Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved] nm-applet icon is not shown in the XFCE panel
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
grgdvo
n00b
n00b


Joined: 21 May 2017
Posts: 15

PostPosted: Tue Dec 18, 2018 8:50 pm    Post subject: [solved] nm-applet icon is not shown in the XFCE panel Reply with quote

Hello,

After last week updates I have disovered that the icon of network manager applet (gnome-extra/nm-applet)
is not shown any more in the system tray area.
But nm-applet is defenetly running. I see it in the list of processes and
in the "Session and Startup" window.

In the list of updates (emerge.log) that may be influence on that are
Code:
1544334034:  === (30 of 45) Compiling/Merging (net-misc/networkmanager-1.14.4::/usr/portage/net-misc/networkmanager/networkmanager-1.14.4.ebuild)
...
1544334938:  === (41 of 45) Compiling/Merging (gnome-extra/nm-applet-1.8.18::/usr/portage/gnome-extra/nm-applet/nm-applet-1.8.18.ebuild)
1544334995:  === (42 of 45) Compiling/Merging (net-misc/networkmanager-pptp-1.2.8::/usr/portage/net-misc/networkmanager-pptp/networkmanager-pptp-1.2.8.ebuild)
1544335022:  === (43 of 45) Compiling/Merging (net-misc/networkmanager-openvpn-1.8.8::/usr/portage/net-misc/networkmanager-openvpn/networkmanager-openvpn-1.8.8.ebuild)


On the forum i found the same problem is already discussed here. But there was no final solution.
I don't think the full rebuild is a right way. Smelling "your Windows is glitching?? Restart it!"

On my site i have XFCE environment, stable portage, nothing special.
Did anybody face of that behaviour?
Or problem is only with settings on my system.
I don't want posting a bug yet.

Thanks


Last edited by grgdvo on Fri Dec 21, 2018 1:18 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
audiodef
Watchman
Watchman


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 6308
Location: /usr/lib64/lv2

PostPosted: Thu Dec 20, 2018 4:28 pm    Post subject: Reply with quote

Two things off the top of my head:

1. Is /etc/init.d/NetworkManager running?

2. If you create a new user and log in, do you still have this issue?
_________________
Gentoo Studio: A Gentoo-based, professional digital audio workstation OS.
Back to top
View user's profile Send private message
grgdvo
n00b
n00b


Joined: 21 May 2017
Posts: 15

PostPosted: Fri Dec 21, 2018 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, NetworkManager is running.

The problem was on my site only. I found the solution, but not reasons.
For some circumstances the plugin libsystray.so from xfce4-panel failed to start. And also I didn't see it in the XFCE Panel configuration window.
After i have rebuilt the xfce4-panel and re-enabled systray plugin in the panel configuration all icons including nm-applet was shown nicely.
I couldn't repeat the erroneous state of systray plugin so couldn't determine what was the reason of this behaviour.

Problem solved.
Thanks a lot!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum