Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Broadcom ethernet driver tg3 driver failes on kernel 4.15.x
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
frli8848
n00b
n00b


Joined: 26 May 2011
Posts: 17

PostPosted: Tue Apr 03, 2018 9:22 am    Post subject: Broadcom ethernet driver tg3 driver failes on kernel 4.15.x Reply with quote

After upgrading to kernel 4.15.2 and 4.14.15 I get:
Code:

Apr  3 11:19:37 fl-mbp kernel: tg3.c:v3.137 (May 11, 2014)
Apr  3 11:19:37 fl-mbp kernel: tg3 0000:0e:00.0: phy probe failed, err -19
Apr  3 11:19:37 fl-mbp kernel: tg3 0000:0e:00.0: Problem fetching invariants of chip, aborting


This is on Apple hardware: MacBook Pro 2013 and a Thunderbolt Display.

/Fredrik
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 19900
Location: here

PostPosted: Tue Apr 03, 2018 9:45 am    Post subject: Reply with quote

Can help this?
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
frli8848
n00b
n00b


Joined: 26 May 2011
Posts: 17

PostPosted: Tue Apr 03, 2018 10:42 am    Post subject: Reply with quote

fedeliallalinea wrote:
Can help this?


The broadcom.ko module was not enabled by default in the kernel. But enabling:[/code]

Code:
BROADCOM_PHY=m


does not help. The broadcom module is not loaded at boot and even if I remove the tg3 module and do:

Code:
fl-mbp ~ # rmmod tg3
fl-mbp ~ # modprobe broadcom
fl-mbp ~ # modprobe tg3


I get
Code:

Apr  3 12:41:00 fl-mbp kernel: tg3.c:v3.137 (May 11, 2014)
Apr  3 12:41:00 fl-mbp kernel: tg3 0000:0e:00.0: phy probe failed, err -19
Apr  3 12:41:00 fl-mbp kernel: tg3 0000:0e:00.0: Problem fetching invariants of chip, aborting


using:
Code:
fl-mbp ~ # uname -a
Linux fl-mbp 4.15.15-gentoo #3 SMP PREEMPT Tue Apr 3 11:07:39 CEST 2018 x86_64 Intel(R) Core(TM) i7-4850HQ CPU @ 2.30GHz GenuineIntel GNU/Linux
Back to top
View user's profile Send private message
frli8848
n00b
n00b


Joined: 26 May 2011
Posts: 17

PostPosted: Tue May 29, 2018 10:59 am    Post subject: Reply with quote

Got the tg3 driver to work with kernel 4.16.12 and the ethernet port in the Apple Thunderbolt Display by building both thunderbolt and the tg3 drivers as modules:
Code:
fl-mbp ~ # dmesg | grep tg3
[    3.425924] tg3.c:v3.137 (May 11, 2014)
[    3.438187] tg3 0000:0e:00.0 eth0: Tigon3 [partno(BCM957761) rev 57785100] (PCI Express) MAC address 10:dd:b1:d3:c1:7a
[    3.438189] tg3 0000:0e:00.0 eth0: attached PHY is 57765 (10/100/1000Base-T Ethernet) (WireSpeed[1], EEE[1])
[    3.438191] tg3 0000:0e:00.0 eth0: RXcsums[1] LinkChgREG[0] MIirq[0] ASF[0] TSOcap[1]
[    3.438192] tg3 0000:0e:00.0 eth0: dma_rwctrl[00000001] dma_mask[64-bit]
[    3.523107] tg3 0000:0e:00.0 enp14s0: renamed from eth0
[   10.042036] tg3 0000:0e:00.0 enp14s0: Link is up at 1000 Mbps, full duplex
[   10.042042] tg3 0000:0e:00.0 enp14s0: Flow control is on for TX and on for RX
[   10.042043] tg3 0000:0e:00.0 enp14s0: EEE is enabled


Building thunderbolt in the kernel causes the tg3 driver to fail with the Apple Thunderbolt Display:
Code:
Apr  3 11:19:37 fl-mbp kernel: tg3.c:v3.137 (May 11, 2014)
Apr  3 11:19:37 fl-mbp kernel: tg3 0000:0e:00.0: phy probe failed, err -19
Apr  3 11:19:37 fl-mbp kernel: tg3 0000:0e:00.0: Problem fetching invariants of chip, aborting
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum