Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HOWTO: Installing Internet Explorer 6 with wine
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mirrorball
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Apr 2003
Posts: 235
Location: Brazil

PostPosted: Tue May 03, 2005 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

If you already have IE installed, updating wine to 20050419 won't break anything as far as I can see. But I couldn't install IE on wine 20050419.
Back to top
View user's profile Send private message
Sgeorg
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Apr 2003
Posts: 152

PostPosted: Wed May 04, 2005 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

that's insane! :D

finally after I got rid of windows, the IE even haunts me in linux :twisted:

georg
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Wed May 04, 2005 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

So why install this troublesome crock of shit?

IE for Linux makes as much sense as IE for Mac . Dump it.

If installation of some software says it needs IE it is just for dummies.

It probably just needs dcom . inet or shwdoc.dll .Run the app with debug and find out what it needs to stop it bleeting.

8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Debentoo_Gao
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Nov 2003
Posts: 85
Location: Shanghai,China

PostPosted: Thu May 05, 2005 2:40 am    Post subject: Reply with quote

I've a problem,Whe I use reiser4 as my root filesystem, the sidenet wine can't running the IE installation, & has no errors showed
_________________
More Love~~More Dream~~More Happiness

Free Your Mind~~Free Your Body~~Free Your Life

http://www.myblue.ws
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Thu May 05, 2005 5:52 am    Post subject: Reply with quote

It seems unlikely that the underlying fs should affect sidenet. Do you have sufficient disk space to make a clone of you root under ext3?

If so , try booting to such a partition and see if the pb still exists.

Alternatively, make a temp /home partition on ext3 since I guess you are installing .wine on a user accound under /home

Check your /var/log to see if you can find some error info there.

HTH 8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Mirrorball
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Apr 2003
Posts: 235
Location: Brazil

PostPosted: Sun May 08, 2005 4:38 am    Post subject: Reply with quote

Gentree wrote:
So why install this troublesome crock of shit?


Web design. :P

Debentoo_Gao wrote:
I've a problem,Whe I use reiser4 as my root filesystem, the sidenet wine can't running the IE installation, & has no errors showed


https://forums.gentoo.org/viewtopic-p-1479069.html#1479069
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sun May 08, 2005 6:31 am    Post subject: Reply with quote

Well if you want to check how others will see your web pages under windows I think you should really view them under windows not an emulation on a different system with different fonts and potencially other important differences.

It will speed up development however to be able to do at least a preliminary check using wine. I have a dual boot for just that reason.

Thanks for the link to the probs with R4 , I dont have my wine on R4 but I may have been tempted. I may still do it to see if I can reproduce the error, seems odd.

Thanks for the info. 8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Master_d
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Oct 2003
Posts: 152
Location: Milwaukee

PostPosted: Thu May 26, 2005 4:35 am    Post subject: Reply with quote

I'm still curious as to if anyone got launch.yahoo.com working after a sucessful install of IE. call me retarded but this is the main reason I wanted IE on my system. IE works for me but it's a bit flaky and will crash quite frequently, but I have never gotten a website with active X controls to work (ie launch). Has anybody ever accomplished this?
_________________
お前の常識知ったこっちゃねえ!
Back to top
View user's profile Send private message
tkhobbes
Guru
Guru


Joined: 12 Nov 2004
Posts: 367
Location: Switzerland

PostPosted: Sun Jul 10, 2005 4:07 pm    Post subject: Reply with quote

Hi there

I just emerged the latest unstable wine-version (20050524; I wanted to give it a try again), but I struggle in the step where I have to run "wine ie6setup.exe" - this gives me an error message complaining about "not having the correct version of windows" or something like this...

Can anyone help?

thomas
_________________
My systems and some screenshots: http://www.hobbes.ch/techie/
My Gentoo client installation page: http://www.hobbes.ch/techie/gentoo-client/
My Gentoo Server installation: http://www.hobbes.ch/category/server
Back to top
View user's profile Send private message
chrisstankevitz
Guru
Guru


Joined: 14 Dec 2003
Posts: 472
Location: Santa Barbara, CA, USA

PostPosted: Fri Jul 15, 2005 1:50 am    Post subject: Reply with quote

Anyone able to play zone.com spades with wine?

That's the only thing I miss from windows :(
Back to top
View user's profile Send private message
wolfbite_aus
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Jan 2005
Posts: 110

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 12:56 am    Post subject: Reply with quote

only thing i miss is keynote

any help with topic https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-360973-highlight-wine+keynote.html would be appreciated

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 823

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 8:33 am    Post subject: outlook 2000 Reply with quote

Hi All;

How to get windows networking going inside WINE?
Outlook 2000 cannot see my exchange server even though I can ping it.

Cheers,
John
Back to top
View user's profile Send private message
Corrail
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2005
Posts: 4

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 2:41 am    Post subject: Reply with quote

Hello!

Does successfully run Internet Explorer Setup on Wine 20050725?? Either I get a connection error when ie6setup wants to download the data or I get the error "Setup was unable to install all the components. Please close all applications and try running Setup again.". I tried winetools and sidenet wine config, both do not work. Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 823

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 3:44 am    Post subject: Reply with quote

Corrail wrote:
Hello!

Does successfully run Internet Explorer Setup on Wine 20050725?? Either I get a connection error when ie6setup wants to download the data or I get the error "Setup was unable to install all the components. Please close all applications and try running Setup again.". I tried winetools and sidenet wine config, both do not work. Any ideas?


Sidenet worked fine for me. make sure to read the sidenet docs.

:)
John
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 10:43 am    Post subject: Re: outlook 2000 Reply with quote

jserink wrote:
Hi All;

How to get windows networking going inside WINE?
Outlook 2000 cannot see my exchange server even though I can ping it.

Cheers,
John


why on Earth are you wanting to run Outlook under wine on linux?

there is hardly a lack of choise of equivalent , and better , email clients on linux.

:?
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Corrail
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2005
Posts: 4

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

jserink wrote:
Sidenet worked fine for me. make sure to read the sidenet docs.
:)
John


Wow, just got it to work. Used sidenet, but it failes. Then I got advpack.dll from the web, copied it to windows\system directory and started ie6setup manually. Now IE installs correctly for me (except something which I do not care about ;)
Back to top
View user's profile Send private message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 823

PostPosted: Thu Jul 28, 2005 1:07 am    Post subject: advpack.dll Reply with quote

Wow, just got it to work. Used sidenet, but it failes. Then I got advpack.dll from the web, copied it to windows\system directory and started ie6setup manually. Now IE installs correctly for me (except something which I do not care about ;)[/quote]

Isn't there a native one that comes with WINE?
I didn't have to do that.
Weird.
Back to top
View user's profile Send private message
StifflerStealth
l33t
l33t


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 968

PostPosted: Tue Aug 02, 2005 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

Okay, I installed IE using the guide and sidenet. I first tried it by installing DCOM98, because I heard there were a few issues with the built-in DCOM libraries. However, the icons on IE are not there. So, I deleted .wine and c directories and started from scratch. This time I did not install the DCOM98 package, but the icons are still not there. Look HERE for a screenshot of what I mean.

The version of wine and use flags is:
Quote:
app-emulation/wine-20050725 +X +alsa +arts +cups -debug +gif +glut -jack +jpeg -lcms +nas +ncurses +opengl -oss

Does anyone know how I can fix this issue?

Thanks.
_________________
Nothing to read in this sig. Move along.
Back to top
View user's profile Send private message
jserink
l33t
l33t


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 823

PostPosted: Wed Aug 03, 2005 1:06 am    Post subject: Reply with quote

StifflerStealth wrote:
Okay, I installed IE using the guide and sidenet. I first tried it by installing DCOM98, because I heard there were a few issues with the built-in DCOM libraries. However, the icons on IE are not there. So, I deleted .wine and c directories and started from scratch. This time I did not install the DCOM98 package, but the icons are still not there. Look HERE for a screenshot of what I mean.

The version of wine and use flags is:
Quote:
app-emulation/wine-20050725 +X +alsa +arts +cups -debug +gif +glut -jack +jpeg -lcms +nas +ncurses +opengl -oss

Does anyone know how I can fix this issue?

Thanks.

I didn't get that problem with IE6, I got that problem with the office 2000 installation menues after installing the following: via sidenet:
IE6, Dcom98, Windows installer. The office installer would stop with a windoze OCBC error.

The solution is to install MDAC_TYP.EXE(sp?) available from mocrosoft's website. After doing this, the icons in the office 20000 installation were there and the install went fine. That was with Wine 20050628. With Wine 20050725, MDAC_TYP.EXE will no longer install....so I'm kind of stuck.

Another thing, I didn't put all the compile flags you did when I emered wine, I did this:
USE="debug" FEATURES="nostrip" emerge wine

I did this both with 20050628 and 20050725. The reason I upgraded WINE is that my outlook 2000 could not connect to my exchange server...some bug in winsock. name lookup worked but it just couldn't connect...got a fixme error with some sort of winsockopt fault of somesort.

My suggestion for you is to have windows installer and Dcom in the wine-sidenet directory and install both of those while you install IE.


Cheers,
john
Back to top
View user's profile Send private message
StifflerStealth
l33t
l33t


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 968

PostPosted: Wed Aug 03, 2005 2:17 am    Post subject: Reply with quote

jserink wrote:
My suggestion for you is to have windows installer and Dcom in the wine-sidenet directory and install both of those while you install IE.
That was the first thing I tried. I did a manual install with Media Player, DCOM, Windows Installer, and IE. And then I tried to install IE without DCOM. I will try that mdac thing that you suggest and see if that fixes it.
_________________
Nothing to read in this sig. Move along.
Back to top
View user's profile Send private message
StifflerStealth
l33t
l33t


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 968

PostPosted: Wed Aug 03, 2005 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

Well, I tried MDAC, but it wouldn't even install. It came up with an error and had to back out of the installation. I had DCOM and the Installer installed. And IE is still doing that weird missing icon thing. -_-
_________________
Nothing to read in this sig. Move along.
Back to top
View user's profile Send private message
Corrail
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2005
Posts: 4

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 2:35 pm    Post subject: Re: advpack.dll Reply with quote

jserink wrote:
Isn't there a native one that comes with WINE?
I didn't have to do that.
Weird.


Yes, you are right. Setting advpack to native will also do it.
Back to top
View user's profile Send private message
Lars
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Feb 2003
Posts: 151
Location: Germany, near baltic sea

PostPosted: Mon Aug 08, 2005 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

One point of my view, to install internet explorer,
set LANG="en_US" because with LANG="de_DE" wine sidenet doesn't work right, due to the fact it looks for
Code:
Program Files\Internet Explorer
not for
Code:
Programme\Internet Explorer

Found in version 1.8.4

Seems to be installable in wine.20050725 (+ media player + dcom98)

Regards
Lars
_________________
Quote:
Alles was nicht einfach ist, ist entweder falsch oder zu kompliziert.

V.Glazounov
Back to top
View user's profile Send private message
dan2003
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 May 2003
Posts: 251
Location: somewhere near london, UK

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

I'm on amd 64, also needing ie6 to make sure websites work correctly on it, i did have it working about a month ago, but since then it stopped. It wouldn't connect to any webpages and theicons had all gone as others have described. So i dleeted th elot including my /wine dir and tried again from scratch but ie6setup.exe cant connect to the internet either, and so fails to dl the stuff it needs.


Anybody else having problems with wine apps not connecting to network?

winecfg also has these missing icons, i think its todo with some paths....

ok the icons problem is explaned here,

https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=96053

Sorry if this is mentioned previouly but 10 pages is a bit much to read thru :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
Havin_it
Veteran
Veteran


Joined: 17 Jul 2005
Posts: 1140
Location: Edinburgh, UK

PostPosted: Sat Aug 20, 2005 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

jserink wrote:

The solution is to install MDAC_TYP.EXE(sp?) available from mocrosoft's website. After doing this, the icons in the office 20000 installation were there and the install went fine. That was with Wine 20050628. With Wine 20050725, MDAC_TYP.EXE will no longer install....so I'm kind of stuck.


I have this problem too (w/ wine 20050725 and sidenet script, method #1 in the OP). I need MDAC installed to install Dreamweaver MX.

Is this a no-win situation? Will MDAC absolutely not install unless I downgrade Wine?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
Page 10 of 12

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum