Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
folding@home and Gentoo Linux Users Everywhere
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Chat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
FiNCH
n00b
n00b


Joined: 06 Mar 2006
Posts: 33

PostPosted: Sat Oct 20, 2007 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

Just can't get this to work, here's what I've found:

Code:
desk client1 # ./foldingathome -verbosity 9

Note: Please read the license agreement (foldingathome -license). Further
use of this software requires that you have read and accepted this agreement.



--- Opening Log file [October 20 17:40:13]



# Linux Console Edition #######################################################
###############################################################################

                       Folding@Home Client Version 5.02

                          http://folding.stanford.edu

###############################################################################
###############################################################################

Launch directory: /opt/foldingathome/client1
Executable: ./foldingathome
Arguments: -verbosity 9

[17:37:39] - Ask before connecting: No
[17:37:39] - User name: Anonymous (Team 11298)
[17:37:39] - User ID: 62BDFA3271BC8499
[17:37:39] - Machine ID: 1
[17:37:39]
[17:37:39] Loaded queue successfully.
[17:37:39] + Benchmarking ...
[17:37:49] The benchmark result is 1254
[17:37:49]
[17:37:49] + Processing work unit
[17:37:49] Core required: FahCore_81.exe
[17:37:49] Core not found.
[17:37:49] - Core is not present or corrupted.
[17:37:49] - Attempting to download new core...
[17:37:49] + Downloading new core: FahCore_81.exe
[17:37:49] Downloading core (/~pande/Linux/x86//Core_81.fah from www.stanford.edu)
[17:37:49] - Autosending finished units...
[17:37:49] Trying to send all finished work units
[17:37:49] + No unsent completed units remaining.
[17:37:49] - Autosend completed
[17:37:50] - Error: HTTP GET returned error code 0
[17:37:50] + Error: Could not download core
[17:37:50] + Core download error (#2), waiting before retry...


I've looked all over the internet, that path (http://www.stanford.edu/~pande/Linux/x86//Core_81.fah) is valid, and I can download that .fah file no problem using wget... What gives?
Back to top
View user's profile Send private message
FastTurtle
Guru
Guru


Joined: 03 Sep 2002
Posts: 409
Location: Shake & Bake

PostPosted: Sun Oct 21, 2007 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

Finch: that's happens sometimes and usually means the server is overloaded (popular project). The main thing is to allow the client to run for at least an hour before getting worried. I've had times when it took almost that long to get a new core so don't worry about it as it depends on how hard the server is being hammered.
_________________
AsRock Q87M with E3-1230 Xeon (Haswell)
16GB RAM - Geforce GT640 2GB
Crucial M500 120GB SSD (Windows Boot)
Seagate 250GB Barracuda (linux disk)- Samsung 1TB Spinpoint - WD 2TB Green - Seagate 3TB
Back to top
View user's profile Send private message
bluejaydream
n00b
n00b


Joined: 21 Feb 2007
Posts: 18

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 10:52 pm    Post subject: F@h smp Reply with quote

hey,
do need an SMP kernel to install F@H? what's the ebuild called? is there a wiki or HOWTO on intalling and running this in Gentoo64?
_________________
"Try to imagine a world without hypothetical situations" - A Prarie Home Companion

HP Pavillion a643n
Athlon64 3200+ / nForce3
nVidia GeForce FX5200
Back to top
View user's profile Send private message
Drewgrange
Guru
Guru


Joined: 29 Mar 2003
Posts: 483
Location: Ohio, US

PostPosted: Sat Dec 29, 2007 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

You don't need a special kernel.

This would be good practice to learn how to search portage (emerge -s )

It runs the same in amd64 as x86.

Just be sure to enter the gentoo team number when you set it up :)
Back to top
View user's profile Send private message
chris200x9
n00b
n00b


Joined: 31 Dec 2007
Posts: 65

PostPosted: Wed May 28, 2008 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

just joined with a Q6600 @ 3.00GHz we are 39!
Back to top
View user's profile Send private message
aVirulence
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Feb 2006
Posts: 170

PostPosted: Mon Jun 09, 2008 11:02 pm    Post subject: Reply with quote

I was wondering, is there any chance someone can update the ebuild?

Thanks ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
FastTurtle
Guru
Guru


Joined: 03 Sep 2002
Posts: 409
Location: Shake & Bake

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 1:14 am    Post subject: Reply with quote

Drewgrange:
For some reason I'm unable to get the blasted 5.0.2 stable client running with multilib support on my stable amd64 setup (Intel Nocona cpu) using the latest Gentoo-Sources with 32bit emulation built into the kernel. Any suggestions before I go for the beta SMP client?
_________________
AsRock Q87M with E3-1230 Xeon (Haswell)
16GB RAM - Geforce GT640 2GB
Crucial M500 120GB SSD (Windows Boot)
Seagate 250GB Barracuda (linux disk)- Samsung 1TB Spinpoint - WD 2TB Green - Seagate 3TB
Back to top
View user's profile Send private message
aVirulence
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Feb 2006
Posts: 170

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

FastTurtle: A couple of days I switched to the beta SMP client and my folding has gone up from about 1000 P.P.D. to about 2000 P.P.D. However, I have to start the client now manually (which is no big deal for me, since it gives me a nice progress report in a terminal). Just a couple of thing for you to consider.
Back to top
View user's profile Send private message
Leon_UK
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Dec 2006
Posts: 128
Location: London

PostPosted: Wed Jul 16, 2008 10:58 am    Post subject: Reply with quote

just a post to say i signed up, using what ever is in portage stable x86 using both cores
Back to top
View user's profile Send private message
vktgz
n00b
n00b


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 62
Location: Gentown, Tuxland

PostPosted: Sat Feb 14, 2009 8:18 am    Post subject: Reply with quote

Just uploaded my first WU for GLUE :)
Unfortunately I see that team rank falls rapidly ...
Back to top
View user's profile Send private message
sweetbrett
n00b
n00b


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 15

PostPosted: Sun Aug 23, 2009 2:10 am    Post subject: Reply with quote

i made a ebuild for 6.24beta a few months ago and posted it to the bug tracker thinking that was the best way to get it included in portage. https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=270458

feel free to test it out and let me know if I should submit it another way
Back to top
View user's profile Send private message
Alanceil
n00b
n00b


Joined: 14 Aug 2007
Posts: 36
Location: Regensburg, Germany

PostPosted: Thu Aug 27, 2009 11:59 am    Post subject: Reply with quote

Just added my machine to the GLUE team, hello everyone :)
Power consumption with F@H running at lowest CPU frequency (yay for the ondemand governor) is about 10W higher, so no problem on this side.

Hope your ebuild will be accepted soon, having it in there for three months is bad :(

edit: Gentlemen, start your GPUs! https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-702156.html
Back to top
View user's profile Send private message
Quick23t
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2009
Posts: 66
Location: Phoenix, AZ

PostPosted: Wed Oct 14, 2009 5:51 am    Post subject: Reply with quote

After losing interest in my former online hangout, I've been spending some time here and figured I would move my clients over to the GLUE team. I'll bring my #1 rig online after it finishes the current WU, then in a couple of weeks I'll bring a couple more into the fray. (Need some time to update, still running those rigs on a year old or better install)
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2929
Location: UK

PostPosted: Sat May 08, 2010 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

I'm joining the Gentoo team today, after doing a million for Team Firefox it seems like there wasn't much teamwork going on there...
_________________
runit-init howto | Overlay - gtk2 stuff
Back to top
View user's profile Send private message
Shining Arcanine
Veteran
Veteran


Joined: 24 Sep 2009
Posts: 1110

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 3:46 am    Post subject: Reply with quote

Is the Gentoo folding team particularly active? Running folding@home does not seem like much of a big thing here.
Back to top
View user's profile Send private message
Electroblog
n00b
n00b


Joined: 14 Sep 2010
Posts: 5

PostPosted: Tue Sep 14, 2010 1:18 am    Post subject: Reply with quote

Shining Arcanine wrote:
Is the Gentoo folding team particularly active? Running folding@home does not seem like much of a big thing here.


Judging by this thread, I'd say no. Nonetheless, I joined a few weeks ago and have been shooting up through the ranks like a monkey clinging to a ruptured propane cylinder. 4 well-specced machines running full-time will do that...
_________________
Dual AMD Opteron 290's, 5 GB RAM, 2 TB disk
Linux user since 2001 - Gentoo user since 2007
Pwning F@H as Electrode to keep the house warm
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2929
Location: UK

PostPosted: Tue Sep 14, 2010 11:41 am    Post subject: Reply with quote

It's been summer for the last 6 months in this hemisphere. F@h is more of a cold-weather thing.
_________________
runit-init howto | Overlay - gtk2 stuff
Back to top
View user's profile Send private message
skellr
l33t
l33t


Joined: 18 Jun 2005
Posts: 706
Location: The Village

PostPosted: Tue Sep 14, 2010 12:30 pm    Post subject: Reply with quote

Ant_P wrote:
I'm joining the Gentoo team today, after doing a million for Team Firefox it seems like there wasn't much teamwork going on there...

Mozillazine is it. :)
Back to top
View user's profile Send private message
myceliv
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Nov 2007
Posts: 178

PostPosted: Sun Sep 19, 2010 8:21 pm    Post subject: Reply with quote

Haha, doh! I just looked at my stats for the first time this year. I just let the clients run and update them periodically... so yeah, guess I'm in the "not very active in community" category.

Anyway the "doh!" was "WTF? I have *no* contributions since May?" My clients have been running. At least I been paying for extra electricity. Check, yeah, assigned to the GLUE team, passkey is okay. What's going on? Then I notice my user name is 'y'. Guess I answered 'y' in some client config and spread it around... instead of pressing enter to keep the old username. Oopsie. At least they got credited to the team. :D
Back to top
View user's profile Send private message
je_fro
Developer
Developer


Joined: 14 Dec 2002
Posts: 236
Location: Republic of Texas

PostPosted: Wed Jun 15, 2011 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

foldingathome-6.34 hits the tree today, give it a whirl if you like :)
If you're looking for a team, we could use some help on team #36480

Later!
_________________
Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect.
--Linus Torvalds

My site with some gentoo config files:
http://je-fro.net/page.html
Back to top
View user's profile Send private message
dalek
Veteran
Veteran


Joined: 19 Sep 2003
Posts: 1305
Location: Mississippi USA

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

I started my folding since it is turning cold again. Anyway, it never gets a unit to work on. It tries about 30 times but still nothing. Anyone else run into this lately? I need some HEAT here. 8O

This is sort of what I get:

Code:
[14:15:03] Loaded queue successfully.
[14:15:03] - Preparing to get new work unit...
[14:15:03] Cleaning up work directory
[14:15:03] + Attempting to get work packet
[14:15:03] Passkey found
[14:15:03] - Connecting to assignment server
[14:15:03] + Could not connect to Assignment Server
[14:15:03] + Could not connect to Assignment Server 2
[14:15:03] + Couldn't get work instructions.
[14:15:03] - Attempt #1  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[14:15:12] + Attempting to get work packet
[14:15:12] Passkey found
[14:15:12] - Connecting to assignment server
[14:15:12] + Could not connect to Assignment Server
[14:15:12] + Could not connect to Assignment Server 2
[14:15:12] + Couldn't get work instructions.
[14:15:12] - Attempt #2  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.


This just repeats until I stop the thing.

:D :D
_________________
My rig: Gigabyte GA-770T-USB3 mobo AMD Phenom II X4 955 3.2GHz ZALMAN CNPS10X Performa CPU cooler
G.SKILL 16GB DDR3 PC3 12800 Memory Nvidia GT-220 video card LG W2253 Monitor
WD1600AAJS & WD2502ABYS hard drives
Cooler Master HAF-932 Case
Back to top
View user's profile Send private message
disi
Veteran
Veteran


Joined: 28 Nov 2003
Posts: 1354
Location: Out There ...

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
Date of last
work unit    2011-12-19 14:09:55

seems to work for me...
I am not sure if this is the client from portage...
_________________
Gentoo on Uptime Project - Larry is a cow
Back to top
View user's profile Send private message
dalek
Veteran
Veteran


Joined: 19 Sep 2003
Posts: 1305
Location: Mississippi USA

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

I use finstall to handle install and configure folding. I tried the one in portage but it just doesn't have some things that I need, at least not then anyway. I re-install before I try to start it each season since the executables do update from time to time. This time after the updates, I have tried a couple times a week for the last several weeks and it never gets anything. I have had it go as high as 30 tries before I stop it.

Maybe folding doesn't like me anymore. :? I just need the heat. I let my puter do most of the heating in my room. Right now, it's getting cold. I resorted to a emerge -e world for the moment.

:D :D
_________________
My rig: Gigabyte GA-770T-USB3 mobo AMD Phenom II X4 955 3.2GHz ZALMAN CNPS10X Performa CPU cooler
G.SKILL 16GB DDR3 PC3 12800 Memory Nvidia GT-220 video card LG W2253 Monitor
WD1600AAJS & WD2502ABYS hard drives
Cooler Master HAF-932 Case
Back to top
View user's profile Send private message
disi
Veteran
Veteran


Joined: 28 Nov 2003
Posts: 1354
Location: Out There ...

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

I have:
Code:
Latest version installed: 6.02-r1

If I try to install/update it, I get all versions are masked...
masked by missing keyword, has only ~amd64, no ~x86 :roll:
_________________
Gentoo on Uptime Project - Larry is a cow
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2929
Location: UK

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

The ones in ::gentoo are licence- and multilib-masked. The latter is an error; the binaries are static so userspace doesn't matter at all, and I used them fine without multilib. I remember reporting that as a bug months ago... It should work fine on x86-32 too.
_________________
runit-init howto | Overlay - gtk2 stuff
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Chat All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
Page 11 of 12

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum