Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
openvpn-2.4_rc1 runs 100% CPU
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ExecutorElassus
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 1170
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Sun Dec 04, 2016 1:01 pm    Post subject: openvpn-2.4_rc1 runs 100% CPU Reply with quote

just updated to openvpn-2.4_rc1 yesterday, and now it runs at 100%CPU after a few minutes. When I run 'strace' on the process, I see this:

Code:
poll([{fd=4, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=5, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=0, events=POLLIN|POLLPRI}], 3, 1125) = 1 ([{fd=0, revents=POLLIN}])
poll([{fd=4, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=5, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=0, events=POLLIN|POLLPRI}], 3, 1125) = 1 ([{fd=0, revents=POLLIN}])
poll([{fd=4, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=5, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=0, events=POLLIN|POLLPRI}], 3, 1125) = 1 ([{fd=0, revents=POLLIN}])
poll([{fd=4, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=5, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=0, events=POLLIN|POLLPRI}], 3, 1125) = 1 ([{fd=0, revents=POLLIN}])
poll([{fd=4, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=5, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=0, events=POLLIN|POLLPRI}], 3, 1125) = 1 ([{fd=0, revents=POLLIN}])
streaming by without end.

What's going on here? What's it trying to do?

Thanks for the help,

EE
UPDATE: today's update, openvpn-2.4_rc1-r1, does the same thing.
Back to top
View user's profile Send private message
Juippisi
Guru
Guru


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 324
Location: /home

PostPosted: Mon Dec 05, 2016 8:55 am    Post subject: Reply with quote

Im having the same problem. Downgrading to 2.3.13 for now.
Back to top
View user's profile Send private message
ExecutorElassus
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 1170
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Mon Dec 05, 2016 9:56 am    Post subject: Reply with quote

Yup, downgrading fixed it.

(though, I'm relieved this wasn't just me: my VPN acting up for no apparent reason makes me super paranoid)
Back to top
View user's profile Send private message
Juippisi
Guru
Guru


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 324
Location: /home

PostPosted: Sat Dec 17, 2016 11:31 am    Post subject: Reply with quote

Theres a new version in main portage tree that fixes this problem. I upgraded this morning and it seems to be working fine.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum