Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED]Can't boot in Plasma 5 environment
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Guest08132015
n00b
n00b


Joined: 13 Aug 2015
Posts: 23

PostPosted: Thu Feb 02, 2017 9:30 am    Post subject: [SOLVED]Can't boot in Plasma 5 environment Reply with quote

Hi there! I had an error while downgrading my plasma packages (with kwin).
So I decide to remove all plasma packages and then restore it to stable version. And occasionally deleted
Code:
polkit
package and then emerge @preserved-rebuild it.
But after all I can't boot in my plasma environment, even in sddm login screen. What I need to do solve this?


Last edited by Guest08132015 on Thu Feb 02, 2017 10:58 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
asturm
Developer
Developer


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 6828
Location: Austria

PostPosted: Thu Feb 02, 2017 9:40 am    Post subject: Reply with quote

You're not really describing the problem. Please tell us exactly where it goes wrong, and provide error messages if possible.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
Guest08132015
n00b
n00b


Joined: 13 Aug 2015
Posts: 23

PostPosted: Thu Feb 02, 2017 10:04 am    Post subject: Reply with quote

asturm wrote:
You're not really describing the problem. Please tell us exactly where it goes wrong, and provide error messages if possible.


It's my journal -b exhaust.
HTTPS://paste.pound-python.org/show/nw9E9QHWuaUyhLTtWM9n/

I had unstable version of plasma. I just want to install stable one. I deleted all info about plasma 5 in package.accepted_keyworld and type to update world. Update broke on kwin installation. So I had half packages from stable version and another half from unstable. I reboot to tty2 and completely remove all plasma packages: kde-plasma/* kde-frameworks/* and even kde-apps/*. I deleted polkit too, it was my fault. Then I emerged plasma-meta again and restore polkit. Reboot. And can't boot in sddm (you can see it in journalctl log)
Back to top
View user's profile Send private message
Guest08132015
n00b
n00b


Joined: 13 Aug 2015
Posts: 23

PostPosted: Thu Feb 02, 2017 10:14 am    Post subject: Reply with quote

paste link updated

And another one with
journalctl -b | grep sddm
HTTPS://paste.pound-python.org/show/Q8M4ccjttMZR8syjdBTe/

[SOLVED] solution was simplest as ever. All I did just re-emerged sddm because it still depends on qtcore-5.7, when I already used stable 5.6. Thanks anyway!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum