Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Openvpn not working on gentoo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
manu_leo
Guru
Guru


Joined: 20 Jan 2014
Posts: 465
Location: India

PostPosted: Tue Mar 03, 2020 6:16 pm    Post subject: Openvpn not working on gentoo Reply with quote

Hi Experts, I have been trying to get openvpn working on my gentoo server, but unfortunately its not working. I am running the below command and getting error as below -

Quote:
# openvpn --config /sw/pfSense-UDP4-1194-config.ovpn
Tue Mar 3 23:44:31 2020 OpenVPN 2.4.7 x86_64-pc-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Feb 25 2020
Tue Mar 3 23:44:31 2020 library versions: OpenSSL 1.1.1d 10 Sep 2019, LZO 2.10
Enter Auth Username:test
Enter Auth Password:
Tue Mar 3 23:44:37 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]11.11.11.11:1194
Tue Mar 3 23:44:37 2020 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Tue Mar 3 23:44:37 2020 UDP link remote: [AF_INET]11.11.11.11:1194
Tue Mar 3 23:44:38 2020 WARNING: this configuration may cache passwords in memory -- use the auth-nocache option to prevent this
Tue Mar 3 23:44:38 2020 [OPENVPN-TESTING OpenVPN] Peer Connection Initiated with [AF_INET]11.11.11.11:1194
Tue Mar 3 23:44:39 2020 AUTH: Received control message: AUTH_FAILED
Tue Mar 3 23:44:39 2020 SIGTERM[soft,auth-failure] received, process exiting


If I use the same username and password and connect to the same ip via some other server or machines, it immediately connects. Please suggest if I am missing something because I am now completely out of ideas.

Thanks in advance
Back to top
View user's profile Send private message
joanandk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Feb 2017
Posts: 92

PostPosted: Wed Mar 04, 2020 5:52 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

Could you post the output of
Code:
emerge -pv openvpn
? I have the impression you are missing a useflag.

BR
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum