontal bar actually moves a little bit so maybe it's in the code.
Back to top
View user's profile Send private message
EricHsu
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 03 May 2004
Posts: 591
Location: Aragon Consulting Group, Beijing, China

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 1:03 am    Post subject: Reply with quote

yngwin wrote:
You can change the GUI in ~/.mozilla/firefox/default.xxx/chrome/userChrome.css - for example I have:
Code:
menu[label="Go"] { display: none !important; }
* { font-size: 9pt !important }

You can add to this using standard CSS.

There are also some font configuration settings in $APPDIR/greprefs/all.js which you can override in ~/.mozilla/firefox/default.xxx/user.js - for example with:
Code:
user_pref("font.FreeType2.enable", true);
user_pref("font.FreeType2.unhinted", false);
user_pref("font.antialias.min",        8);
user_pref("font.directory.truetype.1", "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype");
user_pref("font.directory.truetype.2", "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF");


In case you want a binary build with SVG enabled, I have several available at http://pryan.org/mozilla/firefox/lokean/0.9/


Before you install firefox-0.9 you should remove 0.8 and the ~/.phoenix and/or ~/.firefox directories (0.8 has incompatible themes, extensions and a few other things). You can save your bookmarks.html, key3.db and signons.txt and move those into the new profile. You will have to (re)install (0.9 compatible) extensions and themes which are available at:
http://update.mozilla.org/
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=284
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=79513


Thanks yngwin! That helps a lot!

And I found this:

http://www.mozilla.org/unix/customizing.html#usercss
_________________
- http://nkbit.com
- http://twitter.com/xuyihua
Back to top
View user's profile Send private message
blaksaga
Guru
Guru


Joined: 19 May 2003
Posts: 461
Location: Omaha, NE, USA

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 1:12 am    Post subject: Reply with quote

Wow, firefox .9-r1 is great. I love it.
_________________
[ blaksaga.com ]
Back to top
View user's profile Send private message
Bague
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 292

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 1:20 am    Post subject: Reply with quote

yngwin wrote:
lizardloop wrote:
viperlin wrote:
anyone else have a permanent horisontal scroll bar on the gentoo forums.

I hadn't noticed until you mentioned it but yes I do.

Me too. :roll:


I just noticed that after reading too. Ah well, its small anyway...
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Fri Jun 18, 2004 1:40 am    Post subject: Reply with quote

Anyone else getting this:
Code:
!!! ERROR: net-www/mozilla-firefox-0.9-r1 failed.
!!! Function src_compile, Line 203, Exitcode 2
!!! (no error message)
Back to top
placeholder
Advocate
Advocate


Joined: 07 Feb 2004
Posts: 2500

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 2:03 am    Post subject: Reply with quote

Odd.... You don't have any funky characters in your hostname, right?
Back to top
View user's profile Send private message
Tyir
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Mar 2004
Posts: 172
Location: Montreal

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 2:32 am    Post subject: Reply with quote

does anyone else get flash not working?

it appears as correctly installed in about:plugins

there is no error, just the box where the flash video is supposed to be doesnt exist
examples:
homestarrunner.com
badgerbadgerbadger.com

anyone else?

EDIT:
fixed it, i had the flash-click to view installed from .8 and it got imported

use the webbased uninstaller
http://flashblock.mozdev.org/
and its fine
(now i need a new version :\)


Last edited by Tyir on Fri Jun 18, 2004 2:36 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Fri Jun 18, 2004 2:32 am    Post subject: Reply with quote

no, all lower case, alpha chars
Back to top
Bague
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 292

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 2:36 am    Post subject: Reply with quote

Flash works fine for me.
Back to top
View user's profile Send private message
Given M. Sur
l33t
l33t


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 648
Location: No such file or directory

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 3:18 am    Post subject: Reply with quote

yngwin wrote:
Old theme: Qute is the theme as it appeared last in the nightlies/cvs builds. It is a further developed form of the default theme of 0.8, which is available as Qute Retro.

AdBlock: I'm using this, which works fine with 0.9.
Thanks for the Qute Retro tip. I'll try the Adblock version that you're using too. Hopefully that'll work for me.

Edit: That AdBlock didn't work. I'm re-compiling firefox right now, but I also found a thread on the mozilla forums (don't have link handy -- but it's mentioned right next to the "Install Now" link for the extension (just didn't see it earlier :oops: )) that says there is a problem with the nightly37 build so that it doesn't work (not sure why it worked for yngwin) and that the nightly35's installer doesn't work, so the guy in the thread merged the two to make one that installs, and works. So, once I've re-compiled firefox I'll give it a try.
_________________
What is the best [insert-type-of-program-here]?
Back to top
View user's profile Send private message
Given M. Sur
l33t
l33t


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 648
Location: No such file or directory

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 6:44 am    Post subject: Reply with quote

Okay, well the thread I was talking about before didn't help me. (It was this thread by the way)

When I try to install that version, AdBlock appears in my list of extensions, and then disapears after about a quater of a second.

When I try to install the one from Mozilla, it installs just fine, but it doesn't work AT ALL! Selecting block * (* meaing, iFrame, object, image, etc...) doesn't do anything.

Manually adding things (both from the adblock preferences, and from list blockable elements) adds them to the list of things to block, but they don't actually get blocked! If I select "List Blockable Elements" it doesn't even list a damn thing!

I'm suffering through ad-hell right now. I'm going to go crazy from all the flashing images!!!

Am I the only one having this problem??? I've tried uninstalling the extension and reinstalling. I've tried removing ~/.mozilla and reinstalling the extension. I've tried reinstalling firefox (both bin and from source). NOTHING WORKS!!!

If you have any idea how to remedy this, please help me.

Thanks

SOLVED!!!! :D :D :D :D :D (sort of)
I used this link http://adblock.mozdev.org/adblock-0.5-dev.xpi to install it. It doesn't add it to the extension menu (so I don't know how that's going to affect future versions) but it at least it works! Now I can finally block ads and enjoy firefox again!

Edit: the above link only installs sucessfully on mozilla-firefox-bin (for me at least, but I seem to be the only one having such extreme problems anyways)
Back to top
View user's profile Send private message
Given M. Sur
l33t
l33t


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 648
Location: No such file or directory

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 9:40 am    Post subject: Reply with quote

Sorry to be hogging this whole thread, but there's some strange things going on with this release.

The binary version fixed the asking twice to save passwords bug, but the source version didn't. Why is that?

Another thing, the Manage Bookmarks menu seems to be really buggy. It's even worse in the binary than the from source one. It has crashed firefox twice on me with the binary one (whereas the souce one would just hang for a few seconds at a time)

The horizontal scrollbar on these forums (as mentioned above) seems strange.

Slashdot sometimes renders all screwey (also mentioned above).

Right clicking on the default toolbar bookmarks and selecting delete will not delete them in the binary version. It worked after one install of the source version for me, but other installations didn't (I've recompiled several times trying to get AdBlock to work).

IMHO, this release seems more like a nightly build than a point release. So, personally, I think I'm going to switch back to nightly builds until 1.0 is released, so I can watch the bugs get worked out.

Or maybe, I'll just switch back to 0.8, I just don't know yet.
_________________
What is the best [insert-type-of-program-here]?
Back to top
View user's profile Send private message
Capricorn20
n00b
n00b


Joined: 16 May 2004
Posts: 38

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 10:30 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
the ebuild in portage for the source version worked for me a couple hours ago. it didnt seem to update the gnome menus though.


I'm having this problem too. I have installed the 0.9 release and emerge auto uninstalled 0.8 but I have lost the entry on the Gnome Internet menu.
Back to top
View user's profile Send private message
Mirrorball
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Apr 2003
Posts: 235
Location: Brazil

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

I reintalled version 0.8. How can I browse without the back button working? :?
Back to top
View user's profile Send private message
Bague
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 292

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

Mirrorball wrote:
I reintalled version 0.8. How can I browse without the back button working? :?


Hmmm, my back button works without a hitch.
Back to top
View user's profile Send private message
Given M. Sur
l33t
l33t


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 648
Location: No such file or directory

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Bague wrote:
Mirrorball wrote:
I reintalled version 0.8. How can I browse without the back button working? :?


Hmmm, my back button works without a hitch.
So does mine, but if you notice the trend in this thread, everybody seems to be having different problems.

That's why I stated earlier that, IMO, this should not have been the final 0.9 release.
_________________
What is the best [insert-type-of-program-here]?
Back to top
View user's profile Send private message
allucid
Veteran
Veteran


Joined: 02 Nov 2002
Posts: 1314
Location: atlanta

PostPosted: Fri Jun 18, 2004 9:04 pm    Post subject: Reply with quote

these problems might not necessarily be firefox problems. is he talking about the back button on the browser or on his mouse? is he using a broken theme? are some goofy extensions inerfering with something?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Chat All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 6 of 10

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum