Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Plasma is segfaulting
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
thezombiehunter
n00b
n00b


Joined: 18 Sep 2005
Posts: 25

PostPosted: Tue Dec 31, 2019 5:04 am    Post subject: Plasma is segfaulting Reply with quote

I had this problem earlier. Reinstalled from scratch, same issue.

SDDM and plasma initially works fine. However before the taskbar appears the screen goes black.

dmesg:

Code:
[   21.679619] elogind-daemon[1341]: Removed session c1.
[   29.939967] plasmashell[2287]: segfault at 0 ip 00007fc3a4fe9054 sp 00007ffc859d9de0 error 4 in libcalendarplugin.so[7fc3a4fe4000+12000]
[   29.939972] Code: 48 89 44 24 28 31 c0 e8 8a b4 ff ff 4c 89 f6 4c 89 e7 e8 0f b4 ff ff 48 8b 44 24 20 48 63 50 08 48 8b 54 d0 10 48 89 54 24 10 <8b> 02 ff c0 83 f8 01 0f 87 27 01 00 00 4c 8b 7c 24 20 41 8b 07 85


xorg-session:

http://dpaste.com/24D73AJ
Back to top
View user's profile Send private message
mike155
Veteran
Veteran


Joined: 17 Sep 2010
Posts: 1994
Location: Frankfurt, Germany

PostPosted: Tue Dec 31, 2019 5:55 am    Post subject: Reply with quote

Please post the output of
Code:
emerge --info
Back to top
View user's profile Send private message
thezombiehunter
n00b
n00b


Joined: 18 Sep 2005
Posts: 25

PostPosted: Tue Dec 31, 2019 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

https://pastebin.com/PP2RXFGf
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3750
Location: Hamburg

PostPosted: Tue Dec 31, 2019 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

thezombiehunter wrote:
https://pastebin.com/PP2RXFGf
Why do you have all video cards enabled ?
Code:
VIDEO_CARDS="amdgpu fbdev intel nouveau radeon radeonsi vesa dummy v4l"
Back to top
View user's profile Send private message
thezombiehunter
n00b
n00b


Joined: 18 Sep 2005
Posts: 25

PostPosted: Tue Dec 31, 2019 6:45 pm    Post subject: Reply with quote

toralf wrote:
thezombiehunter wrote:
https://pastebin.com/PP2RXFGf
Why do you have all video cards enabled ?
Code:
VIDEO_CARDS="amdgpu fbdev intel nouveau radeon radeonsi vesa dummy v4l"


Whoops, forgot to set that.

Same issue with just nvidia enabled.
Back to top
View user's profile Send private message
mike155
Veteran
Veteran


Joined: 17 Sep 2010
Posts: 1994
Location: Frankfurt, Germany

PostPosted: Tue Dec 31, 2019 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

it could be an upstream bug. I searched for 'segfault libcalendarplugin.so' at Google and returned a couple of results:
  1. One user recommends to disable the calendar as a workaround. See: https://www.mail-archive.com/kde-bugs-dist@kde.org/msg232865.html

  2. One user says that it could be related to an invalid locale setting: https://forum.manjaro.org/t/kde-black-screen-after-login/116268

  3. One user says that Arch published an update a couple of days ago which solved the problem for him. See: https://forum.manjaro.org/t/kde-black-screen-after-login/116268/10

  4. A bug in KDE's bug tracker: https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=415492


Last edited by mike155 on Wed Jan 01, 2020 2:49 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
thezombiehunter
n00b
n00b


Joined: 18 Sep 2005
Posts: 25

PostPosted: Wed Jan 01, 2020 2:28 am    Post subject: Reply with quote

A fix was rolled out. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum