Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Feil på Norsk mirror?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eslo
n00b
n00b


Joined: 29 Jan 2004
Posts: 20

PostPosted: Fri Jan 30, 2004 12:06 pm    Post subject: Feil på Norsk mirror? Reply with quote

Ja, nå har jeg endelig tatt mot til meg for å installere gentoo.

Men det tok ikke lang tid før jeg støtte på flere problemer.. La inn norsk mirror av sync og portage filer, men da jeg skulle kompilere genkernel, fikk jeg haugevis av feilmeldinger.

I ebuild fila til genkernel var det
Quote:
Unexpected eof on line xxx in /var/tmp/ osv...

Så raskt gjennom skriptet og oppdaget at det manglet en "}" i siste linja i denne fila.

Forandret innstillingene i make.conf og make.globals, der jeg fjernet den norske siden. Tok en ny emerge sync og deretter emerge genkernel, men fortsatt samme feilmeldingen.. Etter at jeg hadde gjentatt emerge sync og emerge genkernel en 8-10 ganger og plutselig fått synkronisert mot en tysk server. Fungerte emerge genkernel uten problemer...

Hvorfor er det slik?

Jeg fikk fullført installasjonen og fikk bootet maskinen på nytt.
Da jeg skulle installere links oppstod det en ny feil, da var det pakken fontconfig som hadde feil i ebuild scriptet...

Nederst i fila var "}" erstattet med " ''L'' " og teksten endte brått midt i en tekst som skulle gi noen tilbakemeldinger til bruker..

Så mitt spørsmål (omsider) er da, er det noe feil i innstillingene hos meg, eller er det noe som er feil på serveren?

PS:
Innstillingene i make.conf og make.global er de som er beskrevet i HOWTO: Få Gentoo på norsk/dansk/svenska
_________________
MVH / Regards:
Espen
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4830
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Fri Jan 30, 2004 1:05 pm    Post subject: Re: Feil på Norsk mirror? Reply with quote

eslo wrote:
Så mitt spørsmål (omsider) er da, er det noe feil i innstillingene hos meg, eller er det noe som er feil på serveren?

Fler har haft samma problem, men orsaken verkar inte helt klar.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Joffer
Guru
Guru


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 585
Location: Arendal, Norway

PostPosted: Mon Feb 02, 2004 7:04 am    Post subject: Reply with quote

hadde selv problemer med å emerge en del programmer osv under en nyinstall nå nettopp. i natt kjørte jeg 'emerge sync' igjen (har bare den norske rsync site'n i make.conf) og nå ser alt til å fungere fint igjen.. prøv en 'emerge sync'.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum