Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Vuze cashes at start
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dufeu
l33t
l33t


Joined: 30 Aug 2002
Posts: 896
Location: US-FL-EST

PostPosted: Wed Jan 11, 2017 6:38 pm    Post subject: Vuze cashes at start Reply with quote

I performed a world update recently and 'vuze' now crashes on startup. When I execute 'vuze' from a terminal window, I get
vuze:
Creating /home/guynonet/.azureus
Creating /home/guynonet/.azureus/gentoo.config
$UI not set defaulting to swt
file:/usr/share/vuze/lib/Azureus2.jar ; file:/usr/share/commons-cli-1/lib/commons-cli.jar ; file:/usr/share/commons-lang-2.1/lib/commons-lang.jar ; file:/usr/share/json-simple/lib/json-simple.jar ; file:/usr/share/log4j/lib/log4j.jar ; file:/usr/share/swt-3.8/lib/swt.jar ; file:/home/guynonet/
changeLocale: *Default Language* != English (United States). Searching without country..
changeLocale: Searching for language English in *any* country..
changeLocale: no message properties for Locale 'English (United States)' (en_US), using 'English (default)'
DEBUG::Wed Jan 11 10:30:57 EST 2017  Successfully migrated key management
UIFunctions/ImageLoad took 25ms
new shell took 126ms
new shell setup took 50ms
skin init took 126ms
MainMenu init took 100ms
pre skin widgets init took 25ms
#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  SIGSEGV (0xb) at pc=0x00007f6dbedef150, pid=9151, tid=140106790766336
#
# JRE version: OpenJDK Runtime Environment (7.0_121) (build 1.7.0_121-b00)
# Java VM: OpenJDK 64-Bit Server VM (24.121-b00 mixed mode linux-amd64 compressed oops)
# Derivative: IcedTea 2.6.8
# Distribution: Gentoo Base System release 2.2, package Gentoo icedtea-7.2.6.8
# Problematic frame:
# C  [libc.so.6+0x8d150]
#
# Failed to write core dump. Core dumps have been disabled. To enable core dumping, try "ulimit -c unlimited" before starting Java again
#
# An error report file with more information is saved as:
# /home/guynonet/hs_err_pid9151.log
skin widgets (1/2) init took 302ms
#
# If you would like to submit a bug report, please include
# instructions on how to reproduce the bug and visit:
#   http://icedtea.classpath.org/bugzilla
#
Aborted

I've tried a number of different things:
  • Moving ~/.azureus to a backup directory thus forcing 'vuze' to create a new one. Here, I'm looking for possible session corruption.

  • Running 'vuze' from an account vuze has never been run on {new test account to guarantee no prior session corruption}.

  • Checking recently updated packages against immediate dependencies for 'vuze'

    From /var/log/emerge.log:
    Code:
    1484102767:  *** terminating.
    1484104818: Started emerge on: Jan 10, 2017 22:20:18
    1484104818:  *** emerge --update --keep-going --newuse --quiet-build=y --with-bdeps=y --deep @world
    1484105082:  >>> emerge (1 of 44) dev-lang/mujs-0_p20161202 to /

    eix-installed-after -e 1483923277 | sort:
    app-benchmarks/bonnie++
    app-crypt/gnupg
    dev-lang/mujs
    dev-lang/php:7.0
    dev-libs/libevdev
    dev-libs/libpwquality
    dev-libs/nss
    dev-perl/Exception-Class
    dev-perl/IO-Socket-INET6
    dev-perl/IO-Socket-SSL
    dev-perl/Net-HTTP
    dev-perl/Net-SSLeay
    dev-perl/Socket6
    dev-perl/glib-perl
    dev-ruby/rdoc
    dev-util/colm
    dev-util/gperf
    dev-util/ragel
    dev-vcs/mercurial
    gnome-base/gvfs
    kde-apps/ark
    kde-apps/kdesdk-kioslaves
    kde-apps/krdc
    kde-apps/pykde4
    kde-plasma/plasma-desktop
    kde-plasma/plasma-integration
    media-libs/harfbuzz
    media-libs/jasper
    media-libs/libpng:0
    media-libs/mesa
    net-libs/gnutls
    net-libs/liblockfile
    net-misc/openvpn
    net-misc/youtube-dl
    net-p2p/transmission
    sys-apps/ed
    sys-apps/kbd
    sys-apps/openrc
    sys-apps/sed
    sys-kernel/gentoo-sources:4.8.17
    sys-kernel/gentoo-sources:4.9.2
    virtual/perl-IO-Socket-IP
    x11-libs/gtk+:3
    x11-libs/gtksourceview:3.0
    x11-libs/libva
    x11-terms/xfce4-terminal

    The only package in this list which seems applicable by inspection is "dev-lang/mujs". However, only installed package dependent on mujs appears to be:
    equery d dev-lang/mujs:
     * These packages depend on dev-lang/mujs:
    app-text/mupdf-1.9a (>=dev-lang/mujs-0_p20160504)
    which is unrelated.

  • None the less, I downgraded mujs and tried opening vuze again with no better result.

  • I also downgraded x11-libs/gtk+:3 {3.22.5==>3.22.4}

Research via google hasn't lead to positive results nor has looking in bugsilla.gentoo.org.
At this point, I don't know what else to try. Suggestions?

BTW - In the meantime, I'm now trying out qbittorrent. If that should fail my 'just works' expectations, I'll only be left with rtorrent to try. I'm basically restricted to 'whitelisted' torrent clients on certain private trackers.
_________________
People whom think M$ is mediocre, don't know the half of it.
Back to top
View user's profile Send private message
audiodef
Watchman
Watchman


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 6308
Location: /usr/lib64/lv2

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 1:11 am    Post subject: Reply with quote

I know this isn't an answer, but I gave up on vuze/azureus long ago because of bs like this. My current client is qtransmission, and there are other, more-reliable-than-vuze torrent clients out there.

I even had trouble with it on Windows. :roll:
_________________
Gentoo Studio: A Gentoo-based, professional digital audio workstation OS.
Back to top
View user's profile Send private message
virtguru
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 14 Aug 2010
Posts: 144
Location: Eire

PostPosted: Tue Jan 17, 2017 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

What java vm settings do you have for the user ? Are you using any specific class paths ?

Code:

Creating /home/guynonet/.azureus/gentoo.config
$UI not set defaulting to swt


You mentioned that you did a world update was your java updated as well ? From the snippet you posted there also appears to be something going on with the jvm, unfortunately Im not using icedtea due some other work related reasons. Regardless , this may not be very security minded but just for testing sake does it start up with root ? What about trying a different java vm ?
Back to top
View user's profile Send private message
cameta
Veteran
Veteran


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 1138

PostPosted: Fri Jan 20, 2017 10:56 am    Post subject: Reply with quote

Code:
(Vuze:3771): GLib-GObject-CRITICAL **: g_closure_add_invalidate_notifier: assertion 'closure->n_inotifiers < CLOSURE_MAX_N_INOTIFIERS' failed

(Vuze:3771): GLib-GObject-CRITICAL **: g_closure_add_invalidate_notifier: assertion 'closure->n_inotifiers < CLOSURE_MAX_N_INOTIFIERS' failed
#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  SIGSEGV (0xb) at pc=0x00007f95519a75f0, pid=3771, tid=140276324480768
#
# JRE version: OpenJDK Runtime Environment (7.0_121) (build 1.7.0_121-b00)
# Java VM: OpenJDK 64-Bit Server VM (24.121-b00 mixed mode linux-amd64 compressed oops)
# Derivative: IcedTea 2.6.8
# Distribution: Gentoo Base System release 2.2, package Gentoo icedtea-7.2.6.8
# Problematic frame:
# C  [libc.so.6+0x8e5f0]
#
# Failed to write core dump. Core dumps have been disabled. To enable core dumping, try "ulimit -c unlimited" before starting Java again
#
# An error report file with more information is saved as:
# /home/mestres/hs_err_pid3771.log
#
# If you would like to submit a bug report, please include
# instructions on how to reproduce the bug and visit:
#   http://icedtea.classpath.org/bugzilla
#
Aborted

I have the same problem.
_________________
Si algo falla LEE el jodido manual, Si sigue fallando LEE BIEN el jodido manual.
Back to top
View user's profile Send private message
cameta
Veteran
Veteran


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 1138

PostPosted: Fri Jan 20, 2017 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Code:
tux mestres # eselect java-vm list
Available Java Virtual Machines:
  [1]   icedtea-bin-7
  [2]   icedtea-bin-8  system-vm

I have tried both VM and the same error
I have updated to vuze-5.7.2.0 and nothing. :(
_________________
Si algo falla LEE el jodido manual, Si sigue fallando LEE BIEN el jodido manual.
Back to top
View user's profile Send private message
cameta
Veteran
Veteran


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 1138

PostPosted: Fri Jan 20, 2017 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

Transmission very good. :D
_________________
Si algo falla LEE el jodido manual, Si sigue fallando LEE BIEN el jodido manual.
Back to top
View user's profile Send private message
virtguru
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 14 Aug 2010
Posts: 144
Location: Eire

PostPosted: Sat Jan 21, 2017 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

wonder if something in icedtea , working for me on oracle-jdk system-vm
Back to top
View user's profile Send private message
Melf
n00b
n00b


Joined: 18 Oct 2006
Posts: 44

PostPosted: Sun Jan 22, 2017 11:57 am    Post subject: Reply with quote

It seems to be a bug related to icedtea. I had that idea from this bug
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=581186 and the message from virtguru
Quote:
wonder if something in icedtea , working for me on oracle-jdk system-vm

Re-emerging icedtea with
Code:

CFLAGS="" CXXFLAGS="" emerge -1 =dev-java/icedtea-3.2.0

fixed it for me. I did not test it with icedtea-7, but probably the same applies. Somehow I have the feeling that there is a third package causing the error, because in the last update I did not change something with icedtea...
Back to top
View user's profile Send private message
cameta
Veteran
Veteran


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 1138

PostPosted: Mon Jan 23, 2017 1:45 am    Post subject: Reply with quote

Tested for icedtea-7,
Quote:
CFLAGS="" CXXFLAGS="" emerge -1 =dev-java/icedtea-bin-7.2.6.8


Didn't fix it for me.
_________________
Si algo falla LEE el jodido manual, Si sigue fallando LEE BIEN el jodido manual.
Back to top
View user's profile Send private message
Melf
n00b
n00b


Joined: 18 Oct 2006
Posts: 44

PostPosted: Mon Jan 23, 2017 6:45 pm    Post subject: Reply with quote

The dev-java/icedtea-bin package is probably already compiled with the -02 optimization. As it is a binary, it makes no sense to use the CFLAGS-variables. If you want to test icedtea-7, you need to run
Code:

CFLAGS="" CXXFLAGS="" emerge -1 =dev-java/icedtea-7.2.6.8

I started it now, but it takes about 30 min to compile on my system.
Back to top
View user's profile Send private message
Melf
n00b
n00b


Joined: 18 Oct 2006
Posts: 44

PostPosted: Mon Jan 23, 2017 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

It is now starting with icedtea-7 too. My java-config looks like this:
Code:

The following VMs are available for generation-2:
*)   IcedTea JDK 7.2.6.8 [icedtea-7]
2)   IcedTea JDK 3.2.0 [icedtea-8]

I have to admit that I do not really know if my problem is related to yours. Maybe it was just a lucky guess based on bug 581186. When I still had the bug, it looked to me like some kind of race condition, because one time vuze was starting and the other times it just crashed, but each time there were different exceptions shown in the command line. I have no idea how to make a helpful bug report of this behavior right now.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum