Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
xauth issues after networking change ( including hostname )
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dkasak
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 61

PostPosted: Sat Mar 16, 2019 4:50 am    Post subject: xauth issues after networking change ( including hostname ) Reply with quote

Hi all.

I'm having an issue that's never happened on previous installs. Maybe I did something differently this time. When I connect to different networks ( I'm using NetworkManager ), I'll get given a hostname via dhcp, like 192-168-1-119.tpgi.com.au. When this happens, I can't launch new apps in X. I have to exit X and restart it. I believe this is an issue with xauth, as I've googled a bit and seen people mentioning it, but not a lot of solutions. But still ... I've had laptops connect to different networks before, and not had this issue. What's going on, and can I make it stop?
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 13490

PostPosted: Sat Mar 16, 2019 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

Instead of restarting X, you could just fix your Xauthority file. Dump the contents, fix the hostname, and reload. It would be better just not to change your hostname unnecessarily though. Configure NetworkManager not to update the hostname from DHCP.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum