Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HELP: php 5.6 stopped working in apache2? [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tld
Veteran
Veteran


Joined: 09 Dec 2003
Posts: 1365

PostPosted: Thu Jan 25, 2018 8:59 pm    Post subject: HELP: php 5.6 stopped working in apache2? [SOLVED] Reply with quote

I just updated which included this:

Code:
[ebuild     U  ] dev-lang/php-5.6.33:5.6::gentoo [5.6.32:5.6::gentoo] USE="apache2 bzip2 cli crypt ctype curl fileinfo filter gd hash iconv imap ipv6 json ldap mssql mysql mysqli nls opcache pcntl phar posix readline session simplexml soap sockets spell ssl tokenizer truetype unicode xml xmlreader xmlrpc xmlwriter zip zlib -acl -bcmath -berkdb -calendar -cdb -cgi -cjk -coverage -debug -embed -enchant -exif (-firebird) -flatfile -fpm -ftp -gdbm -gmp -inifile -intl -iodbc -kerberos -ldap-sasl -libedit -libmysqlclient -libressl -mhash -oci8-instant-client -odbc -pdo -postgres -qdbm -recode (-selinux) -sharedmem -snmp -sqlite -sybase-ct -systemd -sysvipc -threads -tidy -vpx -wddx -xpm -xslt" 12,174 KiB
Suddenly my php pages are displaying as text in the browser and not running at all. There were no changes to any etc configurations that I'm aware of. I hope I'm not the only one who's run into this. Still digging into it...any help would be appreciated!

Tom


Last edited by tld on Thu Jan 25, 2018 9:22 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
tld
Veteran
Veteran


Joined: 09 Dec 2003
Posts: 1365

PostPosted: Thu Jan 25, 2018 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

The fact is that this has all just worked for me for so long that I'm not sure where to look. The configuration has me totally confused.

I have a /etc/apache2/conf directory on this machine that my mythtv backend (which I haven't updated and which is still working) doesn't even have:
Code:
ls -al /etc/apache2
total 68
drwxr-xr-x  6 root root  4096 Sep 30 21:47 .
drwxr-xr-x 96 root root  8192 Jan 25 11:03 ..
drwxr-xr-x  5 root root  4096 Dec  8  2012 conf
-rw-r--r--  1 root root  6353 Sep 30 21:47 httpd.conf
-rw-r--r--  1 root root 12958 Sep 30 21:47 magic
-rw-r--r--  1 root root 15020 Sep 24  2005 mime.types
drwxr-xr-x  2 root root  4096 Jan 24 23:26 modules.d
drwxr-xr-x  2 root root  4096 Nov 10  2009 ssl
drwxr-xr-x  2 root root  4096 Sep 30 21:47 vhosts.d

ls -al /etc/apache2/conf
total 84
drwxr-xr-x 5 root root  4096 Dec  8  2012 .
drwxr-xr-x 6 root root  4096 Sep 30 21:47 ..
-rw-r--r-- 1 root root 32247 Dec  8  2012 commonapache2.conf
-rw-r--r-- 1 root root 12958 Aug 20  2005 magic
-rw-r--r-- 1 root root 15020 Aug 20  2005 mime.types
drwxr-xr-x 2 root root  4096 Aug  5  2005 modules.d
drwxr-xr-x 2 root root  4096 Aug  5  2005 ssl
drwxr-xr-x 2 root root  4096 Dec  8  2012 vhosts


ffs. I'm completely confused, and have no idea which of those is even being used. Any help would be appreciated.

Tom
Back to top
View user's profile Send private message
tld
Veteran
Veteran


Joined: 09 Dec 2003
Posts: 1365

PostPosted: Thu Jan 25, 2018 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

OK...I found it. I've apparently always had this in /etc/conf.d/apache2:
Code:
APACHE2_OPTS="-D DEFAULT_VHOST -D PHP5 -D INFO -D LANGUAGE -D SSL -D SSL_DEFAULT_VHOST -D SUEXEC"
It appears that no longer works, and needed to be changed to -D PHP. I think the php update must have removed an obsolete /etc/apache2/70_mod_php5.conf file, which I still have on my mythtv backend.

Tom
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum