Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE screen energy saving not working no sleep
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hunky
l33t
l33t


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 818
Location: Alaska

PostPosted: Sun Sep 23, 2018 5:25 am    Post subject: KDE screen energy saving not working no sleep Reply with quote

My desktop, running ~amd KDE had occasionally quit logging off and putting the screen in energy saving. Sometimes, it seemed a reboot would fix it for awhile, but now even that has not worked.

Under the KDE system settings Power Management, I have the energy saving set for 10 min. of inactivity. I have tried resetting that, but no luck.

Not sure where to even begin looking.. my googles haven't worked. I'm not on SystemD.. using consolekit and whatnot but not even sure if that comes into play, as I've never really looked into differences of sleep, suspend, hibernate, etc. Never messed with it. Screen is via DVI-D. Let me know if there's additional info needed for helping diagnose - be happy to oblige.

thanks for looking, JD

[edited it - instead of HDMI I'm using DVI-D]


Last edited by hunky on Sat Sep 29, 2018 5:01 am; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
hunky
l33t
l33t


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 818
Location: Alaska

PostPosted: Thu Sep 27, 2018 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

ok, close to solving this. I created another user and it works there. So something to do with my user setup. I'll poke around and probably get it figured out.
Back to top
View user's profile Send private message
hunky
l33t
l33t


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 818
Location: Alaska

PostPosted: Fri Sep 28, 2018 3:25 am    Post subject: Reply with quote

Looked at my /home/jim/.kde4/ directory using a root terminal and there was a red flashing link: socket-jim -> /var/run/user/1000/ksocket-jim , so I deleted that and everything is working now. So - solved. Not sure why that link got in there other than perhaps a power outage causing a crash or something. /jd

[edit] not so solved. Now, once in awhile it will log off after several minutes and then go into screen power saving, but generally something keeps it awake. Last couple reboots seems to allow normal working first time, then it doesn't log off and into power save subsequently. Double checked my home files and no socket showing as above.

/j
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum