Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved] middle mouse won't work for vi at remote Debian
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3648
Location: Hamburg

PostPosted: Sun Jul 22, 2018 3:58 pm    Post subject: [solved] middle mouse won't work for vi at remote Debian Reply with quote

today I realized, that marking a word here locally with the mouse (either within a KDE kojsole or within Firefox) and trying to insert that piece of text into a KDE konsole window, where I ssh'ed before into a remote stable Debian ("stretch") and run vi won't work at all. When I quit vi, then I'm able to put that text into the konsole window.
How can I make the middle mouse working for that Debian system too?


Last edited by toralf on Mon Jul 23, 2018 5:10 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Watchman
Watchman


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 6228
Location: Room 101

PostPosted: Sun Jul 22, 2018 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

toralf ...

I'm assuming that 'vi' is 'vim' ... debian doesn't enable +xterm_clipboard:

Code:
# ssh user@host "cat /etc/debian_version ; vim --version | grep xterm_clipboard"
9.4
+eval   +mouse_dec   +statusline  -xterm_clipboard

However in my case middle button works (urxvt), you might try ':set paste'.

best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3648
Location: Hamburg

PostPosted: Sun Jul 22, 2018 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

khayyam wrote:
toralf ...

I'm assuming that 'vi' is 'vim' ... debian doesn't enable +xterm_clipboard:

Code:
# ssh user@host "cat /etc/debian_version ; vim --version | grep xterm_clipboard"
9.4
+eval   +mouse_dec   +statusline  -xterm_clipboard

However in my case middle button works (urxvt), you might try ':set paste'.

best ... khay
yep, vim, I do have 9.5 - and ":set paste" seems not to work, grr..
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3648
Location: Hamburg

PostPosted: Mon Jul 23, 2018 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

blarg, I had to re-symlink /etc/alternatives/vi from /usr/bin/vim.basic to /usr/bin/vim.tiny - now it works.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum