Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
modprobe bonding do not provide bond0 in bonding_masters fil
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
christophe_y2k
n00b
n00b


Joined: 07 Jan 2008
Posts: 41
Location: EUROPE-FRANCE-MANDELIEU

PostPosted: Sun Feb 04, 2018 8:41 pm    Post subject: modprobe bonding do not provide bond0 in bonding_masters fil Reply with quote

[#modprobe bonding do not provide "bond0" value in bonding_masters file]

Hello, since few years i use bonding under systemd with home made service and configuration files
just with net-firewall/iptables , sys-apps/iproute2 , net-misc/ifenslave and modprobe.

Since last upadte (today) of my system, have no bond0 device at boot....grrrrr

Before: when you start module bonding (manually, idem if auto at boot)
you have with this command
# ls /sys/class/net
the listing of all network devices with bond0...
---> bond0 bonding_masters eno1 enp2s0 enp8s0 lo sit0
now have only --> bonding_masters eno1 enp2s0 enp8s0 lo sit0


modprobe bonding create a file /sys/class/net/bonding_masters
and(?) a symlink /sys/class/net/bond0

i think in bonding_masters we have a bond0 value, today this file is empty...

the only work around i found is to manually inject bond0 in bonding_masters file
and only after, i can manually start my systemd bonding service
i found this tips in this good topic https://backdrift.org/manage-linux-bonding-without-ifenslave-using-sysfs

i love and use gentoo since 15 years ... but since 2 years ...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum