Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] setuptools_scm-3 is hard blocking setuptools_scm-3
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mao
n00b
n00b


Joined: 22 Mar 2017
Posts: 35
Location: Poland

PostPosted: Mon May 13, 2019 8:22 am    Post subject: [SOLVED] setuptools_scm-3 is hard blocking setuptools_scm-3 Reply with quote

After syncing this morning I get this:
Code:

 # emerge -aqvuD @world
[ebuild     U ] sys-devel/llvm-common-7.1.0 [6.0.1]
[ebuild     U ] sys-kernel/linux-firmware-20190502 [20190409] USE="-savedconfig"
[ebuild     U ] sys-devel/binutils-2.31.1-r6 [2.31.1-r4] USE="cxx gold nls plugins -default-gold -doc -multitarget -static-libs -test"
[ebuild     U ] dev-python/six-1.12.0 [1.11.0] USE="-doc -test" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[ebuild     U ] dev-python/decorator-4.3.2 [4.2.1] USE="-doc" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[ebuild     U ] dev-python/pyparsing-2.3.1 [2.2.0] USE="-examples (-doc%)" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[ebuild     U ] dev-python/pytz-2018.9 [2018.4] PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[ebuild     U ] dev-python/cryptography-2.6.1 [2.2.2-r1] USE="-idna% -libressl -test" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[ebuild     U ] dev-python/pyopenssl-19.0.0 [17.5.0] USE="-doc -examples -test" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[ebuild     U ] virtual/perl-Digest-MD5-2.550.0-r1 [2.550.0]
[ebuild     U ] virtual/perl-CPAN-Meta-YAML-0.18.0-r4 [0.18.0-r3]
[ebuild     U ] virtual/perl-Digest-1.170.100_rc-r8 [1.170.100_rc-r7]
[ebuild     U ] virtual/perl-CPAN-Meta-2.150.10-r2 [2.150.10-r1]
[ebuild     U ] sys-libs/binutils-libs-2.31.1-r6 [2.31.1-r4] USE="nls -64-bit-bfd -multitarget -static-libs" ABI_X86="(64) -32 (-x32)"
[ebuild     U ] dev-python/lxml-4.3.3 [4.2.5] USE="threads -doc -examples -test" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-python3_7)"
[ebuild     U ] app-arch/libarchive-3.3.3 [3.3.1] USE="acl bzip2 e2fsprogs iconv lzma threads xattr zlib -expat -libressl -lz4 -lzo -nettle -static-libs -zstd%" ABI_X86="(64) -32 (-x32)"
[ebuild     U ] sys-apps/usbutils-010-r1 [009] USE="-python" PYTHON_SINGLE_TARGET="python3_6%* -python3_5% (-python3_7)" PYTHON_TARGETS="python3_5%* python3_6%* (-python3_7) (-python2_7%*)"
[ebuild     U ] dev-util/cmocka-1.1.5 [1.1.3] USE="-doc -examples -static-libs -test" ABI_X86="(64) -32 (-x32)"
[ebuild     U ] dev-python/setuptools_scm-3.2.0 [1.15.6-r1] USE="-test (-git%) (-mercurial%)" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[blocks B     ] <dev-python/setuptools_scm-3 ("<dev-python/setuptools_scm-3" is hard blocking dev-python/setuptools_scm-3.2.0)

 * Error: The above package list contains packages which cannot be
 * installed at the same time on the same system.

  (dev-python/setuptools_scm-3.2.0:0/0::gentoo, ebuild scheduled for merge) pulled in by
    >=dev-python/setuptools_scm-1.15.0[python_targets_pypy(-)?,python_targets_python2_7(-)?,-python_single_target_pypy(-),-python_single_target_python2_7(-)] (>=dev-python/setuptools_scm-1.15.0[python_targets_python2_7(-),-python_single_target_pypy(-),-python_single_target_python2_7(-)]) required by (dev-python/backports-functools-lru-cache-1.4-r1:0/0::gentoo, installed)
    dev-python/setuptools_scm[python_targets_pypy(-)?,python_targets_pypy3(-)?,python_targets_python2_7(-)?,python_targets_python3_5(-)?,python_targets_python3_6(-)?,python_targets_python3_7(-)?,-python_single_target_pypy(-),-python_single_target_pypy3(-),-python_single_target_python2_7(-),-python_single_target_python3_5(-),-python_single_target_python3_6(-),-python_single_target_python3_7(-)] (dev-python/setuptools_scm[python_targets_python2_7(-),python_targets_python3_5(-),python_targets_python3_6(-),-python_single_target_pypy(-),-python_single_target_pypy3(-),-python_single_target_python2_7(-),-python_single_target_python3_5(-),-python_single_target_python3_6(-),-python_single_target_python3_7(-)]) required by (dev-python/py-1.5.4:0/0::gentoo, installed)
    dev-python/setuptools_scm[python_targets_pypy(-)?,python_targets_pypy3(-)?,python_targets_python2_7(-)?,python_targets_python3_5(-)?,python_targets_python3_6(-)?,python_targets_python3_7(-)?,-python_single_target_pypy(-),-python_single_target_pypy3(-),-python_single_target_python2_7(-),-python_single_target_python3_5(-),-python_single_target_python3_6(-),-python_single_target_python3_7(-)] (dev-python/setuptools_scm[python_targets_python2_7(-),python_targets_python3_5(-),python_targets_python3_6(-),-python_single_target_pypy(-),-python_single_target_pypy3(-),-python_single_target_python2_7(-),-python_single_target_python3_5(-),-python_single_target_python3_6(-),-python_single_target_python3_7(-)]) required by (dev-python/python-dateutil-2.7.2-r1:0/0::gentoo, installed)


My emerge --info can be found here: https://bpaste.net/show/555ccb067878 . Has anyone got an idea how to solve this?


Last edited by mao on Mon May 13, 2019 8:33 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 44493
Location: 56N 3W

PostPosted: Mon May 13, 2019 8:25 am    Post subject: Reply with quote

mao,

Code:
[ebuild     U ] dev-python/setuptools_scm-3.2.0 [1.15.6-r1] USE="-test (-git%) (-mercurial%)" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_5 python3_6 (-pypy) (-pypy3) (-python3_7)"
[blocks B     ] <dev-python/setuptools_scm-3 ("<dev-python/setuptools_scm-3" is hard blocking dev-python/setuptools_scm-3.2.0)


Remove dev-python/setuptools_scm-1.15.6-r1then it works.
This is one of the rare occasions when such drastic action is required.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
mao
n00b
n00b


Joined: 22 Mar 2017
Posts: 35
Location: Poland

PostPosted: Mon May 13, 2019 8:32 am    Post subject: Reply with quote

Worked, thanks!
I tried to apply similar solution earleir, but I must've messed up the syntax.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum