Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
why kde ? ( gtk ) appeared in REQUIRED_USE for libreoffice ?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dmpogo
Advocate
Advocate


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 2509
Location: Canada

PostPosted: Thu Jan 03, 2019 4:40 pm    Post subject: why kde ? ( gtk ) appeared in REQUIRED_USE for libreoffice ? Reply with quote

libreoffice-6.1.4.2 has ebuild updated today and now my emerge -pvuD world falis due to

kde ? ( gtk )

requirement. My installed version has USE=''-gtk kde" of course

Why on earth kde integration use flag will regure gtk in REQUIRED_USE when if anything [/code]kde is QT based ??
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21328
Location: here

PostPosted: Thu Jan 03, 2019 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

I think because kde5 vcl plugin is yet not usable. For better integration there is gtk3_kde5 plugin (GTK3 support with KDE5 file pickers)

https://docs.libreoffice.org/vcl.html
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=LibreOffice-KDE5-Backend
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
dmpogo
Advocate
Advocate


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 2509
Location: Canada

PostPosted: Thu Jan 03, 2019 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

fedeliallalinea wrote:
I think because kde5 vcl plugin is yet not usable. For better integration there is gtk3_kde5 plugin (GTK3 support with KDE5 file pickers)

https://docs.libreoffice.org/vcl.html
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=LibreOffice-KDE5-Backend



Oh, that boggles my mind. Libreoffice comes with its own grapfical widget set, but to integrate with kde I need to have two other major widget sets, both Qt and gtk ....
And I did not notice I had any functionality missing from installation I have of the same package up to this time ....
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6824
Location: Austria

PostPosted: Thu Jan 03, 2019 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

It was the same in 6.0 already, but USE kde had been stable masked in there.
Only in 6.2 will kde Integration be independent from gtk again.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum