Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Weird interactions between portage and autofs
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5584

PostPosted: Thu Feb 14, 2019 10:58 pm    Post subject: Weird interactions between portage and autofs Reply with quote

Lately I've been having sporadic failures when running emerge: sometimes linux-info.eclass complains it can't find my kernel source, or I burn hours of CPU time only to have Firefox's src_install fail right at the end with a nonsensical message about too many levels of symlink recursion. When I go to inspect the wreckage, the file it errored on looks normal.

I have both /usr/src and $PORTDIR on autofs NFS mounts, and if I have terminal windows open sitting in them to prevent them unmounting, the problems never happen. It seems weird that it only started happening recently (the last few weeks/months) though - is this happening to anyone else?
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 5584

PostPosted: Fri Feb 22, 2019 11:42 pm    Post subject: Reply with quote

The only workaround I've found for this so far is to put timeout=0 (indefinite) in autofs.conf. I tried adding "browse" to the map options, but having the paths visible isn't enough to keep portage happy.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum