Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
VirtualBox refuses to show on KDE menu...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
The_Great_Sephiroth
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Fayetteville, NC, USA

PostPosted: Wed Mar 01, 2017 3:32 pm    Post subject: VirtualBox refuses to show on KDE menu... Reply with quote

I need some fairly urgent help. I updated our two front office systems last night and everything is current, but VirtualBox is GONE from the KDE menus on both systems. Running "ksycoca5" does not bring it back. The word "Virtual" is not even in /etc/xdg/menus/kf5applications.menu for some reason. I have reinstalled VirtualBox twice now and no menu entry. Help! We cannot do payroll without Quickbooks!
_________________
Ever picture systemd as what runs "The Borg"?
Back to top
View user's profile Send private message
mrbassie
Guru
Guru


Joined: 31 May 2013
Posts: 525

PostPosted: Wed Mar 01, 2017 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

emerge kde-plasma/kmenuedit (you may have to log out and in again), right-click application menu, edit applications, right click whichever submenu you want -> new item. In the command field add VirtualBox (note the upper cases)
Back to top
View user's profile Send private message
The_Great_Sephiroth
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Fayetteville, NC, USA

PostPosted: Wed Mar 01, 2017 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

If I only had a single user this would be cake, but I cannot walk around to each PC each time a user logs in and do this. I need a fix this time, not a band-aid.
_________________
Ever picture systemd as what runs "The Borg"?
Back to top
View user's profile Send private message
The_Great_Sephiroth
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Fayetteville, NC, USA

PostPosted: Wed Mar 01, 2017 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

I got it working. Due to the fact that new domain users are not getting the contents of /etc/skel, they're not being added to the vboxusers group. Manually adding our staff to the group fixed the issue.
_________________
Ever picture systemd as what runs "The Borg"?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum