Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kde3 problem building kdelibs
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
prabhakar
n00b
n00b


Joined: 14 Apr 2002
Posts: 12

PostPosted: Mon Apr 15, 2002 10:09 am    Post subject: kde3 problem building kdelibs Reply with quote

I am trying to build kde3 from the ebuilds included in the current portage tree. I have been unable to get kdelibs to build. It fails with a make error in libkdecore_la.all.cpp. Has anyone seen this. Has anyone used the recent kde3 ebuilds?

thanks
prabhakar chaganti
Back to top
View user's profile Send private message
NeOTheMaTriXM
n00b
n00b


Joined: 14 Apr 2002
Posts: 6

PostPosted: Mon Apr 15, 2002 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

Has anyone used the recent kde3 ebuilds?


i'm using them now, no problems

did you overclocked you comp... ???
Back to top
View user's profile Send private message
prabhakar
n00b
n00b


Joined: 14 Apr 2002
Posts: 12

PostPosted: Mon Apr 15, 2002 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Haven't overclocked the comp. Just installed a fresh copy of 1.1a, emerge rsync and emerge kde.

-prabhakar
Back to top
View user's profile Send private message
gschneider
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Apr 2002
Posts: 81
Location: Darmstadt, Germany

PostPosted: Mon Apr 15, 2002 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

it would be helpfull if you could post the complete error message...
_________________
/(bb|[^b]{2})/
Back to top
View user's profile Send private message
henryr
n00b
n00b


Joined: 15 Apr 2002
Posts: 2

PostPosted: Mon Apr 15, 2002 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

I had a problem this weekend compiling kde3 libs.. It looks like libpng 1.2
is not compatiable with kde3 libs.. I unmerge libpng 1.2 and emerged libpng 1.0.2.. KDE 3 libs compiled fine...
Back to top
View user's profile Send private message
prabhakar
n00b
n00b


Joined: 14 Apr 2002
Posts: 12

PostPosted: Mon Apr 15, 2002 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks henryr. Will try that when I get home.

-prabhakar
Back to top
View user's profile Send private message
mr_fugita
n00b
n00b


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 8
Location: Ottawa, Canada

PostPosted: Sun Apr 28, 2002 8:21 pm    Post subject: More Troubles Reply with quote

I've been having problems, not related to libpng. ..

my error message is below. Last time I emerged system, I had similar errors in Perl, Python, and other packages, but I just re-ran the merge for that package, and it worked fine.

Obviously "no symbol" is an interesting error, sometimes it says "@GLIBC_2.0" or "@GLIBC_2"..
any ideas?

I'm getting frustrated. :evil:

/***************************/

make[4]: Entering directory
`/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kio/misc'
/bin/sh ../../libtool --mode=link --tag=CXX g++ -DNDEBUG -DNO_DEBUG -O2
-march=i686 -O2 -pipe -fno-exceptions -fno-check-new
-DQT_NO_TRANSLATION -DQT_CLEAN_NAMESPACE -DQT_NO_ASCII_CAST
-DQT_NO_COMPAT -o kio_uiserver -R /usr/kde/3/lib -R /usr/qt/3/lib -R
/usr/X11R6/lib -L/usr/X11R6/lib -L/usr/qt/3/lib -L/usr/kde/3/lib
dummy.o kio_uiserver.la
g++ -DNDEBUG -DNO_DEBUG -O2 -march=i686 -O2 -pipe -fno-exceptions
-fno-check-new -DQT_NO_TRANSLATION -DQT_CLEAN_NAMESPACE
-DQT_NO_ASCII_CAST -DQT_NO_COMPAT -o .libs/kio_uiserver dummy.o
-L/usr/X11R6/lib -L/usr/qt/3/lib -L/usr/kde/3/lib
./.libs/kio_uiserver.so -L/usr/lib/gcc-lib/i686-pc-linux-gnu/2.95.3
-L/usr/i686-pc-linux-gnu/lib
/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kio/.libs/libkio.so
/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kdeui/.libs/libkdeui.so
/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kdefx/.libs/libkdefx.so
-lXrender
/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kdesu/.libs/libkdesu.so
/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kdecore/.libs/libkdecore.so
/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/dcop/.libs/libDCOP.so
-lqt-mt -lpng -lX11 -lSM -lICE -lpthread -ldl -lXext -lresolv -lXinerama
-lutil -lz /usr/lib/libfam.so -lstdc++ -lm -lc -lgcc -Wl,--rpath
-Wl,/usr/kde/3/lib -Wl,--rpath -Wl,/usr/qt/3/lib -Wl,--rpath
-Wl,/usr/X11R6/lib
./.libs/kio_uiserver.so: undefined reference to `no symbol'
collect2: ld returned 1 exit status
make[4]: *** [kio_uiserver] Error 1
make[4]: Leaving directory
`/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kio/misc'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory
`/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kio/misc'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory
`/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0/kio'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory
`/var/tmp/portage/kdelibs-3.0-r1/work/kdelibs-3.0'
make: *** [all] Error 2

/***************************/
_________________
<this space intentionally left blank>
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum