Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Running init.d script produces /etc/rc.d/init.d/functions.sh
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mmjanjust
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2017
Posts: 3

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 6:59 am    Post subject: Running init.d script produces /etc/rc.d/init.d/functions.sh Reply with quote

I am working now in chroot. I try to run program using:

Code:
/etc/rc.d/init.d/myPorg start


then get the error:

Code:
/etc/init.d/myPorg: line 35: /etc/rc.d/init.d/functions: No such file or directory


but the file exists

Code:
 #ls -l /etc/init.d
    lrwxrwxrwx 1 root root    25 Aug 19 02:41 functions.sh -> /lib64/rc/sh/functions.sh


and the file actually exists

Code:
# ls  -l /lib64/rc/sh/
       total 72
      -rw-r--r-- 1 root root 3133 Aug 19 02:41 functions.sh



my System specification

Code:
  # uname -m
    x86_64

   #  cat /etc/gentoo-release
    Gentoo Base System release 2.3

   # uname -r
    4.12.5-gentoo-v1



Is there a solution to this problem?

I hope somebody can assist


thank you


Last edited by mmjanjust on Tue Sep 05, 2017 7:04 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
xaviermiller
Administrator
Administrator


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 7224
Location: ~Brussels - Belgique

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 7:04 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

There are a lot of typos on your code tags. Could you please fix them by doing a real copy/paste ?

your script uses "functions", not "functions.sh"
_________________
Kind regards,
Xavier Miller
Back to top
View user's profile Send private message
mmjanjust
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2017
Posts: 3

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 7:31 am    Post subject: Reply with quote

hi all,
now I have solve the problem by change script "functions" to "functions.sh" ,
but now ,I got the new problem is

Code:
/etc/init.d/myPorg: line 55: daemon: command not found


Is there a solution to this problem?

I hope somebody can assist


thank you
Back to top
View user's profile Send private message
charles17
Advocate
Advocate


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 2379

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 7:39 am    Post subject: Reply with quote

Where did you get that myPorg file? Please, what is your output of qfile /etc/init.d/myPorg?
Back to top
View user's profile Send private message
charles17
Advocate
Advocate


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 2379

PostPosted: Tue Sep 05, 2017 8:20 am    Post subject: Reply with quote

So you are trying to write your own initscript? See https://devmanual.gentoo.org/tasks-reference/init-scripts/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum