Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Plasma kwin can't move or resize windows [still broken]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jesnow
Guru
Guru


Joined: 26 Apr 2006
Posts: 581

PostPosted: Wed Apr 12, 2017 10:11 pm    Post subject: Plasma kwin can't move or resize windows [still broken] Reply with quote

Every few weeks I run into the problem (always at the worst possible moment) that kwin stops allowing me to move or rezise windows. It's essentially identical to this bog post from 2005 (a very different version of KDE!):

http://lemire.me/blog/2005/09/28/strange-kde-bug-cant-resize-or-move-windows/

But almost the same workaround:

Code:

killall kwin_x11
kwin_x11 --replace &


The hplip service widget is stuck in the upper left hand corner of the screen after this, but otherwise everything seems to work.

Any insight on the issue would be welcome.

Jon.


Last edited by jesnow on Wed May 24, 2017 2:07 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
jesnow
Guru
Guru


Joined: 26 Apr 2006
Posts: 581

PostPosted: Wed May 24, 2017 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Just happened again. This time the restart of kwin_x11 was not successful. In fact kwin is now persistently broken (ie after logout, reboot) and will not start. Windows have no borders, etc. On startup, the screen flashes several times and then borderless windows appear that can't be moved or resized.

Very very broken.

I have limited functionality now (at least I have some!), but badly need help.
Code:

jesnow@armstrong ~ $ ps ax | grep kwin
 3492 ?        Tl     0:00 kwin_x11
 3617 ?        Tl     0:00 /usr/bin/kwin_x11 --crashes 1
 3618 ?        Sl     0:00 /usr/lib/libexec/drkonqi -platform xcb -display :0 --appname kwin_x11 --apppath /usr/bin --signal 11 --pid 3492 --appversion 5.8.6 --programname KWin --bugaddress submit@bugs.kde.org --startupid 0
 3859 ?        Tl     0:00 /usr/bin/kwin_x11 --crashes 1
 3860 ?        Sl     0:00 /usr/lib/libexec/drkonqi -platform xcb -display :0 --appname kwin_x11 --apppath /usr/bin --signal 11 --pid 3617 --appversion 5.8.6 --programname KWin --bugaddress submit@bugs.kde.org --startupid 0
 3879 ?        Tl     0:00 /usr/bin/kwin_x11 --crashes 2
 3880 ?        Sl     0:00 /usr/lib/libexec/drkonqi -platform xcb -display :0 --appname kwin_x11 --apppath /usr/bin --signal 11 --pid 3859 --appversion 5.8.6 --programname KWin --bugaddress submit@bugs.kde.org --startupid 0
 3890 ?        Tl     0:00 /usr/bin/kwin_x11 --crashes 3
 3891 ?        Sl     0:00 /usr/lib/libexec/drkonqi -platform xcb -display :0 --appname kwin_x11 --apppath /usr/bin --signal 11 --pid 3879 --appversion 5.8.6 --programname KWin --bugaddress submit@bugs.kde.org --startupid 0
 3901 ?        Sl     0:00 /usr/bin/kwin_x11 --crashes 4
 3902 ?        Sl     0:00 /usr/lib/libexec/drkonqi -platform xcb -display :0 --appname kwin_x11 --apppath /usr/bin --signal 11 --pid 3890 --appversion 5.8.6 --programname KWin --bugaddress submit@bugs.kde.org --startupid 0
 3925 pts/8    S+     0:00 grep --colour=auto kwin

Back to top
View user's profile Send private message
jesnow
Guru
Guru


Joined: 26 Apr 2006
Posts: 581

PostPosted: Tue May 30, 2017 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

My problem seems to be a bad interaction between kwin and the nvidia driver. the workaround for the moment indeed seems to be to use another window manager, so I switched to openbox for now.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum