Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Nvidia opencl & mesa problem - has unmet requirements
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sakarias
n00b
n00b


Joined: 12 May 2007
Posts: 51

PostPosted: Thu Aug 16, 2018 10:30 am    Post subject: Nvidia opencl & mesa problem - has unmet requirements Reply with quote

Quote:
gentoo2 /etc/portage # emerge -pv mesa

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies -

!!! Problem resolving dependencies for media-libs/mesa
... done!

!!! The ebuild selected to satisfy "mesa" has unmet requirements.
- media-libs/mesa-17.3.9::gentoo USE="classic dri3 egl gallium gbm llvm nptl opencl vdpau wayland -bindist -d3d9 -debug -gles1 -gles2 -openmax -osmesa -pax_kernel -pic (-selinux) -unwind -vaapi -valgrind -vulkan -xa -xvmc" ABI_X86="(64) -32 (-x32)" VIDEO_CARDS="(-freedreno) -i915 -i965 (-imx) -intel -nouveau -r100 -r200 -r300 -r600 -radeon -radeonsi (-vc4) -virgl (-vivante) -vmware"

The following REQUIRED_USE flag constraints are unsatisfied:
opencl? ( any-of ( video_cards_r600 video_cards_radeonsi ) )

The above constraints are a subset of the following complete expression:
d3d9? ( dri3 gallium ) llvm? ( gallium ) opencl? ( gallium llvm any-of ( video_cards_r600 video_cards_radeonsi ) ) openmax? ( gallium ) gles1? ( egl ) gles2? ( egl ) vaapi? ( gallium ) vdpau? ( gallium ) vulkan? ( any-of ( video_cards_i965 video_cards_radeonsi ) video_cards_radeonsi? ( llvm ) ) wayland? ( egl gbm ) xa? ( gallium ) video_cards_freedreno? ( gallium ) video_cards_intel? ( classic ) video_cards_i915? ( any-of ( classic gallium ) ) video_cards_i965? ( classic ) video_cards_imx? ( gallium video_cards_vivante ) video_cards_nouveau? ( any-of ( classic gallium ) ) video_cards_radeon? ( any-of ( classic gallium ) gallium? ( x86? ( llvm ) amd64? ( llvm ) ) ) video_cards_r100? ( classic ) video_cards_r200? ( classic ) video_cards_r300? ( gallium x86? ( llvm ) amd64? ( llvm ) ) video_cards_r600? ( gallium ) video_cards_radeonsi? ( gallium llvm ) video_cards_vc4? ( gallium ) video_cards_virgl? ( gallium ) video_cards_vivante? ( gallium gbm ) video_cards_vmware? ( gallium )



My make.conf

Quote:
cat make.conf

CFLAGS="-O2 -march=bdver1 -mprefer-avx128 -mvzeroupper -pipe"

CXXFLAGS="${CFLAGS}"
# WARNING: Changing your CHOST is not something that should be done lightly.
# Please consult http://www.gentoo.org/doc/en/change-chost.xml before changing.
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CPU_FLAGS_X86="aes avx fma4 mmx mmxext popcnt sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 xop"

# These are the USE flags that were used in addition to what is provided by the
# profile used for building.
USE="64bit audio bluray caps cdparanoia clang clucene colord contrast css
declarative designer downloadorder driver dvb dvbpsi ffmpeg fontconfig
git glib gphoto2 hdri holidays icu id3tag infowidget lame libass
libextractor libv4l lirc lm_sensors logviewer lxde magnetgenerator
matroska meanwhile messages minizip msn nsplugin ntfs nvidia
opencl orc panorama pcre16 perl phonon pulseaudio rar raw
savedconfig search sensord sftp shutdown sqlite stats stream
subversion taglib threads thumbnail udf uvm v4l vdpau vdr video vlc
wallpapers wav webrtc-aec webserver xfs xmp -arping -awt -bluetooth
-bwscheduler -cups -dso -fits -harfbuzz -ipv6 -jpeg2k
-mpi -mudflap -multilib -multimedia -ppp -printsupport -projectm -rsxs
-rsync-verify -samba -semantic-desktop -speex -spell -static
-tls-heartbeat -webdav -webdav-neon -webpresence -winpopup -wireless
-wxwidgets -xinerama -xmlrpc -xscreensaver"

GRUB_PLATFORMS="pc efi-64"
ABI_X86="64"
VIDEO_CARDS="nvidia vesa"
INPUT_DEVICES="evdev"
LINGUAS="fi"
L10N="fi"
ACCEPT_LICENSE="*"
ALSA_CARDS="hda-intel"
INPUT_DEVIDES="edev joystick"
LIRC_DEVICES="userspace"
CAMERAS="ptp2 fuji"
EMERGE_DEFAULT_OPTS="--autounmask=n"
MAKEOPTS="-j6"
PORTAGE_NICENESS =19
PORTDIR="/usr/portage"

FEATURES="-xattr"


If i remove VIDEO_CARDS="nvidia vesa" i can compile mesa...
I use default/linux/amd64/17.0/desktop/plasma (stable) * profile.
_________________
---
Sakarias
Back to top
View user's profile Send private message
Anon-E-moose
Advocate
Advocate


Joined: 23 May 2008
Posts: 3573
Location: Dallas area

PostPosted: Thu Aug 16, 2018 10:41 am    Post subject: Reply with quote

take "opencl" out of your use flags, it's basically for a subset of radeon cards right now.
_________________
Asus m5a99fx, FX 8320 - nouveau & radeon, oss4
Acer laptop E5-575, i3-7100u - i965, alsa
---both---
4.14.62 kernel, profile 17.0 (no-pie) amd64-no-multilib
gcc 7.3.0, eudev, openrc, openbox, palemoon
Back to top
View user's profile Send private message
Sakarias
n00b
n00b


Joined: 12 May 2007
Posts: 51

PostPosted: Fri Aug 17, 2018 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you.
_________________
---
Sakarias
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 7544
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Fri Aug 17, 2018 11:09 pm    Post subject: Reply with quote

make.conf wrote:
INPUT_DEVIDES="edev joystick"
Typo here or typo in make.conf?
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
Maxxx
Guru
Guru


Joined: 12 Jan 2016
Posts: 503
Location: Italia

PostPosted: Fri Aug 24, 2018 7:13 am    Post subject: Reply with quote

Anon-E-moose wrote:
take "opencl" out of your use flags, it's basically for a subset of radeon cards right now.


Even to me it gave the same message. Having nvidia card I removed the use flag opencl and it is ok... but it uninstall "app-eselect/eselect-mesa"; is that ok?
Back to top
View user's profile Send private message
Anon-E-moose
Advocate
Advocate


Joined: 23 May 2008
Posts: 3573
Location: Dallas area

PostPosted: Fri Aug 24, 2018 9:43 am    Post subject: Reply with quote

Maxxx wrote:
Anon-E-moose wrote:
take "opencl" out of your use flags, it's basically for a subset of radeon cards right now.


Even to me it gave the same message. Having nvidia card I removed the use flag opencl and it is ok... but it uninstall "app-eselect/eselect-mesa"; is that ok?


The latest version of mesa 18.* did that to me too. I let it do it.
_________________
Asus m5a99fx, FX 8320 - nouveau & radeon, oss4
Acer laptop E5-575, i3-7100u - i965, alsa
---both---
4.14.62 kernel, profile 17.0 (no-pie) amd64-no-multilib
gcc 7.3.0, eudev, openrc, openbox, palemoon
Back to top
View user's profile Send private message
Maxxx
Guru
Guru


Joined: 12 Jan 2016
Posts: 503
Location: Italia

PostPosted: Fri Aug 24, 2018 10:17 am    Post subject: Reply with quote

Ok, i did it and all seems fine.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum