Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE Plasma doesnt start
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fulgurance
Guru
Guru


Joined: 15 Feb 2017
Posts: 552

PostPosted: Fri Mar 03, 2017 12:18 am    Post subject: KDE Plasma doesnt start Reply with quote

Hello, im french, sorry if sometimes i dont speak english very well.

I have problem to have successfull kde startup. I have emerged kde plasma meta and ssdm, and wayland, and i have configured it, but when i start my gentoo installation, no graphics works, just have kernel loading and after black screen ...

Please can you help me, i think i have pc difficult to configure.... He have two graphics card: hd intel and nvidia gtx 1060. I have emerged bumblebee and firmwares for it.

I would like to use kde with wayland and openrc.

I dont know where problem provide...
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Austria

PostPosted: Fri Mar 03, 2017 1:13 am    Post subject: Reply with quote

Wayland is not going to work for you until Nvidia provides support for it.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
Fulgurance
Guru
Guru


Joined: 15 Feb 2017
Posts: 552

PostPosted: Fri Mar 03, 2017 10:18 am    Post subject: Reply with quote

Oh okay ... i have installed XORG. There is no error at startup but black screen. I really do not know what to do...

Maybe I misconfigured bumblebee?

Do you know how to configure bumblebee correctly?

When i start X:
Code:
startx
hostname: H��te inconnu
xauth:  file /root/.serverauth.7077 does not exist
xauth:  file /root/.xauthvDGWPF does not exist
xauth:  file /root/.xauthvDGWPF does not exist

_XSERVTransSocketUNIXCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already running
(EE)
Fatal server error:
(EE) Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already running(EE)
(EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
(EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
(EE)
(EE) Server terminated with error (1). Closing log file.
Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 keyxinit: giving up
xinit: unable to connect to X server: Resource temporarily unavailable
xinit: server error
Back to top
View user's profile Send private message
sebB
l33t
l33t


Joined: 02 Mar 2011
Posts: 730
Location: S.O. France

PostPosted: Fri Mar 03, 2017 10:59 am    Post subject: Reply with quote

Are you running statx as root?
Can you post your emerge --info and cat /var/log/Xorg.0.log
Do you have a xorg.conf file?

Have you create a .xinitrc with exec startkde inside?
Back to top
View user's profile Send private message
mrbassie
Guru
Guru


Joined: 31 May 2013
Posts: 525

PostPosted: Fri Mar 03, 2017 11:32 am    Post subject: Reply with quote

Fulgurance wrote:
Oh okay ... i have installed XORG. There is no error at startup but black screen. I really do not know what to do...

Maybe I misconfigured bumblebee?

Do you know how to configure bumblebee correctly?

When i start X:
Code:
startx
hostname: H��te inconnu
xauth:  file /root/.serverauth.7077 does not exist
xauth:  file /root/.xauthvDGWPF does not exist
xauth:  file /root/.xauthvDGWPF does not exist

_XSERVTransSocketUNIXCreateListener: ...SocketCreateListener() failed
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: server already running
(EE)
Fatal server error:
(EE) Cannot establish any listening sockets - Make sure an X server isn't already running(EE)
(EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
(EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
(EE)
(EE) Server terminated with error (1). Closing log file.
Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 keyxinit: giving up
xinit: unable to connect to X server: Resource temporarily unavailable
xinit: server error


Read Yamakuzure's post's in this thread: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1037832.html?sid=0651d1563be209c9a48513182edaa7a8

That's how I got bumblebee working.
Back to top
View user's profile Send private message
Fulgurance
Guru
Guru


Joined: 15 Feb 2017
Posts: 552

PostPosted: Fri Mar 03, 2017 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

Just have question about Yamakuzure post, how i emerge x11-misc/primus-9999 ? With autounmask-write?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum