Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
net-misc/teamviewer-13 not working
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1537
Location: Germany

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 8:30 am    Post subject: net-misc/teamviewer-13 not working Reply with quote

Hi, I was using net-misc/teamviewer since a long time, but recently it stopped working.
Current Portage version is 13.2.13582, while I also tried the very recent release by creating a trivial local teamviewer-13.2.26559.ebuild myself.

Starting the service:
Code:
rc-service teamviewerd start
 * Starting teamviewerd ...                                                                                                                              [ ok ]

# cat /var/log/teamviewer13/TeamViewer13_Logfile.log
2018/11/13 08:58:02.064 27469 140373678078784 S   Logger started.
2018/11/13 08:58:02.065 27469 140373678078784 S   Found 0 core dump files ...
2018/11/13 08:58:02.066 27469 140373675742976 S+  Thread: SystemBusIO0
2018/11/13 08:58:02.066 27469 140373667350272 S+  Thread: SystemBusIO1
2018/11/13 08:58:02.067 27469 140373678078784 S   systemd: logind service available
2018/11/13 08:58:02.068 27469 140373678078784 S   systemd: New seat seat0 [path=/org/freedesktop/login1/seat/seat0, activeSession='', canGraphical=1, canTTY=1, canMultiSession=1]
2018/11/13 08:58:02.072 27469 140373650564864 S+  Thread: IOServiceWorker_0
2018/11/13 08:58:02.072 27469 140373642172160 S+  Thread: IOServiceWorker_1
2018/11/13 08:58:02.072 27469 140373633779456 S+  Thread: IOServiceWorker_2
2018/11/13 08:58:02.072 27469 140373288548096 S+  Thread: IOServiceWorker_3
2018/11/13 08:58:02.072 27469 140373678078784 S   SysSessionInfoManager: observing sessions from logind is marked as reliable
2018/11/13 08:58:02.072 27469 140373678078784 S   SysSessionInfoManager: Session Information provided by VT [priority: 2]
2018/11/13 08:58:02.077 27469 140373678078784 S   Starting as daemon
2018/11/13 08:58:02.077 27469 140373678078784 S   Using systemd-logind for suspend/resume monitoring
2018/11/13 08:58:02.078 27469 140373678078784 S!  AsioSettings::FindExternalIP: found 0 external IPs instead of 1!
2018/11/13 08:58:02.081 27469 140373678078784 S   UpdateOnlineState alwaysOnline=0 modifiedOnline=0 otherProcess=0 restart=0
2018/11/13 08:58:02.081 27469 140373678078784 S+  tvnetwork::Offline: online state 0
2018/11/13 08:58:02.082 27469 140373678078784 S!  AsioSettings::FindExternalIP: found 0 external IPs instead of 1!
2018/11/13 08:58:02.084 27469 140373678078784 S   System uptime: 91642 seconds
2018/11/13 08:58:02.085 27469 140373678078784 S   MID: Read from disk failed.
2018/11/13 08:58:02.085 27469 140373678078784 S   SystemID m=1 s=1 7bbe58a762a694c004c3334f0000270c



Start:              2018/11/13 08:58:02.085 (UTC+1:00)
Version:            13.2.26559
ID:                 667013155
Loglevel:           Info (100)
License:            10000
Server:             master4.teamviewer.com
IC:                 1312991530
CPU:                Intel(R) Core(TM) i7-2620M CPU @ 2.70GHz
CPU extensions:     e9
OS:                 Lx Gentoo/Linux (x86_64)
IP:                 10.190.222.22
MID:                l7bbe12a762a694c004c3223f0000270c:e4115bf82f19:9ba82a221bb44e0fad7e4a38350f7647
MIDv:               1
Proxy-Settings:     Type=2 IP=gw01:8080 User=

2018/11/13 08:58:02.087 27469 140373678078784 S   NetWatchdog: Internet is now connected
2018/11/13 08:58:02.087 27469 140373678078784 S   NetWatchDogLinux: initialized network manager connection
2018/11/13 08:58:02.087 27469 140373678078784 S   RemoteSettingsMDRelationshipWatchDog: DEVICE ISN'T A MANAGED DEVICE
2018/11/13 08:58:02.087 27469 140373236057856 S   RemoteSettingsStore: Cleanup all policies.
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373678078784 S   RemoteSettingsStoreListener: Establish connection.
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373236057856 S   RemoteSettingsStore::LoadLastReceivedPolicies : Storage Entry Remote_Settings_TVClientSetting_Policy empty
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373678078784 S   Using IPC-Port 5939
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373236057856 S   RemoteSettingsMDRelationshipWatchDog: DEVICE ISN'T A MANAGED DEVICE
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373633779456 S   OSSessionEventTranslatorLinux::RegisterSessionEvents(): Start observing session events
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373633779456 S   OSSessionEventTranslator::GenerateEventsForSession: SessionID = 4294967295, username = , primarySession = 0, unusable = 0, locked = 0, connected = 0
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373633779456 S   OSSessionEventTranslator::GenerateEventsForSession: SessionID = 3510599056, username = root, primarySession = 0, unusable = 0, locked = 0, connected = 0
2018/11/13 08:58:02.088 27469 140373633779456 S   UpdateOnlineState alwaysOnline=0 modifiedOnline=0 otherProcess=0 restart=0

As far as I know, the service must be always running for the client, eventhough the client will be used as client only starting the connection and not intercepting connections.
Starting the client as user:
Code:
$ teamviewer
Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...

Nothing happens, no GUI appears. No GUI process running:
Code:
$ pgrep -alf team
27469 /opt/teamviewer13/tv_bin/teamviewerd -d

Code:
$ cat ~/.local/share/teamviewer13/logfiles/TeamViewer13_Logfile.log
2018/11/13 09:06:34.685 26890 140192279673856 G   Logger started.
2018/11/13 09:06:34.686 26890 140192279673856 G   Found 0 core dump files ...
2018/11/13 09:06:34.687 26890 140192279673856 G   systemd: logind service available
2018/11/13 09:06:34.689 26890 140192279673856 G   systemd: New seat seat0 [path=/org/freedesktop/login1/seat/seat0, activeSession='', canGraphical=1, canTTY=1, canMultiSession=1]
2018/11/13 09:06:34.692 26890 140192279673856 G   SysSessionInfoManager: observing sessions from logind is marked as reliable
2018/11/13 09:06:34.692 26890 140192279673856 G   SysSessionInfoManager: Session Information provided by VT [priority: 2]
2018/11/13 09:06:34.697 26890 140192279673856 G   SysSessionInfoManager: own session cache set to '4294967295'
2018/11/13 09:06:34.697 26890 140192279673856 G   Running on Qt 5.11.2
2018/11/13 09:06:34.800 26890 140192279673856 G   Initialised XRandR extension 1.6 (base=88 error=145)
2018/11/13 09:06:35.031 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC DisplayPort-1 1920x1200@60Hz [1680, 0, 3600, 1200] - 1
2018/11/13 09:06:35.031 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 1 has no outputs
2018/11/13 09:06:35.031 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC DisplayPort-2 1680x1050@60Hz [0, 0, 1680, 1050] - 1
2018/11/13 09:06:35.032 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC VGA-0 1680x1050@60Hz [3600, 0, 5280, 1050] - 1
2018/11/13 09:06:35.032 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 4 has no outputs
2018/11/13 09:06:35.032 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 5 has no outputs
2018/11/13 09:06:35.032 26890 140192279673856 G   Virtual Desktop [0, 0, 5280, 1200]
2018/11/13 09:06:35.292 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC DisplayPort-1 1920x1200@60Hz [1680, 0, 3600, 1200] - 1
2018/11/13 09:06:35.292 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 1 has no outputs
2018/11/13 09:06:35.292 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC DisplayPort-2 1680x1050@60Hz [0, 0, 1680, 1050] - 1
2018/11/13 09:06:35.292 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC VGA-0 1680x1050@60Hz [3600, 0, 5280, 1050] - 1
2018/11/13 09:06:35.292 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 4 has no outputs
2018/11/13 09:06:35.292 26890 140192279673856 G   MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 5 has no outputs
2018/11/13 09:06:35.292 26890 140192279673856 G   Virtual Desktop [0, 0, 5280, 1200]
2018/11/13 09:06:35.304 26890 140192279673856 G   Loaded language 'de', using locale 'de'
2018/11/13 09:06:35.304 26890 140192279673856 G   InterProcessBase::SecureNetwork created
2018/11/13 09:06:35.305 26890 140192279673856 G   AutoLogin::Login: enabled: 1
2018/11/13 09:06:35.306 26890 140192279673856 G   AccountLoginStateMachine::Reset
2018/11/13 09:06:35.306 26890 140192279673856 G   SetUserLoggedIn(0x2922040): changed to: 1
2018/11/13 09:06:35.306 26890 140192279673856 G!!!Own session could not be resolved, unable to startup
2018/11/13 09:06:35.306 26890 140192279673856 G   Chat::Stop: Stopping chat
2018/11/13 09:06:35.307 26890 140192279673856 G!! ConfigurationHub::HandleRegistrationResponse(): registering for feature 9 failed with error 2
2018/11/13 09:06:35.307 26890 140192279673856 G!! ConfigurationHub::HandleRegistrationResponse(): registering for feature 5 failed with error 2
2018/11/13 09:06:35.307 26890 140192279673856 G!! ConfigurationHub::HandleRegistrationResponse(): registering for feature 6 failed with error 2
2018/11/13 09:06:35.307 26890 140192279673856 G!! ConfigurationHub::HandleRegistrationResponse(): registering for feature 10 failed with error 2
2018/11/13 09:06:35.307 26890 140192279673856 G   interprocessbase::SecureNetwork destroyed
2018/11/13 09:06:35.312 26890 140192279673856 G   Shutting down System DBus

References without a solution so far:
https://community.teamviewer.com/t5/Linux/Teammviewer-13-0-6634-not-working-on-fedora-26-64-bit/m-p/27212
https://community.teamviewer.com/t5/Linux/Teamviewer-13-amp-Debian-Stable-9-2-no-GUI/m-p/24817
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|amd64:Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
gentoox_
n00b
n00b


Joined: 28 Sep 2018
Posts: 4

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 10:14 am    Post subject: Reply with quote

What I'v been doing is just to download the tarball, extract it and run it. I thought it was too troublesome to start service when needed.

https://www.teamviewer.com/en/download/linux/

I'm currently using v13.2
Back to top
View user's profile Send private message
mihais23
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2018
Posts: 2

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 10:37 pm    Post subject: Reply with quote

Try stopping or killing the (systemd) "logind" service, which seems to be pulled automatically as a dependency, at least by the skypeforlinux package.
Apparently, TV detects that it is running and tries to use it but for some reason is not working as expected. So stop it and run TV again, it should work.
Feel free to restart logind after, although I didn't see it causing any issues by remaining stopped.
BTW, do this if you're on a non-systemd flavor.
Back to top
View user's profile Send private message
Massimo B.
Veteran
Veteran


Joined: 09 Feb 2005
Posts: 1537
Location: Germany

PostPosted: Wed Nov 14, 2018 7:59 am    Post subject: Reply with quote

Awesome, that solved it. However I had elogind-daemon running, and that sys-auth/elogind was a requirement to get gnome-base/gnome-settings-daemon and net-libs/gnome-online-accounts emerged, while I don't actually use Gnome or systemd, just Xfce with OpenRC.

PS.: Too bad this was not able to solve my long time issue about not starting vmware-workstation.
_________________
ppc:PowerBook5,8 15"(1440)-G4/1.67,2G|amd64:HP EliteBook 8560w,i7-2620M,16G|amd64:Acer Z5610 (Core2QuadQ8200),8G|amd64-prefix:OpenSuse
Lila-Theme
Back to top
View user's profile Send private message
ceric35
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Aug 2006
Posts: 114

PostPosted: Wed Apr 03, 2019 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

Worked for me too.
But elogind was restarted by teamviewer.

So I had to remove elogind from system, and it worked.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum