Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kdeconnect hasn't worked for a while
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
equaeghe
Guru
Guru


Joined: 22 Feb 2005
Posts: 466

PostPosted: Fri Sep 28, 2018 10:22 am    Post subject: kdeconnect hasn't worked for a while Reply with quote

I used kdeconnect in the past and it provided useful functionality. However, I haven't been able to get my phone and laptop to connect for a while, even when I try to connect via IP address (which also worked in the past, when plain network browsing didn't).

I'm using kdeconnect-1.3.1 on Gentoo (current stable and only ebuild) and 1.8.4 on my Android phone (8.1.0).

I'm using firewalld and had defined a service to make sure kdeconnect could work:

Code:
# firewall-cmd --info-service=kdeconnect
kdeconnect
  ports: 1714-1764/udp 1714-1764/tcp
  protocols:
  source-ports:
  modules:
  destination:


(As per <https://community.kde.org/KDEConnect#firewalld>. This was enough in the past.)
EDIT: It also doesn't work when I disable the firewall entirely…

Is anyone successfully using kdeconnect?
Does anyone know what might be the problem?
Back to top
View user's profile Send private message
albright
Advocate
Advocate


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 2540
Location: Near Toronto

PostPosted: Fri Sep 28, 2018 11:37 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Is anyone successfully using kdeconnect?
Does anyone know what might be the problem?


kdeconnect still connects to my samsung tablet, but it
is flaky, at least when copying from computer to
tablet I get frequent "cannot copy" errors for no apparent
reason (seems to help if I go very slow and not try
to copy multiple folders at once)

But I can no longer see the sd-card on the tablet (well,
it shows up in dolphin but does not show any files)

just noticed more flakiness: suddenly copying failed to the
the tablet with "could not enter folder" error

like too many kde apps, kdeconnect has the air of a junior
school project by talented but distracted students (or am I
just grumpy :) )
_________________
.... there is nothing - absolutely nothing - half so much worth
doing as simply messing about with Linux ...
(apologies to Kenneth Graeme)
Back to top
View user's profile Send private message
Yamakuzure
Advocate
Advocate


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 2273
Location: Bardowick, Germany

PostPosted: Fri Sep 28, 2018 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

I am using the latest kdeconnect from the tree and Version 1.8.4 on my Huawei P8 Lite (Android 6.0) phone.
No problems so far. Everything is solid. Accessing the phone, getting notifications on incoming messages and calls, sending files, everything just works here.

Maybe Android 8 is too new?
_________________
Important German:
  1. "Aha" - German reaction to pretend that you are really interested while giving no f*ck.
  2. "Tja" - German reaction to the apocalypse, nuclear war, an alien invasion or no bread in the house.
Back to top
View user's profile Send private message
equaeghe
Guru
Guru


Joined: 22 Feb 2005
Posts: 466

PostPosted: Fri Sep 28, 2018 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

albright wrote:
kdeconnect still connects to my samsung tablet, but it is flaky

Thanks for the feedback. I can live with flakey file transfers as long as it would connect. (I mainly used the shared clipboard functionality.)

Yamakuzure wrote:
I am using the latest kdeconnect from the tree and Version 1.8.4 on my Huawei P8 Lite (Android 6.0) phone.
No problems so far. Everything is solid. Accessing the phone, getting notifications on incoming messages and calls, sending files, everything just works here.

Thanks for the feedback. It is good to know that it should work.

Yamakuzure wrote:
Maybe Android 8 is too new?

I doubt that is it. I had the same issue before I updated from 7.1.2.

There's nothing special you had to do to get the connection going?
Back to top
View user's profile Send private message
Fitzcarraldo
Veteran
Veteran


Joined: 30 Aug 2008
Posts: 1636
Location: United Kingdom

PostPosted: Mon Oct 01, 2018 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Just used KDEConnect to send a file from my Samsung Galaxy note 8 (currently running Android 8.0.0) to my old laptop running Gentoo ~amd64, KDE plasma-meta-5.13.5 and kdeconnect-1.3.1. That worked, and so did sending a file from the laptop to the phone, but 'Multimedia control' and 'Remote input' no longer work (they used to). So it seems KDEConnect is indeed flaky these days.
_________________
Clevo W230SS: amd64 OpenRC elogind nvidia-drivers & xf86-video-intel.
Compal NBLB2: ~amd64 OpenRC elogind xf86-video-ati. Dual boot Win 7 Pro 64-bit.
KDE on both.

Fitzcarraldo's blog
Back to top
View user's profile Send private message
Yamakuzure
Advocate
Advocate


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 2273
Location: Bardowick, Germany

PostPosted: Mon Oct 01, 2018 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

Fitzcarraldo wrote:
but 'Multimedia control' and 'Remote input' no longer work (they used to). So it seems KDEConnect is indeed flaky these days.
Ah! I never used that two.

I can't test multimedia control, as I don't have a compatible player. But 'Remote input' doesn't work here either.
_________________
Important German:
  1. "Aha" - German reaction to pretend that you are really interested while giving no f*ck.
  2. "Tja" - German reaction to the apocalypse, nuclear war, an alien invasion or no bread in the house.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum