Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Kernel 4.12.12 and AMD R9 270
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kossa
n00b
n00b


Joined: 06 Dec 2017
Posts: 12

PostPosted: Wed Dec 06, 2017 2:48 pm    Post subject: Kernel 4.12.12 and AMD R9 270 Reply with quote

I'm trying to run OpenCL on my AMD R9 270 graphic card but I failing all the time.
I have installed dev-util/amdapp but when I try to use it I get:

Code:

/opt/AMDAPP/bin/x86_64/clinfo
/opt/AMDAPP/bin/x86_64/clinfo: /usr/lib64/OpenCL/vendors/mesa/libOpenCL.so.1: no version information available (required by /opt/AMDAPP/bin/x86_64/clinfo)
/opt/AMDAPP/bin/x86_64/clinfo: /usr/lib64/OpenCL/vendors/mesa/libOpenCL.so.1: no version information available (required by /opt/AMDAPP/bin/x86_64/clinfo)
Number of platforms:                             1
  Platform Profile:                              FULL_PROFILE
  Platform Version:                              OpenCL 1.1 Mesa 17.1.10
  Platform Name:                                 Clover
  Platform Vendor:                               Mesa
  Platform Extensions:                           cl_khr_icd


  Platform Name:                                 Clover
ERROR: clGetDeviceIDs(-1)


I don't know why it happens, do I have wrong kernel driver?

In dmesg I see this lines:

Code:

dmesg |grep amdgpu
[    1.063566] [drm] amdgpu kernel modesetting enabled.
[    1.063998] amdgpu 0000:01:00.0: VM size (-1) must be a power of 2
[    1.092802] amdgpu 0000:01:00.0: VRAM: 2048M 0x0000000000000000 - 0x000000007FFFFFFF (2048M used)
[    1.093009] amdgpu 0000:01:00.0: GTT: 3072M 0x0000000080000000 - 0x000000013FFFFFFF
[    1.093899] [drm] amdgpu: 2048M of VRAM memory ready
[    1.094013] [drm] amdgpu: 3072M of GTT memory ready.
[    1.109502] amdgpu 0000:01:00.0: PCIE GART of 3072M enabled (table at 0x0000000000040000).
[    1.109974] amdgpu 0000:01:00.0: amdgpu: using MSI.
[    1.110102] [drm] amdgpu: irq initialized.
[    1.110522] [drm] amdgpu: dpm initialized
[    1.118805] amdgpu 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000080000010, cpu addr 0xffff88012931c010
[    1.119042] amdgpu 0000:01:00.0: fence driver on ring 1 use gpu addr 0x0000000080000020, cpu addr 0xffff88012931c020
[    1.119301] amdgpu 0000:01:00.0: fence driver on ring 2 use gpu addr 0x0000000080000030, cpu addr 0xffff88012931c030
[    1.119550] amdgpu 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000080000040, cpu addr 0xffff88012931c040
[    1.119785] amdgpu 0000:01:00.0: fence driver on ring 4 use gpu addr 0x0000000080000050, cpu addr 0xffff88012931c050
[    1.354470] fbcon: amdgpudrmfb (fb0) is primary device
[    1.426613] amdgpu 0000:01:00.0: fb0: amdgpudrmfb frame buffer device
[    1.743841] [drm] Initialized amdgpu 3.15.0 20150101 for 0000:01:00.0 on minor 0



so it seems to be ok.

Do I have to run X to have OpenCL working?

I also installed x11-drivers/xf86-video-amdgpu but didn't run X because I don't need it. I just want OpenCL to run.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum