Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
gnome-shell takes 100% cpu while login as no-root user
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
double_crane
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Dec 2011
Posts: 119
Location: JiangSu,China

PostPosted: Sun Apr 15, 2018 6:51 pm    Post subject: gnome-shell takes 100% cpu while login as no-root user Reply with quote

hello,

I meet a problem, about several days ago, last week, after I emerge -uDN world (or did some other thing? I'm not sure)
I find that gnome-shell takes 100% cpu after reboot and login.

I have test that,
if I login as root user, there is no problem.
if I do "ln -s /home/my_home_dir /root" , and login as root, that means root use my normal user's home dir, there is no problem too
if I login as no-root (including add a new user), gnome-shell 100%.

and I have done "emerge -e world", but still no use.

I searched this forums and found https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-919472-start-0.html
that suspect themes fault, default is adwaita
but I switched gnome-mate gnome-xface oxygen engine, and icon themes, there's no change.

so, did any one meet this problem and know how to solve this?
thank you
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum