Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED]i3 exec command how to start minimised
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
braz2kuk
n00b
n00b


Joined: 26 Apr 2007
Posts: 55

PostPosted: Sat Mar 09, 2019 1:46 pm    Post subject: [SOLVED]i3 exec command how to start minimised Reply with quote

Hi,

I have i3 installed and I’m currently going through and configuring it to my liking, one thing I can’t get my head around is how to start a program on launch however start it minimised to the tray.

The reason I need this is I have ckb-installed which when launched sets your settings for your keyboard and mouse once it’s done that I can quit it and it stays in the i3 tray and that’s fine. At present it launches when i3 does as per my config, is there anyway I can get it to start minimised in the tray as opposed to me having to close it each time?

I’ve been through wikis and can’t seem to sort it.

Thanks


Last edited by braz2kuk on Sun Mar 24, 2019 11:32 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
pjp
Administrator
Administrator


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 17766

PostPosted: Sat Mar 09, 2019 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

I haven't perceived a minimize option. Maybe that's partly why the scratchpad exists? I haven't yet tried it, so can't say how well it works.

Quote:
As the name indicates, this is useful for having a window with your favorite editor always at hand. However, you can also use this for other permanently running applications which you don’t want to see all the time: Your music player, alsamixer, maybe even your mail client…?


See also: Can I minimize windows?

For me, that's at least two usability issues falling under the "not the i3 way."
_________________
I honestly think you ought to sit down calmly, take a stress pill, and think things over.
Back to top
View user's profile Send private message
braz2kuk
n00b
n00b


Joined: 26 Apr 2007
Posts: 55

PostPosted: Sun Mar 24, 2019 11:33 am    Post subject: Reply with quote

solved this by adding '--background' to the end of the exec command in i3, app now starts backgrounded in i3.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum