Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Kde keeps loading and crashing and loading and crashing
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
LeibnizIntegralKeks
n00b
n00b


Joined: 06 Nov 2016
Posts: 4

PostPosted: Mon Nov 07, 2016 7:24 am    Post subject: Kde keeps loading and crashing and loading and crashing Reply with quote

I'm a bit of a noob so please bear with me. I aplogize if this issue was already solved but I just didn't find it.

I successfully installed Gentoo on my 'acer travelmate 8572t' with a stage3 tarball and a minimal install usb key and now I'm trying to install a desktop environment so that I can actually use it as well.

I switched my profile to plasma and emerged kde-plasma/plasma-meta then I added 'exec startkde' to .xinitrc.

Whenever I use the command startx, my plasma desktop loads and everything is fine for a couple of seconds and then the loading screen starts up again and loads the desktop and a few seconds later it all starts up again.

When I use ctrl+alt+f1 I see the message "Bluedevil: ObexManager operational turned false" over and over.

Is my bluetooth messing with kde? I tried emerging without the bluetooth use flag and it still does the same thing.
Back to top
View user's profile Send private message
fedeliallalinea
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 21345
Location: here

PostPosted: Mon Nov 07, 2016 7:31 am    Post subject: Reply with quote

dbus and consolekit services are up? (see here)
_________________
Questions are guaranteed in life; Answers aren't.
Back to top
View user's profile Send private message
LeibnizIntegralKeks
n00b
n00b


Joined: 06 Nov 2016
Posts: 4

PostPosted: Mon Nov 07, 2016 7:58 am    Post subject: Reply with quote

dbus and consolekit should be up, I am at uni atm so I can't check.
Back to top
View user's profile Send private message
LeibnizIntegralKeks
n00b
n00b


Joined: 06 Nov 2016
Posts: 4

PostPosted: Mon Nov 07, 2016 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

I specifically started dbus and consolekit before startx this time but the same behaviour persists.
Back to top
View user's profile Send private message
LeibnizIntegralKeks
n00b
n00b


Joined: 06 Nov 2016
Posts: 4

PostPosted: Tue Nov 08, 2016 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Ive been googleing like crazy but I cant find a solution to my problem, does anybody have any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum