Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
AMD card dissapeared until reboot.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pcmaster
Advocate
Advocate


Joined: 04 Dec 2003
Posts: 2153
Location: Barcelona

PostPosted: Thu Oct 12, 2017 6:57 am    Post subject: AMD card dissapeared until reboot. Reply with quote

I hava an ATI R7 250 card, i tried the amdgpu driver but it has lookups.

Then i switched to radeon driver. Seems to work OK, but today the card dissapeared /blank screen) until i rebooted the PC. The Xorg.0.log.old contains:
Code:

[   416.005]
X.Org X Server 1.19.3
Release Date: 2017-03-15
[   416.005] X Protocol Version 11, Revision 0
[   416.005] Build Operating System: Linux 4.12.12-gentoo x86_64 Gentoo
[   416.005] Current Operating System: Linux Core2Duo 4.12.12-gentoo #2 SMP PREEMPT Fri Oct 6 18:35:43 CEST 2017 x86_64
[   416.005] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/kernel-4.12.12-gentoo root=UUID=dbc192f7-c959-4942-a017-b145197bf64e ro
[   416.005] Build Date: 25 September 2017  10:23:24PM
[   416.005] 
[   416.005] Current version of pixman: 0.34.0
[   416.005]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
[   416.005] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[   416.005] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Oct 12 08:43:04 2017
[   416.005] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[   416.005] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[   416.005] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[   416.006] (==) ServerLayout "aticonfig Layout"
[   416.006] (**) |-->Screen "aticonfig-Screen[0]-0" (0)
[   416.006] (**) |   |-->Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
[   416.006] (**) |   |-->Device "aticonfig-Device[0]-0"
[   416.006] (==) Automatically adding devices
[   416.006] (==) Automatically enabling devices
[   416.006] (==) Automatically adding GPU devices
[   416.006] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[   416.006] (==) FontPath set to:
   /usr/share/fonts/misc/,
   /usr/share/fonts/TTF/,
   /usr/share/fonts/OTF/,
   /usr/share/fonts/Type1/,
   /usr/share/fonts/100dpi/,
   /usr/share/fonts/75dpi/
[   416.006] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[   416.006] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
   If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[   416.006] (II) Loader magic: 0x812cc0
[   416.006] (II) Module ABI versions:
[   416.006]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[   416.006]    X.Org Video Driver: 23.0
[   416.006]    X.Org XInput driver : 24.1
[   416.006]    X.Org Server Extension : 10.0
[   416.007] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card0)
[   421.011] (II) "glx" will be loaded by default.
[   421.011] (II) LoadModule: "glx"
[   421.011] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[   421.013] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[   421.013]    compiled for 1.19.3, module version = 1.0.0
[   421.013]    ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
[   421.013] (II) LoadModule: "radeon"
[   421.013] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/radeon_drv.so
[   421.013] (II) Module radeon: vendor="X.Org Foundation"
[   421.013]    compiled for 1.19.3, module version = 7.9.0
[   421.013]    Module class: X.Org Video Driver
[   421.013]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[   421.013] (II) RADEON: Driver for ATI/AMD Radeon chipsets:
   ATI Radeon Mobility X600 (M24), ATI FireMV 2400,
   ATI Radeon Mobility X300 (M24), ATI FireGL M24 GL,
   ATI Radeon X600 (RV380), ATI FireGL V3200 (RV380),
...
...
...
   ARUBA, TAHITI, PITCAIRN, VERDE, OLAND, HAINAN, BONAIRE, KABINI,
   MULLINS, KAVERI, HAWAII
[   421.017] (++) using VT number 7

[   421.017] (WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
[   421.017] (WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
[   421.021] (EE) No devices detected.
[   421.021] (EE)
Fatal server error:
[   421.021] (EE) no screens found(EE)
[   421.021] (EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
 for help.
[   421.021] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[   421.021] (EE)
[   426.030] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

_________________
pcmaster
Back to top
View user's profile Send private message
Zucca
Veteran
Veteran


Joined: 14 Jun 2007
Posts: 1468
Location: KUUSANKOSKI, Finland

PostPosted: Mon Oct 16, 2017 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

Did it also disappear from lspci?
_________________
..: Zucca :..

Code:
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum