Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
wpa_supplicant : failed to initiate sched scan
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zios
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2018
Posts: 2

PostPosted: Fri Nov 02, 2018 2:56 pm    Post subject: wpa_supplicant : failed to initiate sched scan Reply with quote

Hi every one, I recently finished my first gentoo installation. But now I have some trouble in order to get connected to internet.

I try to use wpa_supplicant :

First I used wpa_passphrase for the conf.

Code:
 wpa_passphrase "mySSID" '.!password' > /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf


I add some stuff in order to make my conf "work" :

Code:
 networks={
       ssid="mySSID"
       key_mgmt=WPA-PSK
       proto=WPA2
       pairwise=TKIP
       group=TKIP
       psk=############################################
}


Finaly, when I use the command :

Code:
 
wpa_supplicant -D nl80211 -i wlp2s0 -c /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

Successfully initialized wpa_supplicant
wlp2s0: Failed to initiate sched scan


If someone have an idea it would be awesome :)

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
matt_w
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 Nov 2003
Posts: 233
Location: 40N 105W (~)

PostPosted: Sat Nov 03, 2018 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Can you post the output of
Code:
iw link wlp2s0

Is it just
Code:
wlp2s0: Not Connected


If it appears to be working,
Code:
dhcpcd wlp2s0
will probably sort you out.

Otherwise post the output of cat /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf (with your ssid, passphrase, etc, obscured, obviously)
Back to top
View user's profile Send private message
Zios
n00b
n00b


Joined: 02 Nov 2018
Posts: 2

PostPosted: Mon Nov 05, 2018 5:56 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the response but I found my mistakes,

I think I had multiple wpa_process process running (I thought I checked using top | grep wpa ..)

Anyway, it worked, thanks :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum