Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
How to initial nvidia successfully?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hedmo
Veteran
Veteran


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 1040
Location: halmstad

PostPosted: Mon Feb 03, 2020 6:42 am    Post subject: Reply with quote

Freed

As NeddySeagoon says,you are not using using hardware accelerated graphics. gnome wont work.
you need to re read the links that fedeliallalinea gave you and read them carefully.

regards hedmo
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 44896
Location: 56N 3W

PostPosted: Mon Feb 03, 2020 8:28 am    Post subject: Reply with quote

Freed,

It looks like you have an Optimus graphics setup.
That's a real Intel grpahics system and only half an nVidia graphics system.

The intel GPU must use the modesettnig driver, as it will only be used to refresh the display.
The nvidia driver is being loaded too. Good. That will be used to draw the image that the Intel GPU will transfer to the display.

Check that you do indeed have an Optimus graphics system.
If that's confirmed, follow the instructions in that link.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum