Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Can't access internet on Netgear A6210 [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PhiJ
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 173
Location: UK

PostPosted: Fri Jul 14, 2017 11:56 am    Post subject: Can't access internet on Netgear A6210 [SOLVED] Reply with quote

I bought an A6210 AC1200 WiFi USB adaptor from Netgear a few days ago, and I can't get it working.

It has an MT7612U chipset, and I can find two possible drivers/firmware on github.

This is the first. Installing it gives me a wlan0 device.

This is the second. Installing it makes no obvious changes to ifconfig -a. (so if I install just this one, I don't have a wlan0 device).

Next, I followed the networking guide for WPA supplicant. I have tried both modules and neither work. Example below:

Code:
modules="wpa_supplicant"
wpa_supplicant_wlan0="-mt7662u_sta"
config_eth0="dhcp"


For the config file I copied the example conf (from unzipped /usr/share/doc/wpa_supplicant-2.6-r1/wpa_supplicant.conf.bz2), commented out all network blocks, and added

Code:
network={
        ssid="<NETWORK NAME>"
        psk="<SUPER SECRET PASSWORD>"
        priority=5
}


That's all I know to try. But after booting, I can do the following, which isn't exactly what I'm looking for.

Code:
Jon's Desktop ~ # ifconfig wlan0 up
Jon's Desktop ~ # dhcpcd wlan0
DUID 00:01:00:01:20:f4:df:46:30:9c:23:09:e3:a1
wlan0: IAID cf:e8:63:37
wlan0: soliciting an IPv6 router
wlan0: soliciting a DHCP lease
wlan0: probing for an IPv4LL address
wlan0: using IPv4LL address 169.254.81.162
wlan0: adding route to 169.254.0.0/16
wlan0: adding default route
forked to background, child pid 3291
Jon's Desktop ~ # ping google.co.uk
ping: unknown host google.co.uk


Any ideas?


Last edited by PhiJ on Tue Jul 18, 2017 11:10 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
charles17
Advocate
Advocate


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 2583

PostPosted: Fri Jul 14, 2017 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

PhiJ wrote:
Code:

wlan0: adding route to 169.254.0.0/16


That's known as link-local-address

For wpa_supplicant, see this wiki article.
Back to top
View user's profile Send private message
PhiJ
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 173
Location: UK

PostPosted: Tue Jul 18, 2017 11:11 am    Post subject: Reply with quote

I found the wpa_cli through the wpa_supplicant wiki link, and that helped me find the problem (embarrassingly, wrong password).

Thanks for the hints.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum