Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[fixed] advancemame has laggy sound after adding pulseaudio
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jagdpanther
Guru
Guru


Joined: 22 Nov 2003
Posts: 361

PostPosted: Sat Jul 22, 2017 2:41 am    Post subject: [fixed] advancemame has laggy sound after adding pulseaudio Reply with quote

Advancemame (ex: "advmame robotron") was working without issue until I added pulseaudio to my Gentoo box. After adding pulseaudio almost all sound-using apps work: firefox, mplayer, mpv, steam games... The audio in advancemame is VERY laggy. Sound is slow even though the games run at normal speed. Some sound is literally heard more than ten seconds after it should be. I ran advmame again with -log and received things like:

Code:
...
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_writei() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_avail() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_writei() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_avail() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_writei() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_avail() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_writei() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_avail() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
...
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_writei() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
WARNING:emu:video: audio/video syncronization correction of -475 samples
advance:sync: 0.01213 (err  -32.9%) = 0.01213 + 0.00000 + 0.00000 < 0.01667 (compute + sleep + sync < max)
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_avail() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
ERROR:sound:alsa: snd_pcm_writei() failed: Broken pipe. Increase the latency with -sound_latency.
WARNING:emu:video: audio/video syncronization correction of -475 samples
WARNING:emu:video: audio/video syncronization correction of -475 samples
WARNING:emu:video: audio/video syncronization correction of -475 samples
WARNING:emu:video: audio/video syncronization correction of -475 samples
WARNING:emu:video: audio/video syncronization correction of -475 samples
log: last message repeated 78 times
...


Any ideas on how to fix this?


Last edited by jagdpanther on Sat Jul 22, 2017 3:38 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
jagdpanther
Guru
Guru


Joined: 22 Nov 2003
Posts: 361

PostPosted: Sat Jul 22, 2017 3:38 am    Post subject: Reply with quote

Fixed.

I re-emerged advancemame with "-alsa" use flage. I also needed to remove the two references to alsa in the advamame.rc file.
Now advmame is working well again.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum